POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse

Propagandakrigen går for fullt.

Ofte er det viktigste det som ikke meldes.

0
Print Friendly, PDF & Email

Hva vi ikke får vite

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård.

TV gir få svar på situasjonen i Ukraina. Et fransk nettsted gir bra info, men ikke den fullstendige.   Den russiske uttrekking av styrker fra Kiev går til Russland, sannsynligvis for jernbanetransport sørover  for innsetting i Ukraina. Iflg. det franske nettstedet er hensikten å omfatte de ukrainsk forsvarerne i Luhansk og Donetsk. Transporten vil ta en uke.


  USA og UK satte midt i mars i gang en luftbro til Ukraina. For å losse flyene trengs en kraftig pallelaster. Tyngre last enn paller krever mobile broer for å trille ut artilleriskyts og kjøretøyer.  Til lossingen er en liten lufttransportkommando med samband til transportledelsen i Vest nødvendig.


Torsdag 31. mars kom en rulletekst på Channel News Asia fra Singapore som refererte Zelensky: 15 ukrainske flyplasser er blitt ødelagt. Hvorfor sa han det? Bare 4 flyplasser er meldt ødelagt av russerne. 

Mistanken om hvordan de 15 er blitt ødelagt må gå til et velkjent sovjetrussisk våpen i 2.VK. kalt partisaner. Selv om i det store Ukraina vest for Djnepr skal befinne seg overraskende store ukrainske styrker, hindrer ikke slike en effektiv partisankrig. Ved at den delen av Ukraina er blitt delt inn i teiger for hver partisanavdeling som har sikkert samband til stridsledelsen, kan mange flyplasser bli angrepet.    

‘Ødelegge’ en flyplass er vanskelig for små avdelinger. Best er å skyte i stykker et fullastet fly like etter touchdown. Vil ta lang tid å rydde. Typiske oppdrag for spesialstyrker.   

Luftbroen til Ukraina kan allerede ha etterlatt seg flere flyvrak som har tvunget mottaksapparatet til å anvende andre plasser.   

Mye som feies under teppet må forventes ha skjedd vest for Dnjepr.—-   

Men det STORE spørsmålet er: Selv om russerne erobrer alt land øst for Djnepr, er det i USAs interesse at det blir etablert en fred? 

man standing on hill digital wallpaper
USA ønsker ikke fred, men et svekket Russland.

Svaret er  et klingende nei. USAs fremste mål er å holde i gang en krig. USAs overordnede hensikt er å svekke Russland, som kan oppnås ved at russiske styrker blir tvunget til å kjempe i det store Ukraina vest for Djnepr.     

For å fortsette krigen kan Zelenskyregjeringen bli flyttet til et bunkeranlegg ved f. eks. Lviv, og de ukrainsk styrkene ledet derfra med full dekning på TV i alle Vestens land som nå.—-   

Onsdag 30. mars meldte CNA at Russland ser en terrorbølge forberedes mot Sentral-Asia.   Det betyr at CIA, Israel og de verste terrorstøttende araberland nå skal samle innsatsen i de tidligere Sovjetrepublikkene, først og fremst Kazakstan som er broen mellom Russland og Kina. Andre stridsmidler har de ikke mot Storkontinentet uten å gå til full krig.  

Britiske MI5 melder at russerne binder betydelig grensestyrker og militære avdelinger i østlige områder, uten å gå i detalj.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dagens Ukraina:

Ikke bare idyll, nei.

Forrige innlegg

WHO vil bli et overnasjonalt, udemokratisk organ. De vil styre helsetiltak over hele verden.

Big Pharma styrer WHO

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.