POSTED IN Krig-fred, Storbritannia, Ukraina

Desperasjonen er stor i vest.

Krigen er tapt, men UK vil sende masseødeleggelsesvåpen til Ukraina.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere denne artikkelen, men forbauses mer og og mer over miljøbevegelsen og de grønne partiene, særlig i Tyskland men egentlig i sin alminnelighet, som ikke mobiliserer for våpenhvile og fredsforhandlinger på vegne av miljøet i Ukraina. Men tvert imot – de vil sende mer våpen og forurense miljøet enda mer.

Jeg vil bli svært forbauset hvis «de grønne» protesterer på det britene nå er i ferd med å gjøre, slik det fremgår av artikkelen under. Freds-saken er den viktigste til alle tider, men dette ser ut til å ha gått hus forbi hos miljø- og klima-aktivister. De har åpenbart ikke forstått at det mest ødeleggende for miljø og klima er krig – særlig atomkrig som vi nå nærmer oss i og med det britiske vedtaket.

Knut Lindtner
Redaktør

Vesten vil at Ukraina skal ødelegges – sier Moskva.

Storbritannia oppfører seg «hensynsløst» med sin plan om å sende  ammunisjon med utarmet uran til Ukraina, sier den russiske utenriksministerens talskvinne.

Den britiske regjeringen planlegger å sende granater med utarmet uran til Kiev. Meningen er å bruke dem i konflikten med Moskva.

Det viser at vestlige påstander om at de vurderer fred om Ukrainas framtid er løgner, sier talskvinnen for den russiske utenriksministeren Maria Zakharova.

Utarmet uran forurenser. Ukraina er Europas kornkammer.

I Radio Sputnik sa hun på onsdag at uttalelser fra London er et tegn på «absolutt hensynsløshet, uansvarlighet og forsøk på å komme seg unna» fra USAs og Storbritannias side når det gjelder internasjonale konflikter.

Hun la vekt på at ammunisjon som inneholder utarmet uran ikke bare er kraftigere, men også har større gjennomtrengnings-kraft.  Men de  fører også til at jorden blir smittet med radioaktivitet, det ødelegger miljøet og vil ha virkning for mange generasjoner framover for folk som bor i området.

«Alt vi hører fra disse landene (USA og Storbritannia) om fred, om løsninger på konflikten, om framtiden for Ukraina og det beste for det ukrainske folket – det er bare løgner, falskheter, og absolutt feilinformasjon til det internasjonale samfunnet.

Faktisk er det det helt motsatte de vil oppnå», sa Zakharova.

Putin advarer Storbritannia om å dele ut utarmet uran til Ukraina.

Etter at Storbritannia kunngjorde planene om å forsyne Kiev med ammunisjon med utarmet uran «så kan det ikke være tvil. om at vi snakker om sterke intensjoner fra det samlede Vesten, ledet an av USA og Storbritannia, om å se Ukraina fullstendig ødelagt», understreket hun.

På mandag sa Annabel Goldie, Storbritannias forsvarsminister, at «samtidig som vi sender en skvadron Challenger 2 stridsvogner til Ukraina, vil vi også sendte ammunisjon som inkluderer pansergjennomtrengende runder som inneholder utarmet uran».

Ifølge det offisielle Storbritannia vil slik ammunisjon ble sendt til Kiev fordi «dette er svært effektivt til å nedkjempe moderne tanks og pansrede kjøretøy».

Det er ikke noen tilfeldighet at dette skjer samtidig som den kinesiske presidenten Xi Jinping besøker Moskva for å ha samtaler med sin russiske motpart Vladimir Putin. 

De var fokusert på internasjonal stabilitet og det kinesiske fredsinitiativet for Ukraina, antyder Zakharova.

Putin roser det kinesiske veikartet for Ukraina. 

Ryktene som handler om utarmet uran er «masseødeleggelsesvåpen (WMD) med atom-komponenter», insisterer Maria Zakharova, og legger til at «saken om WMD er del i den anglosaksiske logikken for å destabilisere verdens internasjonale situasjon».

USA/UK ødela Irak ved helt løgnaktig å hevde at det var masseødeleggelsesvåpen i landet. Det fant de ikke, men sjøl har de nok av slike våpen hvor noe nå skal til Ukraina. Foto: iStock.

Hun mínnes hvordan Washington helt ubegrunnet påsto at regjeringen til Saddam Hussein hadde slike masseødeleggelsesvåpen, og at det var påskudd for USAs invasjon i Irak i 2003.

Hun nevnte også at NATO hadde brukt ammunisjon med utarmet uran da de bombet Jugoslavia i 1999.

«Bortimot 15 tonn utarmet uran 238 ble sluppet på jugoslavisk område da. Serbia lider fremdeles av dette nedfallet. De rapporterer rekordmange tilfeller av forskjellige typer kreft», legger Zakharova til. 

Etter kunngjøringen om leveringen av granater med utarmet uran til Ukraina, «har vi ikke lenger noen tvil om prinsippet om hvem som fikk dette i gang, hvem som satte i gang konflikten i Ukraina på alle måter.

Det er ganske sikkert at det NATO-sentrerte samlede Vesten som står i spissen. Og først og fremst USA og Storbritannia», insisterer hun.

Da han  nevnte denne saken på tirsdag, advarte president Putin om dersom London gjennomfører sine planer, «så vil Russland bli tvunget til å reagere på samme måte. Da må vi huske at det var det samlede Vesten som begynte å bruke våpen med atom-komponenter».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.rt.com/russia/573404-ukraine-uk-depleted-uranium/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  23 mars 2023 9:43

  Jeg trodde det var snakk om utarmet uran. Men nå altså anriket uran også. En helt hinsides uansvarlighet og hensynsløshet.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 mars 2023 9:55

  NRK og TV2 er som vanleg på høgd med viktige saker. Fyldig dekning i begge kanalar 22.3. av høyringa om fyllefestane til Boris Johnsen.

  Ikkje eit ord om britiske atomvåpen til Kiev.

  Kor lenge vil overvakinga tillata folkeopplysninga på Derimot.no og Steigan.no?

  Svar
 • Vi nærmer oss punktet hvor vi må holde pusten i angst for om vi går mot en «Grisebukt» situasjon. Hvis NATO Jens, England forsyner nazistene i Ukraina med uranbomber, oppfordrer en pensjonert russisk general Yevgeny Buzhinsky Putin om å bruke Poseidon torpedeoer for å utløse en 1000 fots radioaktiv tzunami mot England. General løytnant Buzhinsky, leder for Senteret for Politiske Studier, mener at Englands undergang utvilsomt skjer hvis Moskva sender Sarmat 2 missiler mot London. Sarmat 2 regnes som verdens farligste dødlige våpen. Umulig og forsvare seg mot.
  Buzhinsky antyder videre på russisk fjernsyn Rossiya 1 at den «ustoppelige» 6,670 mph Zircon Hypersoniske raketten er klar for å brukes i kamp etter avsluttet testing. England blir utslettet!
  Nå kom Jens ut av skapet ved å innrømme at Ukrainakrigen startet i 2014. Georg Soros, Klaus Schwab, Bill Gates er pådrivere for alt vi opplever av orkestrert kaos. De har jobbet i tiår for å skape dette senarioet. Godt hjulpet av alle lakeiene de har ved opptrening av Globale ledere og alle papipengene de har brukt til «forskning» og bestikkelser av politikere, vitenskapsfolk, media etc. Erna forsynte Bill@Melinda med en milliard prompte da pandemien ble implementert!? Var det at han kanskje manglet noen kroner? Eller….? Kjøpte hun seg en posisjon med våre felles midler? Jens hoppet sammen med Jonas da Barak ringte og sa: «Send bombeflyene fra Rygge og utslett Libya!» Jens og Jonas spurte ikke Den Norske Regjering, ei heller Det Norske Folk. I premie fikk han posten som sjef for NATO (som han engang var sterk motstander av). Jonas fikk Statsminister posten, men først etter å ha dratt Trond Giske ned i søla.Lurer på hva Erna får for de milliardene hun har pøst ut til Clinton familien og Gates?
  Fornuften og klokskapen har totalt forlatt Vesten! Atomkrig er neste scenario. Krig begraver alle synder. Kapitalismen krever det. Vårt økonomiske system er dømt til undergang med jevne mellomrom. Rente på penger er årsaken. I tredveårene gjorde Sveitserne et prosjekt. Hvor de innførte et gebyr på penger som ble stående i banken etter en viss tid. Man behøver ikke gå på BI for å skjønne at man da må sette pengene i omløp for ikke at de skulle gå tapt! Resultatet var at dette systemet fort ble nedlagt fordi dette førte til at disse pengene skapte en fantastisk vekst! Tenk at et sted i verden var det noen som brukte en rund sten med hull i som byttemiddel!? En elv som renner frit gjør at alle, mennesker og dyr kan drikke seg utørst. Håper ved Gud ingen finner på og kjøpe elven. Og sette opp vakter og tvinge meg til å betale for vannet? Går det an? Elven var der lenge før jeg var født. Og kommer til å være der lenge etter at jeg er død. Hvem bestemmer at noen kan kjøpe elven? Tilhører ikke den alle som trenger å drikke? Bill Gates har ihvertfall skjønt at papirpenger trykket opp i vilden sky fort må omsettes i realverdier. Som f.eks. Jordbruksland. Han er snart nå den som eier de største jordbruksområdene i USA! Men først måtte politikerne/Monsanto gjøre livet/Landbruket så uutholdelig som mulig for bøndene. Slik at Bill kunne kjøpe det «billig»!
  Rutte i Holland vil utslette halvparten av gårdene i Holland fordi de gir for store co2 avtrykk!!?? Det er jordbrukskrig i Holland. Men vi vet ikke om det. Fordi Norsk Presse er opptatt med kjendisliv/Sofie/og viktige selskapsleker/fangene på fortet/syttiengradernord/ex on the beach/osv. ikke rart at Nordstream2 drukner i mylderet. Men vi får sikkert høre om Atomkrig! Det er viktig at vi er REDD! Bø

  Svar
 • Både USA, NATO og Europa er jo tomme for ammunisjon – så kanskje er utarmet og anriket ammunisjon det eneste de har igjen?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 mars 2023 14:32

  Og kvifor gjekk ikkje Irak til åtak på Storbritannia? Storbritannia hadde vitterleg masseøydeleggjingsvåpen. Etter vestleg logikk skulle då eit irakisk åtak vera på sin plass.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   23 mars 2023 17:08

   Forresten er det like mykje innanfor vestleg militær logikk å angripa land som ikkje har masseøydeleggjingsvåpen.

   Svar
   • Ja, T.S. :
    «å angripa land som ikkje har masseøydeleggjingsvåpen.»

    Nå ble jo Gadaffi lokket til å nedlegge alle våpen som kunne brukes til motsvar, (- også atom- ) før Afrikas best fungerende land ble bombet i stykker.

    Disse bakmennene , med Jens Stoltenberg som slektas lakei, ser på løgn som helt legitimt.

   • Det er slik bøller jobber: De går bare etter dem som er svakere enn dem selv. USA er den største bøllen i klassen, godt støttet av makter som kaller seg «siviliserte» uten å forstå hva ordet betyr. At Jens Stoltenberg fikk norge med på å bombe Libya er avskyelig. At han ikke er stilt for noen rett er trist.

 • Jeg foretrekker en Nürnberg 2.0-domstol holdt av russerne for vestlige politikere. Da ville russere kunne henrette politikere ved skyting og henging i 6 år. Hvis situasjonen var lik 1945-1951 ville mange av disse politikeren være så tynne og lette at halsen ikke knakk ved henging og russerne måtte hoppe på skuldrene for å få drept de dødsdømte. Det er mye på spill nå.

  Svar
 • Henning Nielsen
  23 mars 2023 22:05

  Dette nettstedet er blitt en varmestue for idioter. ANRIKET uran i stridsvognsammunisjon? Hjelpes.

  «A White House official told the AP news agency that Russia also has stockpiles of depleted uranium weapons, although it is not known if it has used them in Ukraine.

  «Depleted uranium shells are not considered to be nuclear weapons,» says Dr Marina Miron, from Kings College London.

  «They are not meant to poison people. They are used because of their capability to pierce armour.»»

  Over og ut.

  Svar
  • Det er helt korrekt det du skriver om anriket vs. utarmet uran. Det skyldes en redaksjonell feil, men det fremgår klart av bildet som illustrer artikkelen at det er utarmet uran det dreier seg om. Det kan godt hende at vi er dumme i dine øyne, men dette skyldes ikke at vi ikke kjenner forskjellen på disse to typene materiale. Og det fremgår av artikkelen og hele den sammenhengen den inngår i at et er utarmet uran det dreier seg om.

   Jeg har ikke vært våken da jeg redigerte den artikkelen så feilen henger hovedsaklig på meg i denne saken.

   Forøvrig setter vi pris på denne typen korreksjoner og feilen skal være rettet nå.

   Svar
   • Takk for oppklaringen Knut. Jeg har hatt slik en glede av denne plattformen. Kommentarfeltene har vært preget av siviliserte bidrag for ytterligere bevisstgjøring av tiden/krigen vi lever i. Min erfaring fra tidligere kommentarfelt er følgende: jeg leser artikkelen. Første kommentar kommenterer/utfyller som oftest temaet. Neste kommentar setter «diagnose» på første. Tredje kommentar melder støtte til andre om første osv og bortetter. Artikkelen med sitt budskap er druknet i myldret av kommentarkrigen som utspiller med full kraft. (Sukk mit hjerte, men brist ikke)
    For meg persomlig har det vært viktig for min psyke (Psyche på allminnelig gresk betyr sjel-og sommerfugl) og ha hørt musepipet fra deg. Etter utfrysning fra grupper og bekjente. Jeg falt totalt ut av det sosiale. Jeg fikk «blikket» stemplet som Trumph/Putin tilhenger. Fascist…..konspiratør etc etc -kun fordi jeg stillte spørsmål ved den oppleste NRK «sannhet». Nå hører det med at ensomhet er av det gode. Men jeg elsker mennesket og lærer så mye av hvert menneskemøte, det gjør at jeg oppsøker dem. Jeg gikk noen år til en psykolog. Han spurte om grunnen til at jeg kom. Jeg svarte at jeg hadde behov for å betale noen til å lytte til mine tanker fordomsfritt og uten kommentar. Jeg har så mye oppdemmet innabords at jeg frykter demningen skal briste. Kaste meg ut på fylla for å dempe presset eller værre ting!? Vil du ta jobben? Det gjorde han helt til jeg kom til et stengt kontor. Han var død. Vi fikk to fantastiske år sammen. Han lyttet så godt. Med sin aktive lytting ble han til min store forundring «jordmor» for tanker som ble tenkt i meg. Jeg klarte og oppnå en balansert vannstand og det indre presset gav seg. Jeg oppdaget bl. a. at den «offentlige mening» ikke finnes-det er en illusjon. Det er kun individer som er meningsbærere. Flertallet har aldri rett i alt! (I bystyret i gamle Athen satt representantene med fulle ansiktsmasker for å forhindre forføring av de andre, det var kun tankeinnholdet som var vesentlig. ) Så derfor Knut Lindtner takker jeg deg og din redaksjon. Alle komentarfolk her. Dere har alle bidratt til at lille meg har det bedre i min tilværelse. Sannheten om hvordan Gallhøpiggen ser ut er hverken fra nord syd øst eller vest, men 360 grader rundt. Og da kreves det glideflukt for iaktagelsen. Men kan jeg bidra med noen få graders utsikt setter jeg så pris på at dere bidrar med flere-slik at jeg kan beundre det større bildet som skapes ved felles anstrengelse. (Det er smertefullt og erkjenne i livets senhøst hvor lite jeg vet-alt er forvandlet til spørrende undring) i takknemmelighet.

   • Det var en svært hyggelig og tankevekkende kommentar.

 • Fredrik Linge
  24 mars 2023 13:42

  Utarmet uran er ikke radioaktivt, det er helseskadelig på grunn av at det er et giftig tungmetall. her er den noen som har misforstått totalt…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kronikk av Dr. Paul Craig Roberts

Om det kinesiske dokumentet, «USAs Hegemoni og dets farer»

Forrige innlegg

Våre medier forbigår det i all stillhet.

Det skjedde nettopp en begivenhet i verdensklasse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.