POSTED IN Media, Norsk politikk, Ukraina

Brev fra en leser:

NRK slipper videoer om massakrer i Ukraina som (de vet?) må være feil.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har mottatt kopi av dette brevet som vi velger å publisere uten kommentarer. Saken er i korthet den, men det er naturligvis slik vi oppfatter det, at NRK som er en kanal for alle lisensbetalere, har drevet en uhemmet krigspropaganda for den ene av sidene i en militær konflikt – altså krigen i Ukraina.

Slik vi ser det skal en være forsiktig med en bombastisk fremstilling av en konflikt som i form av krigføring har vedvart i 8 år og ikke 6 uker slik mange medier gir inntrykk av. Og siden NRK skal være en kanal for hele befolkningen må det naturligvis stilles helt andre saklighetskrav til dem enn til alle andre medier.

Knut Lindtner
Redaktør

NRK har publisert en video som angivelig dokumenterer en masakre gjort av Russere i en forstad av Kyiv https://www.nrk.no/video/fc8214e7-d933-4806-bdbf-58fb7b4939a8

Syv sekunder ut i filmen ser vi en angivelig død person til høyre til den Ukrainske  tanksen rekke opp armen i det den kjører forbi. Russerne hadde trekt seg ut fra dette onrådet flere dager før dette opptaket. Jeg hadde forventet at NRK som en «seriøs» nyhetsaktør hadde faktasjekket videoer filmet i en krigsone  før publisering.

Jeg har også sett flere videoer fra den samme «masakeren» i andre kanaler, der de angivelig døde har reis seg opp når de trodde videoseansen var over. Jeg betviler ikke at mange sivile har dødd i denne konflikten, og det produseres mye propaganda bilder og videoer fra begge parter.

Jeg har tidligere send inn en merknad til  NRK om deress dekning av Russiske avløringer om Ukrainske Bio labratorier som har forsket på patogener for biologisk krigsføring. Dette ble selvølgelig benektet av USA, NRK og faktisk.no. De Russiske anklagene  ble senere bekreftet av Victoria Nuland  https://youtu.be/qRxi4QLQITY på direkte spørsmål, og hun utrykte dyp bekymring for at Russerne skulle få tak i disse biologiske matrialene for krigsføring. Jeg har aldri fått tilbakemnelding på denne bemerkningen fra NRK.

Jeg har forstått at NRK har en ensidig dekning av mange av våre nymoderne kriser, men som en seriøs nyhetsformidler er det kanskje greit å også påpeke noen fravikende fakta fra det som er politisk og dermed sosialt aksptert. Jeg vet at faktisk.no radbrekker alt som blir formidlet som ikke er i hennhold til politisk agenda, men det kan kanskje være verdt å ta en pust i bakken av og til.

Som norsk skattepliktig statsborger er jeg pålagt å betale NRK lisens gjennom skatteseddelen. Heldigvis er jeg ikke pålagt abonement på andre medier. Jeg forventer derfor en viss jounalistisk integitet fra NRK nå det gjelder dekningen av en del betente spørsmål.

Mvh

Leser (Derimot kjenner skribentens identitet.)

Forsidebilde: Michal Matlon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  4 april 2022 7:36

  NRK er ingen seriøst nyhetsformidler, snarere er det en reinspikka propagandakanal for USA.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  4 april 2022 10:49

  Uten å gå inn på hvordan NRK gir en skjev dekning av krigen i Ukraina, må nevnes at NRK har en direkte useriøs tilnærming til klager til Krinkastingsrådet i motsetning til seriøse institusjoner det er naturlig å sammenligne med. Spesielt gjelder dette tilbakemeldinger på klager, mulighet til å se vedtak, og en særdeles selektiv og sumerisk statistikk som er mer egnet til å tåkelegge enn å gi seerne informasjon.

  Dette har fått utvikle seg så langt at det er blitt et problem for NRK og skattebetalerne, og i sin store arroganse for sine kunder, lar NRK dette problemet ligge. Saken bør nå løftes til Kulturministeren og Stortinget. Slik mangel på seriøsitet kan vi bare ikke leve med.

  Svar
 • Analyser dette bildet. (Jeg klarer ikke å legge inn bildet her i kommentarfeltet i derimot.no, men hvis du går inn på Dagsrevyen ser du personen.) Det skal i følge Dagsrevyen søndag 3. april 2022 kl 1904, være en død sivilist, men her er det noe som skurrer. 1. Det dusk regner ute og hele området er vått. 2. Buksa til den «døde» personen er helt tørr. 3. Undersiden av skoene er helt tørre. 4. Hva kommer det av? Jo, personen er IKKE død. Han holder 37 grader som igjen holder buksa tørr og skoene tørre. Dette er en skuespiller som har lagt seg til rette for nå kommer journalistene i tog av biler og skal rapportere til sine hjemland. Personen skal tross alt ikke ligge så lenge. Bare til journalistene har kjørt forbi. PROPAGANDAEN ER FULLKOMMEN! Russland har også kommentert disse «døde» menneskene og fortalt at de er skuespillere. Så hvem snakker sant? Kan denne karen ha ligget der i flere dager siden russerne var i Kiev og fortsatt være så varm at han kan holde buksa tørr eller er han rett og slett fortsatt levende?

  Svar
 • Syv sekunder ut i filmen skjer det lite. Noen som en håndsopprekkelse i videoen?

  Svar
  • Det er faktisk mulig at det er en rotte som løper oppover liket, ikke en hånd.

   Svar
 • «Faktisk.no er eiid av VG, Dagbladet, NRK, TV2, Polaris Media og Amedia», sier de om seg selv. De blir tatt i løgn igjen og igjen, og jo iherdigere de benekter noe desto mindre troverdige er de. Eksempelvis overskriften: «Russland sprer propaganda om ukrainske biovåpen», og så snakker Victoria Nuland med bekymring om at USAs biovåpen ikke må falle i hendene på Russland. NRK er like skamløse i mange tilfeller, og fortjener ikke sine lønninger. Si opp abonnementet går ikke heller. Utrolig frekt og respektløst og en svindyr institusjon vi godt kan hive.

  Svar
  • Ja. Og hva vinner løgnerene med løgnene?
   – At vi ikke lengre tror at NOE er sant.
   Så kan det offisielle propagandaapparatet pøse på for å forvirre oss, og slite oss ut.

   En demokratisk nasjon har , og trenger, en fri presse.
   Norge har det ikke.

   Svar
   • Media-horer leverer de nyhetene de har fått bestilling på, ser det ut som. En generell mistro til det en får servert er det eneste som nytter, og så å utvikle en spornese på falsk-flagg-versjoner og kriseskuespillere. Tro på den mest troverdige presentasjonen. Mitt inntrykk er at putin forsøker å skade minst mulig både av mennesker og materiell. Uttalelser fra ukrainsk side om kastrasjon av krigsfanger, umenneskelig-gjøring, små barn vil de drepe og sier det på TV, og med en viss yrkesstolthet burde journalister ha fått med seg det. Men det har de ikke. Ikke fått det med seg og ikke særlig yrkesstolthet heller. Eller de vet, men selger seg og lager bestillingverker de får betalt for.

 • Torfinn Slettebø
  4 april 2022 13:45

  Forsøk på å unngå krigen vert det skrive lite om i norske media. RT er bannlyst i Noreg, men når RT siterer Wall Street Journal, må det vel vera greitt:

  https://www.rt.com/news/553213-zelensky-scholz-ukraine-peace/

  Lenkja handlar om Olaf Scholz sin freistnad på mekling like før det russiske åtaket.

  Svar
 • Northern Light.
  4 april 2022 16:40

  Teatergruppen White Helmets gjorde det samme i Syria, og iscenesatte forestillinger beregnet på et vestlig tv-publikum for å sverte Assad regjeringen. Det er ganske forutsigelig at Kiev-regimet gjør det samme i Ukraina, for de har hele Washington DC propagandaapparatet, vestlig hovedstrøms-presse og media, bak seg og får all tilgjengelig spalteplass og taletid for presidenten i vestlig presse.

  Propagandakrigen vinnes av Kiev-regimet, for Russland når ikke frem til et vestlig publikum med sin kommunikasjon. Mye på grunn av at vestlig MSM ikke formidler kommunikasjonen fra Kreml, eller fordreier den.

  Russlands krigføring har fra første dag vært på nedkjempe Ukrainske styrker med minimal ødeleggelse av sivil infrastruktur, industri og unngå sivile tap i den grad det er mulig. Ødeleggelsene av boligområder, infrastruktur og angrep på sivile er for det aller meste fra Donbass-regionen, og er utført av Ukrainske styrker. Det er dette som vises frem i vestlig presse med påstanden om at det er Russland som står bak.

  I virkeligheten fungerer det meste av infrastrukturen i øvrige Ukraina. Telefoni, strømnett, post, vannforsyning, avløp, trafikklys, veinett og trafikk er fungerende, også bankautomater. For eksempel Kiev har strøm dag og natt som tv bilder og live-kameraer viser. Det beviser at Russland bare vil ødelegge militære mål.

  Det USA-styrte Kiev-regimet vil følge Washingtons ordre om å trekke ut krigen så lenge som mulig, for Washingtons mål er å utmatte Russlands økonomi og omdømme. Dermed vil de også angripe sivile mål og infrastruktur i en geriljakrigføring med en endeløs strøm av våpen fra USA/NATO. Dessverre så betyr det store lidelser for det ukrainske folket, spesielt øst i landet.

  Svar
  • » Teatergruppen White Helmets gjorde det samme i Syria, og iscenesatte forestillinger beregnet på et vestlig tv-publikum for å sverte Assad regjeringen»

   Og :
   ‘soldater hadde tatt seg inn på en fødeavdeling i Kuwait, hadde ødelagt kuvøsene og latt nyfødte, premature barn dø. Hun kalte seg Nayira. Vitnemålet gjorde et enormt inntrykk og det spilte en stor følelsemessig rolle i den første Gulfkrigen mot Irak. Problemet var at hele saka var en bløff! Det var «fake news», som det heter i dag. Nayira var datter av Kuwaits ambassadør til USA. ‘
   steigan.no/2017/04/den-falske-historien-om-kuvosebarna/

   Og vi kan ane at snart kommer Stoltenberg fram med moralsk patos og en tåre i øyenkroken.
   – Som når han tenkte på Utøya.
   (- Eller om det var med tanke på Libya-bombingen sin en måned før… ? ) ;-)
   Og forlanger at krigsforbryteren Putin må «tas ut», og også at Russland må bygge opp Ukraina igjen .
   ( Akkurat som når Norge bygde opp Libya igjen?) ;-)
   OG Nato MÅ involvere seg for å få slutt på grusomhetene.

   I denne propagandakrigen kan vi vente oss det latterligste.
   Og det morsomme er at det er trykket i stort alvor,
   og med store bokstaver i et media med gullfiskhukommelse.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dagens Ukraina:

Ikke bare idyll, nei.

Forrige innlegg

WHO vil bli et overnasjonalt, udemokratisk organ. De vil styre helsetiltak over hele verden.

Big Pharma styrer WHO

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.