POSTED IN Norsk politikk, Terrorisme

Blir mer og mer sannsynlig.

Norsk deltagelse i terroraksjonen i Østersjøen.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ble minesveiperen KNM «Otra» brukt til trening av Nord Stream-sabotørene?

Av red. PSt

I sin epokegjørende avsløring av hvem som sto bak sabotasjen mot Nord Stream skrev gravejournalisten Seymour Hersh: Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream rørledningene.

Skoleavisredaksjonen med det misvisende navnet Faktisk.no brukte mye plass på å prøve å diskreditere Seymour Hersh fordi han hevdet at en norsk mine­sveiper av Alta-klassen ble brukt i sabotasje­aksjonen mot Nord Stream. Kan man ikke sjøl være en prisbelønnet gravejournalist, kan man i det minste bruke sin trygge statlig- og mediehusfinansierte jobb til å sjikanere en som er det.

Men det er mye mer i denne historien enn de store norske mediene og «faktisk» later som, også på norsk side.

Nettavisa Document.no har latt den erfarne journalisten Alf R. Jacobsen se på dette, og det har han gjort grundig. Jacobsen har en karriere som en av Norges fremste gravejournalister. Vi hentet ham i sin tid fra Alle Menn til Klassekampen, der han gjorde en veldig god jobb. Og han har fortsatt med det i andre medier.

KNM «Otra» / Foto: Forsvaret

26. mars skrev han artikkelen Ble minesveiperen KNM «Otra» brukt til trening av Nord Stream-sabotørene? Document.no. Han kommenterer utspillet fra «Faktisk» slik:

Blant annet har en lang rekke besser­wissere, forstå­seg­påere og journalistiske jyplinger forsøkt å latterlig­gjøre Hersh fordi hans kilder har sagt – og står fast på – at Norge lånte ut en «Alta-klasse» minesveiper til oppdraget. La oss derfor begynne med begynnelsen: I 1990-årene bygde Norge i alt ni minesveipere av en ny type – som en slags hybrid mellom katamaraner og luftpute­fartøyer. Pengemangel og varierende erfaringer har gjort at antallet nå er redusert til fire: to minesveipere av Alta-klassen kalt KNM «Otra» og KNM «Rauma», og to minejegere av Oksøy-klassen, kalt KNM «Måløy» og KNM «Hinnøy». Fartøyene er tilnærmet identiske, bortsett fra at de to første er mer tradisjonelle og kan sveipe et helt minefelt, mens de to sistnevnte er utstyrt med roboter og kan gå etter individuelle miner.

Vi må innrømme at vi gjerne skulle ha gjort denne jobben sjøl, men vi er ikke mindre enn at vi kan glede oss over at det drives god journalistikk hvor det nå enn måtte være.

Vi siterer noen få avsnitt av Jacobsens artikkel:

Alt var en kamuflasje

Krigspropagandaen som fylte store deler av masse­media, registrerte knapt rystelsene under overflaten. De visste heller ikke at den delvis demente president Joe Biden allerede før jul i 2021 hadde gitt sin nasjonale sikkerhets­rådgiver, den aggressive hauken Jake Sullivan, ordre om å planlegge et skjult angrep på rør­ledningene Nord Stream 1 og 2, som var bygd for å føre gass gjennom Østersjøen fra Russland til Tyskland. Strømmen av naturgass var foreløpig stoppet av boikotten. Men Biden og den hardkokte demokratiske klikken som styrte amerikansk politikk fra presidentens bakværelse, ville ha rørene totalt ødelagt hvis vinteren ble kald, tyskerne begynte å fryse, og regjeringen i Berlin viste tegn til svakhet.

Den politiske ordren ble kort etter omsatt til et militært direktiv som fastslo at hoved­formålet med vårens og sommerens øvings­program skulle være «samkjøring mellom ordinære operasjoner og spesial­operasjoner, og spesielt mine­rydding og bruken av ubemannede roboter under vann».

Det hele var en fasade som skulle skjule det egentlige formålet: sabotasjen av Nord Stream 1 og 2. Mønsteret ble fulgt da USS «Kearsage» og den amerikanske kontingenten av skip, US Marines, mine­dykkere og undervanns­farkoster begynte treningen utenfor kysten av North Carolina i mars, fortsatte under øvelsen Northern Viking 22 ved Island i begynnelsen av april og den bilaterale øvelsen mellom USA og Norge i Troms i midten av måneden – før kursen ble satt mot Østersjøen i mai, der Baltops 22 skulle være høyde­punktet med Bornholm og de to russisk-tyske rørledningene som hovedmål.

Ba om hjelp i Norge

Selve dykkingen representerte ikke noe stort problem, og operatørene fra Florida var eksperter på bruk av trimix-gass – en blanding av oksygen, nitrogen og helium som ga stor frihet under vann og ikke slapp ut bobler som vanlige froskemenn. Det som manglet, var noe helt annet, og som høyst sannsynlig ble oppdaget under reisen over Atlanteren og øvelsene på Island og i Troms: lokal erfaring og eksakt kunnskap om hvor ladningene best kunne plassere

Av de to minesveiperne av Alta-klassen var KNM «Rauma» på verksted store deler av 2022. Den eneste aktuelle kandidaten som Hershs kilder kan ha i tankene, er KNM «Otra» – og der viser et nøyere studium av kildene et høyst interessant bilde. Det kan selvsagt være et sammentreff av tilfeldig­heter, men nettopp i dagene 30. mai til 3. juni, rett før Baltops 22 startet, gjennomførte KNM «Otra» en rekke tokt i området mellom iland­førings­terminalene Kollsnes og Sture i Øygarden og raffineriet på Mongstad.

Vi avslutter sitatene der. Les resten i originalen.

Vi har vært i kontakt med Hersh etter at han skrev oppfølgeren Fra Tonkinbukta til Østersjøen der han viser at det ikke er første gang Norge bistår USA med provokasjoner. Faktisk medvirket norske militære i den falsk-flagg operasjonen som ble påskuddet for Vietnamkrigen, en krig som kom til å koste over 3,5 millioner mennesker livet. Vi tipset ham om at Norge, ikke minst etter at oljeformuen er blitt så stor er blitt en viktig finansieringskilde for USAs ulovlige kriger mange steder.

Og det er ingen tvil om at Norge har et maritimt miljø der kompetansen for undervannsoperasjoner er i verdensklasse. Av alle disse grunnene var det ikke merkelig at amerikanerne ville bruke norsk ekspertise i sin forbryterske krigshandling mot Tyskland og Europa.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  30 mars 2023 10:43

  Er det slik at amerikanere bare kan disponere den kongelige norske marine som de vil ?
  Vår fjott av en forsvarsminister må ha visst om og medvirket til dette.

  Svar
  • JA DEN DER FJOTTEN GRAM, HAN KAN USA TRILLE RUNDT LILLFINGEREN. HAR VEL ALDRI HATT EN SVAKERE FORSVARSMINISTER ENN GRAM. LIKE SVAK SOM DEN FYREN VI HADDE I 1940! INTET NYTT UNDER SOLA.

   Svar
  • OG SVARET PÅ DITT SPØRSMÅL ER JA!

   Svar
 • Arno Mong Daaastøl
  30 mars 2023 13:31

  Steigan skriver om Hersch: «Vi tipset ham om at Norge, ikke minst etter at oljeformuen er blitt så stor er blitt en viktig finansieringskilde for USAs ulovlige kriger mange steder».
  – Lite trolig: USA kan trykke så mye dollar de vil. Norges oljefond er helt unødvendig.
  – Norges oljefond tjener imidlertid godt til å overføre kapital fra realsektoren til finans-sektoren – og slik blåse opp verdien på vestens aksjemarkeder osv.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 mars 2023 14:33

  Sidan me har USA-spesialstyrkar i Noreg, kan dei ha vore med på sprengjinga i samarbeid med norsk marine.

  Stortings-gruppa til Raudt får i desse dagar i lekse frå grasrota å krevja offentleg-gjering av den hemmelege avtalen mellom USA og Noreg. Det hadde sjølvsagt vore endå betre om stortings-gruppa gjorde det på eige initiativ.

  Svar
  • Ja, T.S. Hvis norske innbyggere i det hele tatt skal koste på seg å ha et radikalt (?) parti i opposisjon (?)

   Og DETTE bør også ettergåes i sømmene og føre til mannefall for trojanske hester & partier ( dvs. Ap. ) i Norge:

   «Faktisk medvirket norske militære i den falsk-flagg operasjonen som ble påskuddet for Vietnamkrigen, en krig som kom til å koste over 3,5 millioner mennesker livet. «

   Svar
 • Muligens bidro Norge i NS sprengningen. Men våre politikere har plassert Norge i «har ingen valg» situasjon. Når nasjonens og oljefondets gisseltakere i Deep State, Wall Street, Pentagon, EU etc. sier hopp gjør man det, uten kødd. Hele den norske oljeformuen, som flott kalles «Pensjonsfond Utland» er Wall Street og City of London hule hånd. De kan med et pennestrøk gjøre de norske papir-investeringene verdiløse. Om Norge hadde brukt mesteparten av inntektene til broer, veier, tunneler, havneanlegg, flyplasser, forsvare, utvikle ny industri, offshore mineral og malmutvinning osv. ville vi vært selvstendige, å kunne vanskelig utpresses, fordi alle pengene ville vært investert på norsk territorium. Nå eier Norge handlegater i England, aksjer i Coca Cola å faen vet hva, man eier papirer politikere og forvaltere skryter av, såkalte «aksjer» påstemplet en fiktiv verdi. Først når dette papiret bytter eier vet man hva som ble overskudd å putte på sparing, i andre papirer med fiktiv verdi i utlandet. Korrupt og pille råttent er hele denne fiktive norske rikdommen, vi er blitt slaver.

  Svar
  • Arno Mong Daaastøl
   30 mars 2023 18:21

   Jeg har skrevet rundt 15 artikler om ‘Oljefondet’ – i DN, Ap, KK osv. Ingen har motsagt meg, saklig. De måtte ty til personangrep.
   Det er kort sagt en bløff, som Jens Stoltenberg skapte. Men han er ikke så smart, så hvem holdt ham i handa????
   Kortversjon: «Norges ‘oljefond’ er et redskap for spekulantene, mot det norske folk.
   Oljefondet overfører kapital fra realsektoren til finans-sektoren – og blåser slik opp verdien på vestens aksjemarkeder, boligmarkeder, osv. Tilsvarende hindrer oljefondet produktive investeringer i realsektoren, som kunne ha bidratt til inntekter for familie, infrastruktur og framtidig pensjon (ikke bare ‘penger’, men reelle verdier som mat, hus, varme, osv).»

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    30 mars 2023 22:24

    For oss som har sagt opp Nato-avisa Klassekampen: Skriv gjerne meir om Oljefondet her på Derimot.no!

 • Er stadig imponert over Kina som har brukt av sin formue til motorveier, tospors jernbaner, broer, infrastruktur, boliger osv. Slik har de løftet Kina til å kunne møte fremtidens utfordringer, mens vi her i Norge bruker lenger tid med tog mellom Oslo og Bergen enn i 1968.

  Det har aldri vært meningen at norske folket skulle få glede av oljeformuen. Og når dollaren sier «Puff» er alt borte vekk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Økende overdødelighet i alle land:

Vaksinen er den gjennomgående medvirkende faktor.

Forrige innlegg

Flertallet av landsmøtedelegatene
i Sp og Høyre tapte for partiledelsen

Fåmannsveldets jernlov: Ledelsen har all makt over partimedlemmene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.