POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Det taper stort på slagmarken.

Ukraina har all grunn til avslutte krigen.

0
Print Friendly, PDF & Email

Er det mulig å få til forhandlinger om en fredsavtale i Ukraina?

Av Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA

Ukrainas offensiv, eller motoffensiv, møter store problemer. Min venn Stephen Bryan skriver følgende:

Det ser ut til å være en viktig  potensiell utvikling i Ukraina, fokusert på en forhandlingsavtale med Russland. 

Den ukrainske forsvarsministeren Oleksij Reznikov sier: «Ukraina er klare til forhandlinger og en fredsavtale dersom Russland endrer sine tidligere erklærte mål for den spesielle militære operasjonen».

Kan dette stemme? Kanskje. Men jeg tror at dette kan være Ukrainas synspunkter, som ikke tar hensyn til Russlands syn. Den ukrainske  motoffensiven er nå inne i sin syvende dag. Men jeg ser ikke foreløpig noen tegn til noen slags avtale mellom Ukraina og Russland. Ukrainas politikk fram til nå er absolutt anti-russisk. De forbyr folk å snakke russisk.

Den ukrainske politikken har fokusert på å fjerne siste rest av russisk kultur og historie i Ukraina. Kan Ukraina virkelig sette bremsene på og reversere alt russisk og plutselig si: »Glem det?» Det tviler jeg på.

Samtidig som vestlige medier holder fast på fantasien  om at Russland stadig lider nederlag og leter etter en måte å komme seg ut av krigen i Ukraina på, så viser fakta på bakken at Russland stadig  påfører fienden massive tap.- både når det gjelder menn og utstyr.

Russland er slett ikke under press for å få slutt på konflikten. Det er langt fra at russerne vil gå med på noen betingelsesløs overgivelse.

Ukraina, derimot har all verdens grunn til å få slutt på krigen. Militære kommandører med fornuften i behold på den ukrainske siden må forstå at deres utsikter til å kunne påføre de russiske  militære styrkene et ødeleggende slag ikke eksisterer.

Sjansene for det blir mindre for hver time som går. Russlands fordeler når det gjelder menn, artilleri og støtte fra luften hindrer de ukrainske militæres ambisjoner. Det er nok mulig at de ukrainske militære kommandørene vil innse at fortsatte angrep er nytteløse, og at å få til forhandlinger for å få slutt på konflikten kan være deres eneste håp for å overleve.

Om denne rapporten er sann er den et signal om at det stadig er uenighet mellom de militære og de politiske lederne i Ukraina. Den eneste løsningen vil være å å kaste regjeringen til Volodymyr Zelensky, la de militære overta og be om fred.

Om dette skjer vil det bli et stort nederlag for NATO.

Kall meg en skeptiker. Om den nåværende situasjonen fortsetter vil blodet flyte.

Redaksjonen har lagt til bilde

Forsidebilde: Tolga Ulkan

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvordan noen ser på oss:

Hils på Norge, krigsproftøren!

Forrige innlegg

Hva truer oss?

Trenger vi selvforsyning eller dyre jagerfly?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.