Lockdown-motstandere ble kneblet i Storbritannia så vel som i USA
Tynnhudede autoritære i verden, foren dere!
Av JD Tuccille
Global Research, 9. juni 2023
Når det gjelder den politiske klassen, kan dårlige ideer være smittsomme. Det ser ut til å være tilfellet med sensuren under pandemien, som ble et populært tidsfordriv blant funksjonærer som er overbevist om at de er legemliggjørelsen av vitenskapen – eller i det minste sannhetens dommere. Som det viser seg, førte det til et samarbeid mellom staten og sosiale mediebedrifter om å kneble stemmer, ikke bare i USA, men også over Atlanterhavet, i Storbritannia
Knebling av avvikende stemmer
«En hemmelighetsfull gruppe i statsapparatet jobbet med sosiale medieselskaper i et forsøk på å begrense debattrundt kontroversiell nedstengningspolitikk under pandemien,» rapporterte The Telegraph den 2. juni. «Counter-Disinformation Unit (CDU, kontra-desinformasjonsenheten) ble opprettet av ministre for å takle påståtte indre ’trusler’, og ble brukt mot dem som var kritiske til nedstengning og stilte spørsmål ved massevaksinering av barn.»
Reportasjen la til at «kritikere av lockdown fikk sine innlegg fjernet fra sosiale medier. Det er økende mistanke om at sosiale mediefirmaer brukte teknologi til å stoppe innleggene som ble promotert, sirkulert eller mye delt etter å ha blitt utpekt av CDU eller deres motpart i Cabinet Office (statsministerens kontor).»
Blant de som ble overvåket og straffet var fremtredende epidemiologer og medisinske forskere som utfordret offisielle data og restriktive retningslinjer. Aktivister som motsatte seg lockdowns ble også utpekt. The Telegraph , en fremtredende avis som har publisert artikler skeptiske til pandemisk autoritarisme, ble selv trukket frem.
Innblandet i overvåking av innhold og straff for meningsavvik etter ordre fra myndighetspersoner, var selskaper som Facebook, Google, Twitter (under den gamle ledelsen) og BBC, Storbritannias høyprofilerte statlige kringkaster.



Historien følger en tidligere rapport (anerkjent av The Telegraph ), publisert i januar 2023 av borgerrettsgruppen Big Brother Watch. Den rapporten, Ministry of Truth: the secretive government units spying on your speech,(Sannhetsdepartementet: de hemmelighetsfulle regjeringsenhetene som spionerer på det du sier),satte søkelyset på Cabinet Office’ rask-respons-enhet, Counter Disinformation Unit, Foreign Offices Government Information Cell, Home Offices Research, Intelligence and Communications Unit, og Den britiske hærens 77. brigade. Disse ble satt til å registrere og slå ned på det myndighetene anså som «desinformasjon» under pandemien og deretter etter Russlands invasjon av Ukraina.
Storbritannias regjering ‘hadde en hemmelig enhet for å overvåke kritikere av COVID Lockdown på nettet’«Regjeringen har opprettet ugjennomsiktige byråer som i økende grad bruker sosiale medieselskaper som en forlengelse av staten, og bruker disse nettbaserte mellommennene til å straffe ytringer på nettet på sine vegne,» står det i rapporten. «Selv om de gjeldende ytringene skulle bryte disse nettformidlernes bruksvilkår, er ikke det i seg selv en legitim årsak til statlig innblanding i ytringsfriheten.»
Hvor har jeg hørt det før?
Dette bør høres kjent ut for deg. Det er i hovedsak identisk med det vi har sett avslørt i USA. The Telegraph poengterer det i sin historie, og bemerker at «I USA har Twitter gitt ut lignende informasjon som viser hvordan den amerikanske regjeringen også introduserte et hemmelighetsfullt program for å begrense diskusjonen om Covid-nedstenginger.»
Som i Storbritannia, støttet amerikanske tjenestemenn seg på flere private firmaer for å undertrykke meldinger regjeringen ikke likte.
«The Centers for Disease Control and Prevention (CDC, smittevernsetaten) spilte rollen som politi for hva som var tillatt tale på sosiale medier gjennom COVID-19-pandemien,» rapporterte Reasons Robby Soave i januar. «Konfidensielle e-poster som Reason har fått tilgang til, viser at Facebook-moderatorer var i konstant kontakt med CDC, og rutinemessig ba offentlige helsemyndigheter om å undersøke påstander knyttet til viruset, avbøtende tiltak som masker og vaksiner.»
Sensorer som forsvarer det uforsvarlige



Ikke bare søkte myndighetspersoner å sette munnkorg på folk – ofte intelligente, velinformerte mennesker – som våget å være uenige med dem, men de gjorde det ofte for å fremme alvorlige politiske feil som kunne vært unngått dersom åpen og sunn debatt hadde vært tillatt. Denne uken publiserte for eksempel UK’s Institute of Economic Affairs en fagfellevurdert analyse som viser at (under COVID-19-pandemien) «hardere restriksjoner, slik som regler for å holde seg hjemme og skolestengning, genererte svært høye kostnader, men ga bare ubetydelige helsefordeler.»
«Vitenskapen om lockdowns er klar; dataene er inne: livene som ble reddet var bare en dråpe i bøtta sammenlignet med de svimlende ekstrakostnadene samfunnet ble påført,» kommenterer Johns Hopkins Universitys Steve Hanke, som var medforfatter av analysen sammen med Jonas Herby fra Danmarks Center for Politiske Studier og Lars Jonung fra Sveriges Lunds universitet.
Blant andre kostnader, finner forskere at restriktiv pandemipolitikk la en enorm byrde på folks mentale helse.
«Mine kolleger og jeg gjennomførte en gjennomgang av alle studiene om mental helse utført i løpet av det første året av pandemien,» skrev sosialpsykologiprofessor Gery Karantzas ved Australias Deakin University i fjor . «Vi fant at sosiale restriksjoner generelt sett doblet risikoen for psykiske helsesymptomer …. De som opplevde lockdowns hadde dobbelt så stor sannsynlighet for å oppleve dårlig psykisk helse enn de som ikke gjorde det.»
Barn ble spesielt utsatt for nedstengingene som ble implementert uten noen holdbar plan for å tilby dem opplææring og holde dem engasjert.
«Barn mistet i gjennomsnitt en tredjedel av et år på skolen under koronaviruspandemien,» påpekte Reasons Emma Camp i februar. «Forskere sier at tapet i stor grad skyldes forstyrrelsene og skadene skolestengninger – og den påfølgende overgangen til fjernundervisning – forårsaket på barns fysiske og mentale helse.»
Krenking av rettigheter og dårlig politisk føring
Å undertrykke motstridende meninger fra leger, journalister, aktivister og alle andre som kunne ha sett ulemper ved politikken foretrukket av makthaverne, viser seg ikke bare å ha vært et brudd på ytringsfriheten (en stor sak i seg selv), men en utmerket måte. å smøre veien til katastrofe. Det som offisielle instanser kalte «desinformasjon» var faktisk den typen sunn debatt som reiser gyldige bekymringer, alternative verdier og viktige hensyn som blir oversett av tynnhudede autoritære karakterer som foretrekker sensur fremfor å få egoene sine utfordret.
The Telegraph siterte kritikk fra både borgerrettighetsforkjempere og lovgiverne fra det regjerende konservative partiet som implementerte Storbritannias nedstengninger og talekontroll.
«Det blir stadig tydeligere at mye av grunnlaget for vårt demokrati – som ytringsfrihet og parlamentarisk kontroll – ble fullstendig ignorert under pandemien,» kommenterte Miriam Cates, et konservativt parlamentsmedlem.
Vi kan si mye av det samme her i USA og andre steder i verden . Dessverre, til tross for deres irritasjon over å bli avslørt, er det lite som tyder på at autoritære tjenestemenn har tatt noe lærdom av det hele.
*
JD Tuccilleer en medvirkende redaktør i Reason.
Utvalgt bilde er fra Elnur | Dreamstime.com
Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Reason
Copyright © JD Tuccille , Reason , 2023
Bearbeiding av maskinoversettelse: Monica Sortland
Forsidebilde: iStock
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 174 ganger.
1 kommentar. Leave new
«…førte det til et samarbeid mellom staten og sosiale mediebedrifter om å kneble stemmer, ikke bare i USA, men også over Atlanterhavet, i Storbritannia…»
– Og i Norge.
Jeg husker da Solvang spurte Helsedirektør ( hotellfagutdannede) Høie om munnbind var effektivt å bruke mot virus.
Solvang fikk beskjed om å ti stille og ikke skape tvil, – for ‘dette er alvorlig ! ‘
Ja, det er alvorlig. – Når ukyndige politikere overtar for vitenskapen, med formål å kneble viktige spørsmål.