POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

De utgjør en stor del av befolkningen.

Mener Zelensky at russere er uønskete i Ukraina?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Planlegger Ukraina etnisk rensking av russere ?

Av Trygve Horgen

Under sitt besøk i Storbritannia for å tigge mer våpen til Ukraina, ble det holdt en  pressekonferanse ifølge Dagbladet den 9/2.

På spørsmål fra en journalist i salen om hva som vil skje der som de ikke får dette utstyret, svarer Zelenskyj at det vil føre til at konflikten stagnerer.

«Det som vil skje om vi ikke får langtrekkende missilsystemer eller jagerfly vil det bli stagnasjon, og disse menneskene kommer til å bli boende på vårt territorium, svarer presidenten.»

Vi noterer oss uttrykket «disse menneskene».

Ukraina har i løpet av 8 år drept, gjennom krigshandlinger minst 14000 sivile, men det er ikke nok, det må mere til kan det se ut som ifølge denne uttalelsen til Zelensky.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 375 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  11 februar 2023 10:20

  Det er godt gjort av Horgen å halda ein so sakleg tone i ei so hårreisande sak.

  Russarhat og nato-fantestrekar har øydelagt Ukraina. Me er på god veg til å øydeleggja os sjølve òg. Kulturminister Trettebergstuen, som elles er raus og inkluderande, gjer eit unntak for Russland:

  – Det er underlig og provoserende av IOC å lefle med tanken om å slippe russiske utøvere inn igjen. I russisk sammenheng er det ingen forskjell på sport og politikk, og enhvr sportsprestasjon er ren propaganda, sier Trettebergstuen. (BT 11.2.)

  Alle land brukar idrott til propaganda. Me er so skinheilage at eg får makk. Må du vera russarhatar for å bli minister i Noreg? Er russarhatet mindre rasistisk enn annan rasisme? Kan Trettebergstuen ta eit initativ for å fjerna Nammo-reklamen frå norsk idrott?

  Svar
 • Har befolkningen på Krim rettigheter? Har befolkningen i Donbas rettigheter?
  Det ser ut som befolkningen i Kosovo har rettigheter og har rett til autonomi, løsrivelse og selvbestemmelse (fordi USA bestemte at det skulle være slik da vestmaktene/USA løsrev Kosovo fra Serbia). Rundt 2014 var det folkeavstemning i Skottland om løsrivelse fra Storbritannia (UK). Det var ikke flertall for dette i Skottland på dette tidspunkt, men befolkningen i Skottland hadde likevel rett til selvbestemmelse og løsrivelse. (Siden den gang har denne rettighet for Skottland blitt opphevet, det er sikkert vanskelig å ha slike rettigheter som dette på hjemmebane når de samme rettighetene skal undertrykkes andre steder i Europa). Befolkningen på Krim har nå i praksis valget mellom å kjempe mot Ukraina eller å bli massakrert (eller flykte i store mengder til Russland).

  Minsk-avtalen dreide seg imidlertid om autonomi innenfor Ukraina for Donbas og ikke om løsrivelse fra Ukraina. Hvorfor frykter man en slik folkeavstemning om autonomi innenfor Ukraina hvis man på vestlig hold samtidig mener at flertallet av befolkningen i Donbas fortsatt ønsker å være del av Ukraina? I flere spørreundersøkelser i 2014 i Donbas var svarene omtrent slik: 30% var positiv innstilt til den nye regjeringen i Kiev, 70% av befolkningen var fiendtlig innstilt til den nye regjeringen. Mens bare kun 5-10% av befolkningen ønsket sammenslåing med Russland. (På Krim var dette helt annerledes).
  Kanskje man på vestlig hold trengter et påskudd for krig med Russland?

  Hvis Ukraina hadde fått frihandel med EU, så ville store deler av industrien i Donbas ha gått konkurs i løpet av et par år iflg en TV-reportasje fra BBC rundt 2014 (slik som det skjedde med gammel sovjetisk industri i Øst-Europa da landene ble medlem av EU). Industrien i Donbas er stor av omfang med mange gruver og fabrikker, og industrien i Donbas samarbeider tett med russisk industri (det er mye eksport/import mellom Donbas og Russland av deler og produkter). Man må ikke undervurdere den økonomiske dimensjon i denne konflikten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Korona – og stemplinger

Er sunn skepsis å regne som vaksinemotstand?

Previous Post

Matforsyningskrisen:

WEF-globalister fremmer diett av insekter – og kannibalisme

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.