POSTED IN Krig-fred, USA

10 republikanere vil stoppe støtten til Ukraina:

Vi må få forhandlinger og en fredsavtale.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette forslaget er uttrykk for det stemningskiftet som er på vei i USA og i Europa. USA har bevilget nesten dobbelt så mye som det russiske krigsbudsjettet i 2022 til det som nå fremstår mer og mer som en krig mellom Nato og Russland i Ukraina. Uten Nato-støtten ville krigen ha vært over nesten før den var begynt, allerede våren 2022.

Igjen ser vi at den russiske ledelsen har misforstått viljen og feilkalkulert besluttsomheten til krigskreftene i vest til å gjennomføre denne krigen. Etter sprengningen av North Stream ledningene (som det blir mer og mer tydelig at USA stod bak) og de fleste vestlige lederes vilje til å støtte sabotørene av denne ledningen, tror jeg at det vil senke seg et nytt jernteppe i Europa.

Russland som har energi og store naturressurser vil kanalisere disse østover mor Asia og SCO (Shanghai Cooperation Organization) og Vest-Europa vil havne i en politisk og økonomisk bakevje. Vest-Europas tid som verdens dominerende maktsenter som startet med oppdagelsen av Amerika og koloniseringen av Afrika, Asia og Amerika går fort mot slutten.

Dette er snart historie (Foto iStock)

Krig er det dyreste og mest meningsløse som finnes. USAs befolkning (men også folk i mange andre land) har betalt for alle USAs kriger i mange årtier. Det nærmer seg en grense for hva befolkningen finner seg i til tross massiv propaganda. Forslaget fra de republikanske representantene er derfor et tegn i tiden for det som er i ferd med å vokse frem i en hardt prøvet befolkning. Jo fortere det går opp for den jamne USA-borger at de styres av krigshissere desto fortere vil en kunne få en avslutning på Ukraina-krigen.

Knut Lindtner
Redaktør

Rep. Matt Gaetz fremmer en resolusjon som oppfordrer til å avslutte støtten til Ukraina.

Ukraine Fatigue Resolution er støttet av Gaetz og 10 andre GOP-representanter

av Dave DeCamp

Matt Gaetz

Rep. Matt Gaetz (R-FL) introduserte en resolusjon torsdag som krever en umiddelbar slutt på amerikansk militær og økonomisk støtte til Ukraina og oppfordrer de krigførende sidene til å forhandle frem en våpenhvile.

Ukraine Fatigue Resolution ble ledet av Gaetz og er støttet av 10 andre medrepresentanter. Hvis det vedtas, vil det vise at representantenes hus mener at «USA må avslutte sin militære og økonomiske bistand til Ukraina» og oppfordrer «alle stridende til å oppnå en fredsavtale».

Gaetz har gjennom hele krigen vært kritisk til USAs støtte til Ukraina og har tidligere bedt om en slutt på politikken. «President Joe Biden må ha glemt sin spådom fra mars 2022, og antydet at å bevæpne Ukraina med militært utstyr vil eskalere konflikten til «Tredje verdenskrig,» sa Gaetz i en uttalelse om sin resolusjon.

«Amerika er i en tilstand av administrert tilbakegang, og dette vil forverres hvis vi fortsetter å tømme skattebetalernes dollar inn i en krig langt unna. Vi må suspendere all utenlandsk bistand til krigen i Ukraina og kreve at alle stridende i denne konflikten fremforhandlet en fredsavtale umiddelbart», la han til.

De andre medsponsorene for resolusjonen er representanter Andy Biggs (AZ), Lauren Boebert (CO), Paul Gosar (AZ), Marjorie Taylor Greene (GA), Anna Paulina Luna (FL), Thomas Massie (KY), Mary Miller (IL), Barry Moore (AL), Ralph Norman (SC) og Matt Rosendale (MT).

I Gaetz’ resolusjonsforslag bemerkes det at USA allerede har bevilget over 110 milliarder dollar til krigen på mindre enn ett år. Forslaget kommer etter en rekke eskaleringer av amerikansk militærhjelp, inkludert M1 Abrams-stridsvogner, og Ukraina forsøker nå å få jagerfly fra USA og dets allierte. Hver eskalering øker risikoen for et direkte sammenstøt mellom Russland og NATO, som raskt kan vokse til atomkrig.

Forsidebilde: Lexica.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  11 februar 2023 11:04

  Den norske staten sender titals milliardar til Ukraina, utan å ana kva pengane vert brukte til.

  Norske bønder får allernådigst søkja Innovasjon Noreg om tilskot til pålagd ombyggjing av driftsbygningar til lausdrift før 2034.

  Svar
 • Dette er vel omtrent det samme som Henry Kissinger sier.
  Før i tiden hørte man på hva Kissinger sier, nå blir han derimot ignorert og havner på dødslisten til nazi-militsene i Ukraina. Krigshisserne har for tiden full makt i de fleste vestlige land.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korona – og stemplinger

Er sunn skepsis å regne som vaksinemotstand?

Forrige innlegg

Matforsyningskrisen:

WEF-globalister fremmer diett av insekter – og kannibalisme

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.