POSTED IN Kina, USA

Kronikk av Dr. Paul Craig Roberts

Om det kinesiske dokumentet, «USAs Hegemoni og dets farer»

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Dr. Paul Craig Roberts

Kjære leser. Det er en utbredt oppfatning at Internett tilbyr uendelige mengder uavhengig informasjon. Dette er ikke sant. Internett tilbyr offentlige etater og pengeinteresser uendelige muligheter til å finansiere nettsteder som fremmer offisielle agendaer. Det er veldig lite sannhet på internett.

De få nettstedene som finnes hvor noen skriver uavhengig informasjon er demonisert som «konspirasjonsteoretikere», «hvit overherredømme», «antisemittiske» eller «terrorister». Støtt sannheten der du kan finne den, ellers forsvinner sannheten helt. Hvis du ikke bryr deg om sannhet, bryr du deg ikke om friheten din.

Om det kinesiske dokumentet «US Hegemony and Its Perils»

Både Russland og Kina har offentlig erkjent det faktum at Washington i jakten på amerikansk hegemoni ikke adlyder internasjonal lov, har en militær og finansiell aggressiv politikk, og blander seg inn i andre lands indre anliggender. Likevel har Russland og Kina fortsatt ikke kunngjort en gjensidig forsvarsavtale, eller gjort noen forsøk på å inkludere andre truede land som Iran i en allianse. Ved å unnlate å handle for sitt eget forsvar, har begge land gjort seg selv utsatte, og dermed oppmuntret til en mer aggressiv oppførsel fra Washington som fører til atomkrig.

Det offisielle kinesiske dokumentet utgitt av det kinesiske utenriksdepartementet er veldig viktig. Den erklærer: «Siden USA ble verdens mektigste land etter de to verdenskrigene og den kalde krigen, har USA handlet mer dristig for å blande seg inn i andre lands indre anliggender, og forfølger, opprettholder og misbruker sitt hegemoni, fremmer undergraving og infiltrasjon, og driver med vilje kriger som skader det internasjonale samfunnet».

«USA har overstrukket konseptet om nasjonal sikkerhet, misbrukt eksportkontroll og tvunget frem ensidige sanksjoner mot andre. USA har tatt en selektiv tilnærming til internasjonal lov og regler, brukt eller forkastet dem etter eget ønske, og har forsøkt å innføre regler som tjener USAs egne interesser med å opprettholde en «regelbasert internasjonal orden».

«USA har overordnet sin makt over sannheten og trampet ned rettferdighet for å tjene egeninteresser. Disse ensidige, egoistiske og regressive hegemoniske praksisene har tiltrukket seg økende, intens kritikk og motstand fra det internasjonale samfunnet».

Papirtiger

Kineserne tar feil om at USA er det mektigste landet. USAs makt har hvilt på dollaren som verdens reservevaluta, en rolle som blir ødelagt av amerikanske sanksjoner som driver land bort fra bruken av dollar, av en enorm og økende statsgjeld, av demoralisering av amerikanske væpnede styrker ved anti-hvit propaganda, raseprivilegier for fargede og seksuelle privilegier for seksuelt perverterte, et uregulert finansielt system som er utsatt for krise, og av identitets politikk som har ødelagt nasjonal enhet og ødelagt beskyttelsen av borgerne gitt av den amerikanske grunnloven.

Mao Zedong hadde rett for flere tiår siden da han beskrev USA som «en papirtiger». Det er ekstraordinært at både Russland og Kina blir så skremt av en papirtiger at de er redde for å handle for sine egne interesser, og i stedet må tåle provokasjon etter provokasjon.


Fra Dr. Paul Craig Roberts sin blogg, publisert 21 mars 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light, linker i originalartikkelen.
Originalartikkel:The Chinese document, “US Hegemony and its Perils,” February 20, 2023.

Dr. Roberts var statssekretær i USAs finansdepartement under Reagan, og var redaktør og spaltist i The wall Street Journal.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Både Russland og Kina har offentlig erkjent det faktum at Washington i jakten på amerikansk hegemoni ikke adlyder internasjonal lov, har en militær og finansiell aggressiv politikk, og blander seg inn i andre lands indre anliggender.»

  Ikke noe nytt under solen:

  ‘ ”Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyer i en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

  ‘ Sentrale deler av verdens storfinans gikk likevel mot Hitler fordi han gikk vekk fra gullstandarden og fordi han tok i bruk fripenger. De erklærte økonomisk krig mot ham så tidlig som i mars 1933. Den engelske avisa Daily Express skrev den 24. mars 1933: «Judea declares war on Germany», «Jødene erklærer Tyskland krig». Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning». Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
  vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

  ‘Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke finanskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om.’

  Etter 2 verdenskrig, da Churchill hadde betalt sin gjeld:

  ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’. 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  ‘ Hele poenget med det europeiske prosjektet er å bygge opp egen industri. De ser på det som negativt hvis Kina tar andeler av europeisk industri ‘
  e24.no/naeringsliv/eu/gigantfusjon-skaper-hodebry-i-eu-uro-for-kinesisk-konkurranse/24540922

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Covid-vaksinen» som årsak?

Pilot fikk helseproblemer på en flyvning nylig. Heldigvis var det en pilot blant passasjerene

Forrige innlegg

Desperasjonen er stor i vest.

Krigen er tapt, men UK vil sende masseødeleggelsesvåpen til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.