POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

En ting er prinsipper.

Noe annet er realiteter.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Prinsipper og høy moral må ofte vike når de skal settes ut i livet. Vi vet ikke sikkert om det vil skje i dette tilfellet, men vi tror at når politikere som ikke merker konsekvensene av egen vedtak gjennomfører sin «høye moral» som politikk vil de møte motstand fra alle som må svi som følge av moralen.

Et eksempel er den situasjonen i Norge som DNA og SP befinner seg i nå. Det skal strammes inn og ingen vil ha det økonomiske ubehaget, naturligvis. I Debatten nylig med Fredrik Skavland hvor ingen representanter fra regjeringspartiene stilte opp, fikk vi det hele demonstrert. De som lever marginalt skal også klemmes selv om sitronene er flatklemte. Så hvem representerer disse to partiene egentlig? Hvem er det Arbeiderpartiet representerer i dag?

Jonas Gahr Støre – Wikipedia
Har denne mannen som er mangemillionær forutsetning til å forstå hvordan vanlige mennesker har det?

Hvem partiet Høyre representerer vet vi. Derfor stilte ikke de heller opp til denne forestillingen. De sitter helt stille og lar de andre dumme seg ut.

Internasjonalt er det presis den samme historien. Toppledere i EU og i de ulike EU-landene vedtar en politikk som ikke rammer dem selv, men deler av deres egen befolkning. De fremstiller dette som uttrykk for høy moral. I virkeligheter er dette den verste typen dobbeltmoral. Den høye moralen koster dem ingenting. Ubehaget sendes til andre langt ned i systemet, til alle de som ikke kan protestere men som har nok med å overleve.

Den polske regjeringen er ekstra ille. Store ord, høylytt moralsk posering og kraftig fordømming av Russland. Men når regningen kommer…

Knut Lindtner
Redaktør

Polen vil ha russisk olje til tross for EU-embargo

Energigiganten Orlen har bedt om årlige leveranser på tre millioner tonn råolje neste år.

Polen planlegger å fortsette å kjøpe russisk olje i 2023 via «Druzhba» (Vennskap)-rørledningen, til tross for løfter fra landets myndigheter om å forlate importen fra det sanksjonerte landet, rapporterte Moskva-avisen Kommersant onsdag.

Det store polske oljeraffineriet Orlen har sendt et bud til det russiske olje- og gasstransportselskapet Transneft om å motta tre millioner tonn olje gjennom Druzhba-rørledningen i 2023 siterer en kilde i Polen.

Transneft har bekreftet bestillingen uten å spesifisere hvilke selskaper den kom fra og de forespurte volumene.

5. desember trer en EU-embargo mot russisk råolje og petroleumsprodukter i kraft. Og selv om det ikke vil bli brukt på leveranser via Druzhba-rørledningen, har Tyskland og Polen, som mottar olje gjennom den nordlige grenen av rørledningen, offisielt annonsert at de frivillig vil slutte å kjøpe russisk olje fra begynnelsen av 2023.

Kommersant har påpekt at det polske oljeselskapet har langsiktige kontrakter med Transneft og bemerket at landets utenriksminister Zbigniew Rau hadde sagt 14. november at Orlen risikerer å måtte betale en bot i tilfelle en ensidig tilbaketrekning fra avtalen.

For You | PKN ORLEN

For øyeblikket har Orlen sluttet å kjøpe russisk olje på spotmarkedet, men fortsetter å motta den under langsiktige kontrakter med Tatneft (2,4 millioner tonn per år frem til 2024) og Rosneft (3,6 millioner tonn per år), melder utsalgsstedet. Kontrakten med Rosneft ble fornyet for to år i mars 2021 og vil tilsynelatende fortsatt være gyldig i januar og februar 2023.

I en kommentar til saken sa Transnefts visepresident Sergey Andronov at på toppen av budene fra selskapets kunder, som bruker den sørlige delen av Druzhba-rørledningen, er det «bud fra polske forbrukere for leveranser gjennom Hviterussland i 2023.»

Andronov la til at han håpet at tyske kjøpere av russisk råolje ville være «like fornuftige når det gjelder å sikre stabile oljeforsyninger» fra Russland.

Druzhba er et av de lengste rørledningsnettverkene i verden og frakter råolje rundt 4000 kilometer fra den østlige delen av det europeiske Russland til raffinerier i Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Polen og Slovakia.

https://www.rt.com/business/566650-poland-russian-oil-imports/

Forsidebilde: Giorgio Trovato

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Politikere bruker moralpjatt og folkets godartede og menneskelige trekk til deres egen fordel, for å manipulere, ved å appellere til skam eller beskyldninger om egoisme eller manglende solidaritet, eller manglende medansvar for våre karbonfotavtrykk, «vi» må nå klimamål, «vi» må stramme inn på energiforbruket, så forkynnes det fra mangemillionær-statsministeren, «vi må være forberedt på en hard vinter», som om skjebnehjulet har bestemt det og det ikke er en konsekvens av deres eget vanstyre.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I USA stilles det nå åpent spørsmål ved Ukrainas seiersmuligheter.

Prøv diplomati før kulda og russerne kommer!

Forrige innlegg

Det var enten et uhell eller en bevisst provokasjon.

Ukraina stod bak missil-angrepet mot Polen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.