POSTED IN Israel, Midt-Østen

Netanyahu blir stadig tydeligere.

Målet er å overta Gaza.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvis Israel vil overta kontrollen over hele Gaza vil de stå overfor et permanent problem: De må administrere en fiendtlig befolkning hvor det vil være vedvarende motstand mot dem i ulike former. Alternativet er fordriving av 2,3 millioner mennesker til hvor? Det er i så fall en form for etnisk rensing.

Alternativet er en multietnisk stat med like rettigheter for alle uansett kultur, språk og religion slik Syria en gang var før landet ble ødelagt av den vestlige imperialismen. Men noe slikt er utenkelig i dag med religiøse ekstremister i alle leire – ikke minst i Israel. Men for å realisere en slik ide må den først formuleres. Og jeg tror det lar seg gjøre hvis det er vilje til det, men det krever lang tid.

Knut Lindtner
Redaktør

Netanyahu ønsker permanent sionistisk total okkupasjon av palestinske landområder.

Av Lucas Leiroz de Almeida.

Israels planer for Gazastripen blir stadig tydeligere. Sionistisk krigspropaganda er avhengig av narrativet om en antatt «kamp mot Hamas» for å overbevise opinionen, men israelske tjenestemenn blir tydligere i sine uttalelser, og gjør det klart at «problemet» de ser i regionen går langt utover Hamas, de er misfornøyd med at palestinere har kontrollen over territoriet.

Netanyahu sa nylig at Hamas allerede har mistet kontrollen over det nordlige Gaza, og la til at sionistiske styrker vil forbli i regionen etter krigen er over. Ifølge Netanyahu vil ikke Tel Aviv tillate palestinere å lære barna sine å «hate Israel», og det er grunnen til at det vil være sionistiske styrker i Gaza for å «overvåke» Gaza-befolkningens holdninger.

«Vi går ikke for noe annet enn seier. Vi vil utslette Hamas og redde gislene våre, IDF (Israeli Defence Force) har omringet Gaza by. De er ved Shifa-sykehuset og har drept mange terrorister. Hamas har mistet kontrollen nord på Gazastripen, de har ikke noe trygt sted å gjemme seg. Vi stopper ikke før oppdraget er fullført, vi gjør alt for å være verdig våre ofre og heltemot. Gaza vil ikke ha en sivil autoritet som utdanner barna deres til å hate Israel, drepe israelere eller eliminere Israel. Det kan ikke være en autoritet som ikke fordømmer massakren. Det må være noe annet, men uansett vil det være under vår kontroll. Jeg står ved det og har ikke tenkt å gi meg på dette», sa han til pressen 11 november.

Dette bildet skal angivelig være fra kampene nord i Gaza hvor en rekke israelske stridsvogner er ødelagt.

Ved å si at det ikke vil være noen «sivil autoritet» i Gaza, motsa Netanyahu sine egne ord, ettersom han noen dager tidligere hadde sagt at Israels mål kun var å «demilitarisere» – og ikke «regjere» Gaza. «Det vi vil se er et demilitarisert, avradikalisert og gjenoppbygd Gaza. Vi vil ikke erobre og okkupere Gaza, og vi vil ikke styre Gaza, sa han den 9. Men da sa han også at IDF vil «gå inn i Gaza og drepe Hamas-krigerne for å forhindre fremveksten av en annen Hamas-lignende enhet».

Netanyahu blir mer og mer tydelig i sin plan for Gaza. Det er klart at målet med krigen mot palestinerne ikke bare er å beseire Hamas, men å sikre full israelsk kontroll over områdene med palestinsk majoritet. Ved å snakke om å ikke tillate en sivil myndighet i Gaza, og ved å oppfordre IDF til å gå inn i Gaza og drepe palestinere når som helst, lover Netanyahu at Gazas ikke vil ha rett til selvbestemmelse eller opprettelse av styrker for selvforsvar. Han sier med andre ord at krigen hans i Gaza er en okkupasjonskrig mot palestinerne.

Det er ingenting egentlig nytt i det Netanyahu sa, men han er bemerkelsesverdig tydelig. Så langt har den sionistiske propagandamaskinen klart å få noe støtte for krigen fordi unnskyldningen som brukes av vestlige medier, er et «behov» for å «bekjempe Hamas.» Men med sionistiske tjenestemenn som åpent snakker om å opprettholde den ulovlige okkupasjonen, blir det stadig vanskeligere for Vesten å rettferdiggjøre støtte til Tel Aviv.

Av denne grunn ba amerikanske diplomater Netanyahu om en klargjøring. Den 12 uttalte israelske TV-kanaler, med henvisning til uidentifiserte amerikanske kilder, at Netanyahus «forvirret» amerikanske beslutningstakere. Ifølge det statseide israelsk TV-nettverket Kan, krever USA avklaring fra Netanyahu om hva han egentlig sikter til, når han snakker om å kontrollere Gaza etter konflikten.

John Francis Kirby er en pensjonert amerikansk marineoffiser som siden mai 2022 er kommunikasjonssjef for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Wikipedia

I det siste har det oppstått friksjoner av denne typen. For eksempel uttalte John Kirby, talsmann for USAs nasjonale sikkerhet, at USA er imot en israelsk okkupasjon av Gaza. Det er klart at USA ikke støtter Palestina, men Washingtons posisjon er basert på en rasjonell pro-israelsk strategi. Jo mer okkupasjon av palestinsk territorium, jo større blir konflikten – og derfor vanskeligere vil det være for amerikanere å fortsette å hjelpe den sionistiske staten.

Det er et ulike syn på hva som er best for Israel. Vesten støtter en mer «humanitær» løsning for Gaza fordi de trenger å forene sin ubegrensede sionisme med verdiene som spres av deres propagandamaskin. På den annen side forsvarer en mer radikal israelsk fløy en endelig løsning, med etnisk rensing og militær okkupasjon. Og jo mer det blir tydelig at Tel Aviv har dette radikale synet, jo mer øker Israels isolasjon internasjonalt.

Fra Global Research, 14november 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Leiroz de Almeida er journalist, forsker for Center for Geostrategic Studies, geopolitisk konsulent,
Orginalartikkel: Netanyahu Outlines Zionist Permanent and Total Occupation of Palestinian Lands.

Forsidebilde: Austin Neill

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Takk til Northern Light!
  «Like rettigheter for alle» er ikke Israels intensjon. Nei da; de er bedre enn andre, og selvfølgelig offeret i konflikten.
  Gideon Levy er nådeløst klar i talen fra 2015 angående israelsk mentalitet:

  https://www.youtube.com/watch?v=EnaacT4eBrA

  «Den eneste løsning er å fullstendig ødelegge Gaza», «som Dresden og Hiroshima», det sa MOSHE FEIGLIN nylig på nasjonal TV, og Netanyahu selv er stadig mer blatant, som om de gir blaffen i å skjule sin ondskap. Nifs gjeng.

  Svar
  • En flott, og tragisk ‘morsom’ tale i lenken din, e. Verdt å se/høre. Gideon Levy er ironisk og flink.

   ‘ Etter Holocaust finnes ingen grenser for hva Israel /jøder har rett til å gjøre’ ;-)

   Nå skjedde det jo ikke noe Holocaust/Brennoffer, – bortsett fra i Dresden og i Hiroshima/Nagasaki.
   Men denne gamle jødiske myten om Holocaust, som ble hentet fram, er jo så viktig/sentral for jødene at den er forbudt å diskutere.
   Vi skal ikke vite, – vi skal tro. ;-)

   Svar
   • Johannes Åtta Førtifira
    16 november 2023 16:34

    Ja, at tyskerne kokte såpe på dem, flådde dem og laget lampeskjermer av huden deres, o.l., er det utrolig nok svært mange som tror på. De vanvittige løgnene er faktisk en del av definisjonen av hva «Holocaust» betyr.
    Sånt er det når man har Satan som sin åndelige far. Jf. Jesus i følge Johannes 8:44.
    Vers 48: «Da svarte jødene»…
    Jøder vet at dess grovere løgner de setter ut, dess mer troverdie er de for store deler av «goyim» (kveget).
    «Ingen vile si noe sånt hvis det ikke var sant.», er den kortsluttede ‘logikken’ til ‘kveget’.

    Joda, noen vil absolutt si noe sånt!

 • Sionister og nazister jobbet hånd i hånd i Det Tredje Riket. Sionist-jøder lot anti-sionist-jøder gå i døden i konsentrasjonsleirene; faktisk var de aller fleste tyske jøder motstandere av sionismen og anså den som en indre fiende. 60 000 jøder dro til Israel mellom 1933 og 1941 i en «overføringsavtale» med finanser og hjelp til å etablere seg; disse som dro var håndplukkede sionister.
  henrymakow.com har mer

  Svar
 • Der er enda en svært viktig og hittil ignorert økonomisk grunn til at Israel vil ødelegge Gaza, og den grunnen er at utenfor kystlinjen befinner det seg naturgass til anslåtte 453 milliarder amerikanske dollar. Driver Israel bort de overlevende palestinerne så slår de til seg naturgassen slik som de har slått til seg de syriske oljereservene under okkupert Golan. For øyeblikket foredler også raffineriet i Haifa de 66.000 tønnene olje som USA stjeler i Syria hver dag, og som sammen med olje fra både regjeringskontrollert og USA kontrollerte områder i Irak går i rørledninger til Haifa. https://www.youtube.com/watch?v=R_ojjTGJz7w

  Svar
 • Northern Light.
  19 november 2023 19:37

  Israelske styrker ødelegger Gazas olivenhøst, sier bøndene.

  Av Ethan Huff.
  En av de vakreste og mest spesielle tidene på året i Gaza er sesongen for innhøsting av oliven, en festlig begivenhet for det palestinske folket som tradisjonelt finner sted i månedene oktober og november – akkurat nå, med andre ord. Dette året er imidlertid annerledes på grunn av krigen. Den nåværende olivenhøsten i Gaza var allerede forventet å være «sheltoni», som betyr liten og ikke rikelig – dette er fordi fjorårets olivenhøst i Gaza var rikelig, så året etter er vanligvis mye mindre – men på grunn av Israel vil årets olivenhøst i Gaza være intet mindre enn en katastrofe.

  «For oliventrær er det vanlig at de har ett år med rikelig avling og året etter med en mindre», sier Fayyad Fayyad, direktør for det palestinske olivenrådet, og legger til at den årlige gjennomsnittlige olivensesongen i Palestina gir omtrent 100.000 tonn oliven, som gir opptil 20 000 tonn olivenolje. «I fjor var sesongen rikelig og vi hadde 36.000 tonn produsert på Gazastripen. Hadde det ikke vært for krigen, ville denne sesongen ha produsert 10.000 tonn oliven, eller tilsvarende 2.000 tonn olivenolje».

  (Relatert: Visste du at Israel bomber de veldig «trygge» sonene der de ber palestinere å flykte for «sikkerhet»?).

  Israel bomber rutinemessig palestinske olivenlunder, sprøyter trær med plantevernmidler, brenner dem ned og skyter eierne.
  Mange olivenbønder i Gaza er nå fordrevet fra gårdene sine på grunn av Israels pågående bakkeinvasjon, kombinert med uendelige luftangrep. I tillegg til det, har Israel en historie med å gjøre Gazas olivenlunder til mål, rett og slett fordi de er en nasjonal skatt det palestinske folket har hatt i mange århundrer.

  «Bønder plukker oliven sammen med sin utvidede familie og venner», forklarer Al Jazeera om den nasjonale anledningen, som feirer forbindelsen og forholdet det palestinske folket har til landet. «Folkesanger skaper en festlig atmosfære. Måltider tilberedes og spises under trærne. Olivenene presses deretter for olivenoljen, kvaliteten avhenger av klima og jordsmonn».

  I år er det ikke slike feiringer. Israelske forsvarsstyrker (IDF) bomber bønder vekk fra gårdene deres – og bare for å være sikker på at eierne ikke prøver å gå tilbake og redde avlingen, stjeler IDF også olivenavlingene, setter fyr på olivenlunder og sprøyter til og med hele olivenlunder med kjemiske plantevernmidler for å ødelegge trærne og jorda de vokser i.

  «Vi opplever store lidelser som bønder fordi disse krigene koster oss mye», sier Samaher Abu Jameh, en olivenbonde og tobarnsmor som har oliventrær og drivhus med tomater, og husdyr på beiteand som ligger i byen Abasan al-Kabira, i det sørlige Gaza nær grensen til Israel. Som mange palestinere sitter Jameh nå fast på en FN-drevet skole, denne i sentrum av Khan Younis, og er ikke lenger i stand til å ta vare på jorden sin, oliventrærne og produsere olivenolje. «Jeg aner ikke hvilken tilstand de er i,» sier Jameh om olivenlundene sine. «Jeg vil bare til gården min for å se hvordan de har blitt».

  I noen tilfeller har IDF-styrker til og med skutt palestinske olivenbønder og drept dem uten grunn, som er nøyaktig hva som skjedde med Bilal Saleh, en palestinsk mann som ble myrdet av IDF-soldater i oktober mens han høstet olivenavlingen sin nær Nablus.

  «Jeg pleide å gå til gården min i Abasan al-Jadida med mine tre brødre til tross for farene vi møtte hver dag fra israelske okkupanter, som ville skyte på oss for å få oss vekk», sier Ahmed Abu Rjeila, en annen olivenbonde om farene ved å være palestiner mens han er omringet av Israel.

  Fra Natural News, publisert 12 november 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: No olive branch of peace as Israeli soldiers DESTROY Gaza’s olive harvest, farmers say.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den ukrainske frontlinjen:

Knaker den i sammenføyningene?

Forrige innlegg

Assange-saken: endelig er det bevegelse.

Skammens rettssak for vesten og for den vestlige pressen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.