POSTED IN religion, Ukraina

Den ukrainske regjeringen slipper nå løs nazister på kristne i landet.

I Norge vet vi ingenting om det som skjer.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

ANTI-GUD-underteksten til krigen i Ukraina

Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA analytiker

Eg vart fødd i 1955, ni år etter starten på Den kalde krigen mellom Sovjetunionen og Vesten. Eit av dei konstante refrenga frå den tida, var påstanden om at sovjetarane representerte «gudlaus» kommunisme. Den falske trua er framleis ei ramme for korleis dei fleste i USA ser på det moderne Russland – dvs. at det er eit gudlaust land. Men det er ei løgn. Vladimir Putins Russland er ein kristen nasjon, men respekterer og femner og om sine muslimske innbyggarar.

Eg trur at ein av dei underdrivne grunnane til at Vesten hatar Russland, er at fleirtalet av det russiske folket har ei sterk tilknytning til den austleg-ortodokse teologien. I motsetning til den romersk-katolske kyrkja, som har eit ettergivande standpunkt på LBGTQ-agendaen og er pletta av ein legion av pedofile prestar, insisterer dei austleg-ortodokst kristne på at Gud skapte mann og kvinne, og at homoseksualitet er ei synd. 

Og den austleg-ortodokse kyrkja er under konstant angrep frå regimet til Vladimir Zelensky. Til dømes vart leiaren for den austleg-ortodokse kyrkja i Ukraina, Metropolitan Pavlo, arrestert og dømd til husarrest i to månadar av ein ukrainsk domstol, etter at Ukrainas høgste sikkerheitsbyrå SBU raida klosteret Kyiv-Pechersk Lavra i mars.

Det ukrainske militæret deltar og i forsøka på å skremme den austleg-ortodokse kyrkja:

På påskeaftan fyrte Ukrainas væpna styrkar (UAF) av 20 MLRS-rakettar mot Donetsk, ifølge DPR-representasjonen i JCCC. Det var røyk på området til Donetsk-katedralen, der det fann stad ein liturgi, fortalde lokale styresmakter til pressebyrået TASS. Ein person vart drepen og to andre skadde av bombinga i sentrale Donetsk, la DPR-autoriteten til.

Så er det ein video der biskopen av Ivano-Frankivsk og Kolomyia Nikita blir angripen på gata om kvelden (av ein eller annan grunn har YouTube bestemt at den skal ha aldersgrense).

Neste: to eldre kvinner prøver å gå til ei kyrkjeteneste i Kiev, og blir omringa av ein mobb som messar «Koffert, stasjon, Russland!». Eg går ut ifrå at dette er den ukrainske versjonen av «Love it or Leave it». Dette er berre eitt døme til på den ukrainske regjeringa sine forsøk på å ta ortodokse kyrkjer rundt om i Ukraina.

Forsøka på å ta ortodokse kyrkjer er ikkje avgrensa til Kiev:

Abonnentar frå regionen rapporterer at nazistane frå «høgresektor» (67. brigade av UAF) okkuperer kyrkjer og tempel nord i Kharkov.

Blant kyrkjene som er okkuperte av militæret, er Den heilage jomfru Marias fødselskyrkje (i landsbyen Tsjerkasskiye Tisjki) og St. Nikolai-kyrkja (i landsbyen Russkaya Lozovaya).

Den følgande videoen viser ein annan mobb som prøver å hindre kyrkjegjengarar å kome inn i katedralen i Kamianets Podilskyi:

Eit forsøk på å ta katedralen skjer akkurat no i Kamianets-Podilskyi.

Dette er det rapportert om på tg-kanalen til UOC (Ukraine Orthodox church)

«Ifølge augevitne på staden, svarer ikkje politiet på telefonen. Kristne som tilhøyrer den ukrainske ortodokse kyrkja, som forsvarer tempelet sitt, prøver å levere stevningar. Heilage tenester blir utførte inne i tempelet, dei kristne ber også framfor katedralen.

Sidan i går har opponentar av UOC på lokale Facebook-sider kalla ihop til eit angrep ved katedralen. Samtidig spreier dei falsk informasjon om kyrkja,» seier meldinga.

Her har vi opponentar til den ortodokse kyrkja som plagar ein prest som prøver å kome seg inn i ein katedral. Han blir angripen fysisk, og hatten blir snappa av hovudet på han.

Vesten forheld seg stort sett taust til desse gjennomgåande, vondsinna angrepa på dei ortodokse trufaste. Det er demonisk i ordets fullaste forstand, og mange av dei som gjer desse angrepa, støttar nazi-ideologien og paganismen. Her er to vakre folk. Salutten er ikkje tilfeldig.

Dette er ikkje første gong i historia at austleg-ortodokse kristne har blitt angripne [Les t.d. kapittelet ’Vatikanet og Kroatia’ i den utmerkte boka Med Gud og fascistene av Karlheinz Deschner på Nasjonalbibliotekets nettsider:https://www.nb.no/items/e5d80a2bf86818e1c52969c6db854684?page=5&searchText=Deschner,mrk.]. Spørsmålet mitt er korfor dei politiske leiarane i USA og Europa held stille i møte med denne vidspreidde forfølginga.

Omsett Monica Sortland

Les artikkelen på engelsk her: https://sonar21.com/the-anti-god-subtext-to-the-war-in-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Mobben viser skamløst sin feige sjikane og nazihilsen, alle mot en prest eller to gamle kjerringer med stokk som knapt kan gå, det viser hvordan mange ukrainere er i stand til å opptre, også godt voksne, kvinner som menn;
  og det viste seg å være ganske mange deltagere ved en krigsforbryters storslåtte minnegudstjeneste nylig hvor også Sanna Marin kastet glans på vegne av «den frie verden». Nazistene har tilsynelatende god oppslutning.
  Inntrykket av det etnisk ukrainske folk blir stadig dårligere i mine øyne. Majoriteten er muligens bøller og også innforstått med å tape syv av sine for hver russer, til den siste utrente unggutt eller 60-åring må dø som kanonføde eller bli skutt som desertør. Etter det tredje rikes modell går de sin undergang i møte. Med norsk heiagjeng.

  Svar
  • Du har rett, folks syn på ukrainerne blir stadig mer negativt. Ukrainerne er i utgangspunktet ikke slemmere enn andre folk i Øst-Europa, men landets kulturelle og historiske faktorer utnyttes av en korrupt og kriminell politisk ledelse skaper grunnlag for slike utslag. Så de-nazifiseringen av Ukraina bør suppleres med en grundig de-kazarifisering av både de ukrainske og russiske samfunn.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når en elbil får en mindre skade:

Forsikringsselskapene avskriver ofte hele bilen fordi batteriet må skrotes!

Forrige innlegg

Krigens i formål: USAs kontroll over Europa

USA venter nå på Rødt
— støtten som mangler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.