POSTED IN Norsk politikk, Russland, Økonomi

Det er USA og EU som sliter.

Russisk økonomi går bra, sier Putin.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette tema som taes opp i den korte artikkelen under er ikke et tema for de store mediene fordi det forteller at hele sanksjonspolitikken er mislykket. Likevel fortsetter vi med det som om den har betydning. Den har nå først og fremst negativ betydning for vårt eget land på flere måter.

Norsk olje- og gassteknologi kunne fått et betydelig løft gjennom samarbeid med Russland om utvikling av enorme olje- og gassfelt i Sibir. I stedet er det andre som får delta her. Vi kunne fått en betydelig vekst i norske nordområder gjennom et slikt samarbeid. I stedet trappes kontakten østover ned.

Også i samarbeid om en fredelig utnytting av Arktis, hvor Norge og Russland har felles interesser, ville Norge kunne tjene stort på. I stedet legger vi opp til en militær konfrontasjon i Arktis ved å underordne oss USA globale strategi og interesser, som er i konflikt med de norske.

Konfrontasjoner i vårt tynt befolkete land er ikke i norsk interesse, men det legges det opp til.

Nord-Norge som omlastningshavn til sjøruten nord for Sibir, som Russland har forberedet gjennom bygging av en serie svære isbrytere, ville kunne gjøre landet vårt til en port for storhandel med varer fra Kina til EU. Osv. osv.

Et fredelig og avspent forhold til vår store nabo i øst ville gi oss uante økonomiske muligheter til utvidet samkvem og handel. I stedet har vi underordent oss USAs globale strategiske interesser som bare er til skade for oss – i langt midre grad for Russland, slik artikkelen under forteller.

Når vår politikere er fullstendig forgiftet av propagenda og ikke ser lenger enn til sin egen nesetipp blir det slik.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland har klart å stå imot det vestlige presset – sier Putin.

Sanksjonene som var ment å svekke landet vårt har i stedet fått fart på veksten, ifølge presidenten.

Russland har greid å stå imot Vestens press som var ment å ødelegge vår økonomiske vekst. Det  har bare styrket landet vårt, sa president Vladimir Putin på torsdag i Sochi. Den russiske lederen talte til plenum under det 20. årlige møtet i Valdai Discussion Club. Der deltok eksperter, politikere, diplomater og økonomer fra 42 land.

«Generelt er situasjonen stabil. Vi har kommet over alle de sanksjons-relaterte sakene, og har satt i gang et nytt nivå på våre økonomiske utvikling, nå på en ny basis. Dette er grunnleggende viktig», sa Putin.

Presidenten mener at de vestlige handelsrestriksjonene har betydd mye  for å omstrukturere russisk økonomi på en positiv måte.

Ifølge rapporten har den russiske regjeringen hatt et budsjettoverskudd på 660 milliarder rubler (6,6 milliarder dollar) i tredje kvartal i 2023. Det betyr en nedgang på kun 1 % på BNP i året. Han regner med at underskuddet vil være på samme nivå i 2024 og 2025. 

«Vi greier oss. Og jeg har grunn til å tro at vi vil greier oss i framtiden», sa den russiske presidenten.

Arbeidsløsheten i landet har sunket til rekordlave 3 %, bemerket Putin. Samtidig fortsetter folks disponible inntekt å vokse, i motsetning til situasjonen i EU.

Putin understreker at til tross for at de nå bruker mer penger på forsvaret og sikkerheten, så har ikke den russiske regjeringen handlet «smør mot kanoner». Alle sosiale forpliktelser er blitt overholdt. Russland er nå fullstendig selvforsynt når det gjelder grunnleggende matforsyninger, legger han til.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/584099-russian-economy-stable-putin/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  8 oktober 2023 6:47

  «Når vår politikere…»

  Knut, slutt å kalle de for «våre» politikere… de er ikke våre politikere. Ingen av de jobber for Norge og nordmnenn, de er bitchene til USA og EU… evt kanskje djevlene i WEF/FN/WHO… hvem vet. Men de er ikke våre politikere.

  Svar
  • Sannelig er det mange begrep i vår tid som kun fortjener å skrives i anførselstegn; en må nærmest minne seg selv på det:
   «helse»-myndighetene,
   det «norske» kongehus,
   «demokrati»,
   «klimakrisen»,
   det «grønne» skiftet,
   «flyktning»,
   «vaksine»,
   «mangfold»,
   «arbeider»-partiet,
   etc..
   Norges politiske lederskap er et av verdens lavest utdannede; å avgi stemme på de tillatte partiene for å fortsatt ha NWO-lojale Agenda-2030-lakeier i maktposisjoner er å skyte seg sjøl i foten. Null deltagelse ville vise at der ingen tillit er, men nå er mange så sløve at de går til slakteren frivillig og mobber andre som ikke blir med.
   For å hindre alternative partier å lykkes gås det over lik i EU-land som vi nå ser skje i Tysklands Alternative für Deutschland, hvor en av deres ble grisebanket og en annen ble overfalt og tvangsinjisert med noe, åpenbart noe som skader.
   SÅ desperate er de kjøpte og betalte at de går til sånne ytterligheter; dermed vet vi at de har panikk, og det er gledelig.
   Norges første kvinnelige diktator ser stadig mer elendig ut, og utenriksministeren sitter fortsatt i sin stilling, mens begge burde gå av i skam, men nå eier de ikke skam, så et «rettsvesen» burde gripe inn, hvis vi har et funksjonelt sådant. Bent Høie, som burde vært kastet ut i forbindelse med svineimfluensa-«vaksinen» vurderes som ny leder i Høyre; det er lydrikets tilstand.
   Og «vi har det jo så godt i Norge»-mentaliteten er refrenget. Roboten Alexa har høyere intelligens enn mange av kjøtt og blod.

   «Grav en grav for andre og fall selv deri», sies det, og Norge graver sin egen. Foreslå forhandlinger og du er straks «putinist»; hilsen «fredsnasjonen».
   Russerne får det stadig bedre; nordmenn stadig dårligere, velfortjent når man står på feil side av historien.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gikk under radaren i norske medier.

Var fellingen av Kevin McCarthy strået som knakk kamelens rygg?

Forrige innlegg

Ingen blir frisk av det.

Legemiddelverket registrerer vaksineskader, men det er utilstrekkelig

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.