POSTED IN Media, Norsk politikk

Diskusjon om Klassekampen som venstresidens avis.

Fra politisk sprengstoff til papirtiger?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Klassekampen spesial.

Pål Steigan er gjest i denne episoden.

Denne artikkelen og videoen er produsert av nettstedet Spartakus.

Avisa Klassekampen kom med første utgave 7. februar 1969. I headingen sto det «MARXIST-LENINISTISK ARBEIDERAVIS». Den startet som månedsavis, ble ukeavis i 1973, og dagsavis i 1977. Veldig mange la ned veldig mye dugnadsarbeid over mange år for å realisere avisprosjektet.

I dag omtaler avisa seg som «Venstresidas dagsavis», er Norges 9. største avis i opplagstall (34.000), men er den avisa i landet som mottar mest pressestøtte – hele 40 millioner i 2023.

I denne episoden skal vi fokusere på avisas ideologiske utvikling, fra «marxist-leninistisk arbeideravis» og til «venstresidas dagsavis».

Hvilken «venstreside» snakker vi om? En venstreside som inkluderer Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Bjørn Arild Gram? Hører kanskje NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg også til denne venstresida?

———
I denne episoden blir det referert til to artikler:

Peter M. Johansen «Det skjedde et kupp i Kiev natt til 22. februar 2014», i Klassekampen 21. februar 2015.

«Gir penger til tidligere nasjonalister og fascister», nrk.no 6. mars 2014.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Er det riktig at et land nå jobber med å stevne USA inn for IJC for aktiv delaktighet i folkemord? Er det noen der ute som vet hvilket land det skal være og evt. hvor langt det har kommet i prosessen?

  Har også sendt to spørsmål til redaktør i KK i dag:
  1) Bør NATO finne det problematisk at alliansens mektigste medlem kan anklages for aktiv delaktighet i massemord og mulig folkemord på linje med Israel?
  2) Finner Klassekampen det problematisk ?

  Enig i at KK har blitt en papirtiger, vi abonnerer på den fordi den ikke har reklameinnstikk og fordi den er så god å fyre opp i ovnen med.

  Svar
  • «I begynnelsen av februar startet den nicaraguanske regjeringen saksgang for å ta TYSKLAND, STORBRITTANIA, NEDERLAND og CANADA til ICJ for deres medvirkning til folkemordet mot det palestinske folket i Gaza ved å gi den israelske okkupasjonen våpnene og midlene……» english.almayadeen.net
   Hvorfor USA ikke er med på lista vet jeg ikke.

   Svar
 • Staten, det vil si vi, finansierer ufrivillig vår egen propaganda, vi skal også være med å holde liv i «Klassekampen» som den avisen med minst livets rett, som vi ser ved at KK mottar mest pressestøtte av alle, ikke mer enn statens NRK, selvfølgelig.
  «Pressestøtte», ifølge store norske, er «et sentralt virkemiddel for å opprettholde en ALLSIDIG og desentralisert presse i Norge». Veldig allsidig. Wikipedia babler om «MANGFOLD av redaktørstyrte medier». Mediamoguler er hyppige bilderberger-gjester. De er på fornavn med Jens S. , intet bilderbergermøte uten Jens.
  Fjern NRKs skattefinansiering og fjern pressestøtten skattebetalerne ufrivillig sponser, forby utenlandsk, finansiell styring og sponsing av norske nyheter, og de går konk de fleste; skattefinansierte Klassekampen og NRK er de mest åpenbare det ikke er liv laga for i et rettskaffent samfunn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derimot.no i krigssonen i Donbas.

Ukrainske styrker med terrorbeskytning av Donetsk by.

Forrige innlegg

Noreg og verda blir grønare

Er «natur» berre den vi likar
— ein politisert designkultur?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.