POSTED IN Media, Ukraina

Bak kamera er historien fra Ukraina en annen enn foran: Vi taper krigen!

Våre medier og politikere har slukt de ukrainske løgnene rått og servert de til oss som sannhet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Saken er den at de store mediene i vest (også i Norge) som har brakt frem for offentligheten uttalelser fra den ukrainske ledelsen er medskyldig i å spre løgn og sludder for befolkningen i Vesten. Det de nå sier uoffisielt et at løgn og propaganda er hovedinnholdet i det som formidles. Bak dette skjuler det seg en katastrofe på slagmarken hvor hundretusenvis av soldater (unge gutter) er drept eller lemlestet.

Stol aldri på profesjonelle løgnere.

Våre medier er ikke annet enn mikrofonstativer, ukritiske løpegutter for denne typen informasjon. De har karakterisert slike medier som vårt som formidlere av «falske nyheter». Men nå viser det seg at det er det motsatte som er tilfelle. Det er vi som har forholdt oss til virkelighet og sannhet. Dette vil bli klarere i tiden som kommer når den ukrainske fronten bryter sammen og landet blir partert.

Dette er ikke bare et nederlag for USA/Nato men for alle Nato-mediene som har formidlet giftige løgner og servert dette til bl.a. det norske folket som sikringskost.

Knut Lindtner
Redaktør

BILD-redaktør: Ukrainske tjenestemenn innrømmer privat at de taper

Virkeligheten er forskjellig fra offentlige uttalelser, har en tysk journalist som nettopp besøkte Kiev sagt.


Mens den ukrainske regjeringen tegner et rosenrødt bilde av konflikten på pressekonferanser, innrømmer høytstående embetsmenn privat at situasjonen er dyster, sa Paul Ronzheimer, visesjefredaktør ved det tyske mediet BILD, fredag.

Paul Ronzheimer

Ronzheimer hadde nettopp tilbrakt tre dager i Ukraina, i møte med forsvarsminister Rustem Umerov og andre høytstående myndigheter og militære tjenestemenn, skrev han på X (tidligere Twitter).

«Uttalelsene deres samsvarer mindre og mindre med bildet som offisielt er malt i pressekonferanser og intervjuer, sist av [Ukrainas president Vladimir] Zelensky,» skrev han.

De som snakket med ham privat beskrev «veldig tydelig» flere store problemer for Kiev og på dette tidspunktet «ser liten sjanse for ukrainsk offensiv innsats,» skrev Ronzheimer.

De demper kritikken med påstanden om at Russland har mistet «titusenvis av soldater og mange stridsvogner», bemerket den tyske journalisten, og at alle han snakket med sa at tiden er på Moskvas side og at «historier fra fronten er nesten uutholdelige».

Ukrainske tjenestemenn bør si disse tingene offentlig fordi «ingenting annet vil hjelpe,» sa Ronzheimer, mens han argumenterte for at Europa og spesielt Tyskland vil måtte gjøre mer i 2024, ikke mindre.

Journalistens avsløringer samsvarer med tonen til flere ukrainske parlamentsmedlemmer som snakket med The Times of London. I en artikkel publisert på fredag sa Roman Kostenko – et medlem av Verkhovna Radas komité for nasjonal sikkerhet, forsvar og etterretning – at seier på slagmarken er «ekstremt usannsynlig» og uttrykte tvil om at vestlige våpen kunne snu utviklingen.

En annen parlamentsmedlem, Svyatoslav Yurash, beskrev kampene som «smertefulle» og sa at ukrainere burde «håpe på det beste, men forberede seg på det verste». Det eneste å håpe på akkurat nå er at russerne gjør opprør og styrter regjeringen deres, la han til.

Tidligere denne uken offentliggjorde det russiske forsvarsdepartementet sitt anslag om at Ukraina har mistet nesten 400 000 soldater siden fiendtlighetene eskalerte i februar 2022, inkludert de drepte, sårede, tatt til fange eller oppført som savnet. En fremtredende tysk militæranalytiker har anslått Kievs tap til 800 soldater om dagen.

https://www.rt.com/news/589551-ukrainian-officials-admit-losing/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  24 desember 2023 21:39

  Håpet må være at landet blir oppdelt. Det vil være enklest for alle parter.

  Svar
  • Men ville de korrupte ukrainske oligarkene og de globale korporasjonene, baserte i Vesten, godta dersom deres oppkjøp av opp mot 30% av Ukrainas jordbruksland ikke skulle følge med oppstykkingen? Neppe, og de har makt, jfr. hva Bernie Sanders sa i sitt foredrag på George Washington universitetet i juni 2019, at «we are all socialists now… There is no other choice». Men sosialismen som Sanders snakket om definerte han selv som «en sosialisme laget for de rikeste av de rike» med statens rolle som har blitt å tjene korporasjonene og ikke omvendt som under Mussolinis fascisme.

   Det som pågår er altså ikke noen klassisk sosialisme, men en slags neososialisme og korporatisme med staten som støtter korporative interesser med skattebetalernes midler, jfr. hva Julian Assange sa for noen år siden, at en av hovedårsakene til krigen i Afghanistan har vært å overføre statlige midler, altså folkets midler, til de multinasjonale selskapene. Det er intet annet enn fascisme der risknippet av interesser består av private investorers og øksen i knippet er staten mens begge fører krig med og mot folket. https://www.oaklandinstitute.org/new-report-take-over-ukrainian-agricultural-land

   Svar
   • Perfekt kommentar Tor Larsen. Globalregissørene kuppet folkenes oppmerksomhet ved å generere almen frykt for jordens klimaundergang – vår tids helvetestrusler. Dermed ble folkene blinde for at oligarkene samtidig er i ferd med å kuppe planeten og svinebinde plebsen.

  • Johannes Åtta Førtifira
   26 desember 2023 5:22

   Zelensky myrder journalist som fant ut at Zelensky nylig hadde kjøpt et hus i Egypt for 5 millioner dollars, i navnet til hans svigermor.

   Var det penger landssvikerne våre hadde tatt fra våre innbetalte skatter og avgifter som gikk til en av Zelensky’s mange investeringer i realverdier?:

   southfront.press/journalist-who-exposed-zelenskys-luxury-villa-in-egypt-was-killed-report/

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen ødelegger gradvis Israels ry og økonomi.

Malaysia nekter israelsk-orienterte skip anløp.

Forrige innlegg

Tidligere vaksiner: svært få døde.

Nå: svært mange døde etter covid-vaksiner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.