POSTED IN Frankrike, Krig-fred, Ukraina

Bilder fra en av de drepte franskmennene i Kharkov:

Knytter han til den franske Fremmedlegionen.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Frankrike har ikke noe annet valg enn å benekte at de drepte i Ukraina ikke var der på vegne av den franske regjeringen, men var der på eget initiativ. Men når det publiseres bilder av en av dem i franske uniformer blir det vanskelig.

For hvis de er der i oppdrag av den franske regjeringen betyr det juridisk at Frankrike formelt er i krig med Russland og som Nato-medlem betyr det at Nato også er det – derav Norge. Vi er ikke rustet til noe slikt, heller ikke forberedt på noen måte.

Alexis Drion under en seremoni ved Triumfbuen i Paris.

Men dette forteller i hvilken grad Nato beveger seg på grensen av en åpen krig nå. Og regjeringen fortsetter ubekymret som alt er i orden. Den preges av stadige avganger av folk som har drevet med aksjespekulasjoner, bl.a. i krigs-aksjer, jukset med boligstøtte og jukset med utdanningen sin. Hvis noen tror det står bedre til i opposisjonspartiene er de ganske naive. Jukset handler om politikk som karrierevei. Glem slagordet: «Tjen Folket»

I praksis beveger vi oss på kanten av en avgrunn og det taes ingen initiativ til å å nedskalere spenningen fra Nato og Norges side. Krigsretorikken preger mediene. Det er bare russisk tilbakeholdenhet som har hindret utbruddet av en langt større konflikt. Hadde det vært USA som hadde vært omgitt av russiske baser og en krig i nærområet sitt ville vi hatt et helt annet scenario.

Kanskje noen tror at Frankrike er aleine om denne virksomheten? Tenk på nytt. Dette har for lengst blitt en krig mellom Russland og Nato i Ukraina. Et nederlag blir et nederlag for Nato.

Knut Lindtner
Redaktør

RIA-Novosti publiserer bilde av fransk «leiesoldat» i Ukraina

Pressebyrået RIA-Novosti publiserte bilder tatt fra Facebook-kontoen til Alexis Drion, en av ofrene etter den russiske bombingen av Khirkov/Kharkov 17. januar.

Det russiske utenriksdepartementet fortsetter å hevde at bygningen som ble målrettet for den russiske streiken var vert for «utenlandske leiesoldater», hovedsakelig franske. På sin side benekter det franske utenriksdepartementet like kraftig tilstedeværelsen av franske «leiesoldater» som er involvert i konflikten.

Forståelig nok prøver Russland å presentere bevis på at franske soldater var i Ukraina og utførte et oppdrag, som ville utgjøre en krigshandling.

Etter å ha publisert navnene på 13 av ofrene for bombingen 17. januar, gravde byrået dypere og snublet over en Facebook-konto https://www.facebook.com/alexis.drion.5 opprettet i desember 2011. Selv om den er relativt inaktiv , kan et bilde sees av den unge mannen fra 2013 i militæruniform, i en alder av 27. Ulike bilder ser ut til å knytte ham til Fremmedlegionen. På de siste bildene finner vi ham i Ukraina med et emblem av Frankrike og OUN, militsen av «integrerte nasjonalister».

https://www.voltairenet.org/article220333.html

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 januar 2024 10:56

  Alt Noreg og Vesten gjer mot Russland er krigshandlingar. Militært, økonomisk og kulturelt.

  Regjeringane våre har fylgt oppkrifta frå Rand Corporation for å øydeleggja Russland. Kor mykje betalte Solberg-regjeringa for rådgjevinga frå Rand Corporation?

  No skal 90 000 vestlege idiotar trena på krig mot Russland. Krigsøvinga varar fleire månader. Macron trur han er Napoleon. Sjølvsagt har han sine kjeltringar på innsida i Ukraina.

  Ingen norske politikarar snakkar om å få slutt på krigen i Ukraina. Det seier alt.

  Steigan avslører og dokumenterer vestleg sludder om russisk politikk:

  https://steigan.no/2024/01/for-a-fa-slutt-pa-krigen-i-ukraina-avslor-lognens-kjerne/

  PS Har Finland no fleire amerikanske militærbasar enn finske?

  Svar
  • wasan Totland
   25 januar 2024 11:55

   Det er trettiseks baser i Norden som USA har overtatt. I Sverige er det vel så og si alle militære anlegg etter hva jeg forstår?

   Svar
   • Jeg er stygt redd for at de nordiske landene blir neste krigsskueplass mot Russland, alt tegn tyder på det:
    – Finnmark gjøres om til en festling.
    – USA har fått mangfoldige baser i alle de nordiske landene.
    – Ingen snakk om fred, provokasjon er det som gjelder.

    Det vil nok smelle snart, og jeg kommer IKKE til å ofre en dråpe blod for kjeltringstaten Norge. Vil pampene på Kjeltringbakken ha krig, da får de selv trekke i uniform og tråkke til skyttergravene.

 • Dersom ett NATO-land angriper ett ikke. NATO-land vil vel ikke regelen om at alle for en lengre gjelde?

  Svar
 • «Det er bare russisk tilbakeholdenhet som har hindret utbruddet av en langt større konflikt. Hadde det vært USA som hadde vært omgitt av russiske baser og en krig i nærområet sitt ville vi hatt et helt annet scenario.»

  En kultur, som den norske, som har dobbeltmoral som sin høyeste moral har uansett ingen framtid.
  Trist.

  Svar
 • Nå er det ikke uvanlig at fremmedlegionærer fortsetter sin «misjon» som er krig for krigens skyld etter at tjenesten for Frankrike er avsluttet. Men klart at dette engasjementet var vel massivt «fransk» og klart at den franske sikkerhetstjenesten visste om det, tillot det og slik ledet verdens oppmerksomhet til kilden for indikasjoner på fransk kobling og støtte. Summen av vestlige beslutninger er raskt blitt verre for Vesten. Der er ingen, heller ikke innen de nasjonalkonservatives rekker eller den ytterste venstresiden, som mer er i stand til å ta bærekraftige beslutninger og se konstruktive veier fram. Se til MDG og partiet Rødt og se til den pågående formålsløse kranglingen og kaoset innen INP. Vesten står helt uten troverdig lederskap og uten alternativer og hva som helst utenom noe konstruktivt kan nå hende.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   25 januar 2024 18:13

   Sidan Vesten manglar truverdig leiarskap, vert det bekvemt for våre leiarar på korttids-kontraktar å skulda alt på Russland.

   Støre: 17% veljarstøtte
   Putin: 75 % veljarstøtte

   Vestlege leiarar har låg tillit hjå veljarar og er blåe av misunning på russiske leiarar. Difor tek vestlege leiarar heller ikkje noko oppgjer med russarhatet i samfunnet. Den rasismen er heilt stoverein i Noreg no.

   Me treng sjølvransaking i dette landet.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ville vaksinen blitt godkjent hvis dette var kjent på forhånd?

Rottestudier av vaksinerte viser nevrologiske skader etter fødsel.

Forrige innlegg

Norge holder fast på palestinske skattemidler

Israel godkjenner en plan for at Gazas skattemidler skal holdes av Norge

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.