POSTED IN Endring av politikken

Krigen ødelegger gradvis Israels ry og økonomi.

Malaysia nekter israelsk-orienterte skip anløp.

0
Print Friendly, PDF & Email

Selv om dette sannsynligvis er en symbolsk handling mer en en handling som vil skade Israel direkte økonomisk i noen særlig grad, er dette likevel er viktig signal som vil kunne få politisk betydning. Og det er det som skjer når krigshandlingene fortsetter på Gaza. Den globale opinionen dreier seg i økende grad til motstand mot det som de fleste oppfatter som massakrer på Gaza utført av Israel utstyrt med våpen fra USA.

Svært mye av verdenshandelen skjer med skip.

Skadevirkningen vil øke for Israel og USA så lenge denne krigen fortsetter og blokkeringen av israelske skip i Malaysia kan være starten på noe langt verre under utvikling. Om ikke den israelske regjeringen skjønner det vil nok USAs regjering som driver global politikk forstå dette. De har store økonomiske og politiske interesser over hele den muslimske verden, men også ellers.

Det er slike tiltak som over tid vil kunne stanse denne krigen. Og i Jemen følges dette opp nå med store skadevirkninger på fraktruten for mange vestlige transportselskaper. ette forsterkes fordi dette ikke berører russisk varetransport. Det vil fører til at varene for alle ikke-berørte parter billigere enn de som oppfattes er knyttet til Israel.

Knut Lindtner
Redaktør

Asiatisk land stenger havner for israelske skip


Malaysia har tatt grepet for å protestere mot «grusomheter» mot palestinerne i Gaza


Malaysia vil ikke tillate israelsk-flaggede skip eller fartøyer på vei mot Israel å legge til kai eller laste last i havnene sine, kunngjorde statsminister Anwar Ibrahim onsdag. Forbudet ble implementert i protest mot israelske «grusomheter og massakrer» i Gaza, la han til.

Det sørøstasiatiske landet hadde åpnet sine havner for Israel-baserte ZIM Integrated Shipping Solutions i 2002, men har valgt å omgjøre den avgjørelsen.

«Disse sanksjonene er et svar på Israels handlinger som ignorerer de grunnleggende prinsippene for menneskelighet og bryter internasjonal lov gjennom fortsatte massakrer og grusomheter mot palestinere,» sa Anwar i en uttalelse.

Malaysia er et føderaltkonstitusjonelt valgmonarki i Sørøst-Asia. Malaysia består av tretten delstater og tre føderale territorierSørkinahavet skiller det 330 803 km² store landet i to deler, Vest-Malaysia på den malayiske halvøy og Øst-Malaysia på øya Borneo. Landet har ca. 32,5 millioner innbyggere.


Sunni-islam er Malaysias statsreligion, observert av nesten to tredjedeler av innbyggerne. Kuala Lumpur har vært en frittalende forkjemper for palestinerne og har valgt å opprettholde bånd med Hamas, en gruppe som styrer Gaza, men som har blitt utpekt som en terrororganisasjon av Israel, USA og EU.


Israel erklærte krig mot Hamas etter militantenes overraskelsesangrep 7. oktober, der anslagsvis 1200 israelere ble drept. Siden den gang har den israelske offensiven resultert i dødsfall til over 19 000 palestinere i Gaza, ifølge det lokale helsedepartementet.

Ifølge Bloomberg er de malaysiske sanksjonene i stor grad symbolske. Et langt større problem for Israel har vært de facto-blokaden av deres frakt gjennom Rødehavet av houthiene i Jemen, som åpent har stilt seg på palestinernes side i konflikten.

Tidligere denne uken kunngjorde USA at en multinasjonal marinearmada ville bli utplassert for å holde sjøveien åpen, men houthiene sa at ingenting ville avskrekke dem fra «legitime operasjoner til støtte for Gaza».


Flere store internasjonale rederier har allerede omdirigert fartøyene sine rundt Afrika som svar på rakett- og droneangrep fra houthiene på skip som er på vei mot, eller på annen måte knyttet til, Israel.

Forsidebilde: Birmingham Museums Trust

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalistene lurer noen av oss:

Russland – den gode fiende?

Forrige innlegg

Bak kamera er historien fra Ukraina en annen enn foran: Vi taper krigen!

Våre medier og politikere har slukt de ukrainske løgnene rått og servert de til oss som sannhet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.