POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Den ukrainske frontlinjen:

Knaker den i sammenføyningene?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke noe patt (uavgjort). Sammenbrudd i den ukrainske frontlinjen.

Av Pepe Escobar

Bevis hoper seg stadig opp, via lekkede rapporter, på et overordnet sammenbrudd i de ukrainske frontlinjene.

Tidligere fokuserte vi på den sørlige Zaporozhye-fronten. La oss nå fokusere på Kharkov, i nordøst.

Det vedlagte dokumentet, fullstendig verifisert for autentisitet, er en julirapport til stabssjefen for den operative-taktiske gruppen «Sumy».

Rapporten sier i hovedsak at det er umulig å trekke ut to tredjedeler av A7383-enheten fra slagmarken for å gjenopprette kampberedskap fordi den resterende tredjedelen ikke er i stand til å holde fortet – som tilfeldigvis strekker seg over 55,5 km.

Parallelt gikk rekrutteringen veldig sakte.

For fire måneder siden var den 127. separate territorielle forsvarsbrigaden i Kharkov fortsatt utstyrt med 72 % av personellet – 2 392 soldater og 256 offiserer. Likevel, avgjørende, var den moralsk-psykologiske tilstanden til enheten kritisk – akkurat som i det forrige tilfellet i Zaporozhye.

Så glem å gjenopprette kampberedskap: dette er nok et tilfelle av en brigade – nå i Kharkov – som ikke kan kjempe skikkelig. Den forrige saken var langt fra et unntak fra gjeldende regel.

Konklusjonen er sterk: Med hele brigader i kritisk tilstand kan hele den ukrainske frontlinjen være i ferd med å falle.

Hudredagers-fiaskoen

Fakta på bakken peker på at de russiske væpnede styrker (RAF) tar initiativ langs hele SMO-frontlinjen. Dette er anerkjent selv av polsk og estisk etterretning. Hovedkampene utkjempes på Avdeevka-Marinka-linjen i DPR og Kupyansk-Svatovo-linjen i LPR.

RAF har nok folk og våpen til å holde ukrainerne under en 24/7 tilstand av desperasjon. Målene forblir de samme: å innta hele DPR (Folkerepublikken Donetsk) og LPR (Folkerepublikken Luhansk) innenfor deres administrative grenser.

Parallelt har den stadig koblede Dmitri Medvedev, nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, varslet en massiv økning i produksjonen av våpen og militært utstyr. Medvedev understreker stadig at den russiske forsvarsindustriens evner har nådd et enestående nivå – og mye raskere enn forventet.

Kreml-talsmann Dmitri Peskov, på sin side, gjenspeiler det utenriksminister Lavrov har beskrevet i flere måneder nå: Kiev – og dets NATO-ledere – gjør lurt i å innse innse at de ikke kan og ikke vil «vinne» på slagmarken.

Medvedev gleder seg alltid til å øke skuddet: «Vesten må innrømme at ikke bare Donbass og Krim ikke er Ukraina, men også Odessa, Nikolaev, Kiev og praktisk talt alt annet.»

Det var et skarpt svar til tidligere NATO-generalsekretær Anders «Fogh of War» Rasmussen, som sa at Kiev kunne bli akseptert i NATO «uten tapte territorier», med henvisning til Krim og Donbass.

Ikke lenger noen kompromissvilje fra Russland.

Det satte Medvedev i gang: «Hva skal vi da innrømme overfor NATO, spør du? Vel, vi kan godta byen Lemberg med dens omgivelser [Lviv-regionen] hvis de virkelig insisterer der.»

Denne analysen fokuserer på «hva russerne gjør med sin pågående ‘slamsesongoffensiv’ i Ukraina, egentlig en samling lokale angrep på tvers av frontlinjen» – med unntak av Kherson.

Strategisk sett har Russland ikke tatt i bruk noen av sine egne massive reserver mens de væpnede styrkene i Ukraina (AFU) er presset langs hele frontlinjen – og russerne i stillhet forbereder et overraskende knockout-slag andre steder.

En perfekt storm med avtagende finansiering, våpentilførsel og vestlig «støtte» har mørknet Kievs horisont, mens ukrainske seriekatastrofer på bakken er så åpenbare at de til og med blir plukket opp av vestlige mainstream-medier.

Dette er ikke noe «stopp».

Den forrige analysen er bare én av mange som samsvarer med sammenbruddet av ukrainske brigader på tvers av frontlinjene – bestående av «stort sett av enheter som allerede er ødelagt i deres katastrofale hundredagersoffensiv».

Hundredagersoffensiven burde heller kvalifiseres som NATOs Hundredagersfiasko.

Fiaskoen er hovedårsaken til at «Biden combo»-administrasjonen nå desperat prøver å innføre en våpenhvile: en ansiktsreddende gambit like avgjørende som å kaste «den svette genseren» (Zelensky) i Kiev under en toetasjes buss.

Forsidebilde: Jian Liu

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 november 2023 8:53

  Framandkrigar Peter Frølich ser annleis på saka. Han fortel om store framsteg for Kiev-styrkane, som han leverer dronar og påhengsmotorar til.

  Er det Frølich eller Escobar som er best informert?

  Svar
 • De som har fått mest rett er de som i fjor sommer sa at det ville bli en fastfrosset konflikt.

  Svar
 • Northern Light.
  20 november 2023 17:51

  Ukraina: Gravide kvinner får verneplikt og må tjenestegjøre i frontlinjen.

  Av Drago Bosnic.
  Kvinner kan sikkert spille en rolle i forsvaret av sitt eget land, men ideelt sett bør dette ikke oppmuntres. Krigføring har alltid vært en ganske stygg affære selv for de tøffeste menn, noe som fremgår av antallet veteraner med PTSD (post traumatisk stress syndrom). I denne forbindelse er frontlinjeenheter spesielt utsatt for krigens redsler, og kvinnelige soldater bør absolutt holdes så langt som mulig fra direkte kampsoner.

  Frykten som mannlige krigsfanger kan gå gjennom er mer enn nok, mens kvinner i samme situasjon står i fare for å oppleve enda verre redsler. Dette alene burde diskvalifisere kvinnelige soldater fra å tjene i frontlinjeenheter. Til tross for mange kjente kvinner som tjenestegjorde i kriger under betydningsfulle tider i historien, er dette noe som burde være innlysende.

  Imidlertid ser det ut til at Kiev-regimet ikke vet dette. Enda verre, ikke bare sender de kvinner til skyttergravene, men nå også gravide. Ja, du leste riktig – gravide ukrainske kvinner blir sendt til frontlinjen. Enhver som er tilregnelig vil kalle det en krigsforbrytelse. De som sender dem kan bare beskrives som fiender av sitt eget folk.

  Taper Russland virkelig i Ukraina?
  Gravide kvinner er uten tvil de mest dyrebare menneskene man kan forestille seg, og å behandle dem med noe mindre enn absolutt forsiktighet er rett og slett kriminelt. Med tanke på den demografiske kollapsen i Ukraina, bør kvinner, spesielt gravide, være topp-prioritert når det gjelder å sikre deres sikkerhet og velvære. Den nynazistiske juntaen og dens NATO-overherrer har imidlertid andre planer.

  Det de egentlig er ute etter er en endeløs tilførsel av kanonføde. Så langt har det vært minst en kvart million drept i kampene, mens det er flere ganger flere sårede og savnede. Den amerikanske obersten Douglas McGregor hevder at tallene er langt høyere. Ifølge han er det over en halv million ukrainske menn som har dødd i kamp så langt. Imidlertid er det fortsatt ikke nok for det politiske Vesten og dets favoritt marionettegime. De nynazistiske juntastyrkene gir kvinner verneplikt for å erstatte disse tapene, ettersom forsøk på å få tak i ukrainske flyktninger som bor i utlandet mislyktes, vertslandene nektet rett og slett å håndheve det.

  Hundretusenvis av unge ukrainere som ikke har fått sjansen til å forlate landet er i skjul, siden det ikke er noen annen måte å unngå at de blir hensynsløst grepet i gatene og sendt til frontlinjen. Åpenbart er de som er lojale mot Kiev-regimet unntatt, så vel som de som har råd til å betale store bestikkelser Dermed får sønner av tallrike korrupte oligarker sjansen til å leve sin overdådige livsstil i utlandet, alt på bekostning av det ukrainske folket, mens gravide blir sendt i krig. I tillegg viser nylig utgitte videoer at noen allerede er tatt til fange av det russiske militæret. Den aktuelle videoen viser en kvinne som roper «jeg er gravid!» mens de overga seg til russiske soldater.

  Selv om den kvinnelige soldaten i videoen bare sier dette av frykt, har det allerede vært klager fra gravide kvinner som har fått verneplikt. Siden det er over 50 000 kvinnelige soldater som for tiden tjenestegjør i forskjellige enheter, er antallet gravide vanskelig å fastslå, men det kan være hundrevis hvis ikke tusenvis. Og mens regler tidligere beskyttet kvinner fra å tjene i frontlinjen, har de fleste av disse blitt opphevet. Dermed kan kvinnelige soldater nå tjene som maskingeværskyttere, stridsvognsjefer, snikskyttere, lastebilsjåfører osv. Dessverre er dette ikke overraskende når selv personer med alvorlige fysiske og psykiske funksjonshemminger også nå anses som «tjenestedyktige».

  Volodymyr Zelensky er besatt av å glede sine NATO-overherrer, og dette inkluderer militære «seirer» for enhver pris. Dette resulterte bare i ytterligere eskalering av konflikten mellom Zelensky og Kiev-regimets øverste sjef, general Valery Zaluzhny. Sistnevnte ønsker rett og slett ikke å kaste bort livet til utallige soldater bare for å oppnå taktiske «seirer», som egentlig ikke endrer den generelle situasjonen på slagmarken.

  Zelenskys direkte innblanding i militære anliggender, som han fullstendig mangler noen form for ekspertise for, er en konstant kilde til frustrasjon for Zaluzhny og hans offiserer. Han er rett og slett så ute av kontakt med virkeligheten at dette gjør de allerede elendige livene til hundretusenvis av ukrainske soldater enda vanskeligere, ettersom de mangler riktig trening og forsyninger.

  Fra Global Research, publisert 19 november.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Bosnic er en uavhengig geopolitisk og militær analytiker.
  Orginalartikkel: Kiev Regime Sending Women to the Trenches. Forcibly Conscripting Pregnant Women.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alarmerende rapport fra Tyskland

Overdødelighet i alle tyske delstater etter at vaksineprogrammet startet

Forrige innlegg

Netanyahu blir stadig tydeligere.

Målet er å overta Gaza.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.