POSTED IN Norsk politikk, Økonomi

Eliten vi ha full norsk underkastelse av EU.

Norge gjør seg til vasall hvis vi underkaster oss Euroen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Om ved, valuta og dyrtid.

Av Arild Haglund

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i EIKA-gruppen (bank og finans) har i senere tid frontet en kampanje for å «prate ned» vår nasjonale valuta Norske Kroner. Vi må snarest gå over til EURO er refrenget.
En rekke sparebanker i Valdres er knyttet til EIKA.

Ironisk nok – eikeblad prydet i sin tid mynter og sedler av Tyske Mark – med en stolt symbolikk om «hard ved og hard valuta». Dette var nøye koblet til suksessen i tysk nærings- og arbeidsliv. Dette er også nå for historiebøkene.
.
EIKA-gruppens Jan L. Andreassen avslører det faktum at Norges Bank ikke har gjort annet enn å øke styringsrenta for å motvirke kronefallet – uten særlig hell.
Knapt noe land er i mer gunstig stilling for å kunne styrke egen valuta gjennom støttekjøp enn Norge. Denne muligheten er systematisk blitt sabotert av Norges Bank.

Det er det jamne publikum i Norge som må ta belastningen i form av dyrtid og renteøkninger.

Hvor lenge vil det Norske Storting finne seg i dette?

Innlegget har vært publisert i Valdres 28.11.23

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Hvis Tyskland av-industrialiseres og blir et synkende skip, hvor lurt er det for Norge å knytte seg til Euro?
  Skal Norge ha Euro må Norge bli medlem av EU. Vi får da Euro som valuta og vi får også samme rentenivå som i EU/Tyskland.
  Når oljeprisen er høy ligger Norge i høykonjunktur mens de fleste alle oljeimporterende land ligger i lavkonjunktur. Og omvendt når oljeprisen er lav ligger Norge i lavkonjunktur og de andre landene ligger i høykonjunktur (eller opplever bedre tider).
  Norge lå i høykonjunktur i perioden 2011-2013 (det var en så veldig sterk høykonjunktur slik at det var flere konkurser i Norge i 2013 enn under finanskrisen. I 2014 opplevde Norge oljepris fall og havnet i lavkonjunktur. Rentenivået i Norge ble kraftig satt ned i denne perioden (og ble lavere enn i andre land) og det ble effektivisert kraftig i oljebransjen i Norge.
  I USA (dvs dollar-sonen) blir det overført store pengesummer fra delstater som går godt økonomisk til delstater som går dårlig økonomisk. Noe lignende finnes ikke i Europa. I EU og innenfor euro-sonen er det slik at alle land skal helst ha samme lønnsnivå og samme energipriser som Tyskland for at alle land i EU skal ha samme konkurranse evne. I USA derimot er ikke noe slikt nødvendig pga pengeoverføringer mellom delstatene. (Varoufakis har bla påpekt dette i en av sine bøker)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå kan du risikere at du mister bilen din.

Bruk- og kast-regler fra EU om biler.

Forrige innlegg

Sekretæren i Israels Kommunistiske Parti om situasjonen:

«Dette startet ikke 7. oktober».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.