POSTED IN Ukraina

Alle kritiske stemmer skal stoppes:

Likvideringslister i Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Amnesty på «likvideringsliste» i Ukraina

Av Eva Thomassen 

Skjermdump fra nettsidene til Myrotvorets

Amnestys siste rapport fra Ukraina om krigsforbrytelser begått av den ukrainske hæren har vakt en storm uten sidestykke.

Av Eva Thomassen.

Splid i Amnesty etter Ukraina-rapport og «troll»-tweet: – Et verktøy for russisk propaganda

RASER: Amnesty International har havnet i stormen etter at organisasjonen torsdag anklaget det ukrainske militæret for å systematisk sette sivile i fare og bryte folkeretten. Blant kritikerne er leder for Amnesty Ukraina, Oksana Pokalchuk , som nå har gått av på grunn av den omstridte rapporten.

Men, det betyr ikke at Oksana Pokalchuk kan leve i fred. Hun har havnet på en liste over «fiender av Ukraina». Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard står også listeført hos «Myrotvorets».

Oksana Pokalchuk vil aldri kunne leve et normalt liv etter å ha havnet på denne «likvideringslisten». Hun vil aldri kunne føle seg trygg,  

«Myrotvorets» eller «Peacekeeper» omtaler seg selv som en uavhengig ikke-statlig organisasjon som har en database med navn på dem de mener er forrædere av Ukraina. Senteret ble etablert som en web-side i 2014 og tilbyr og gir informasjon om  russiske «terrorister», «separatister», «leiesoldater», «krigsforbrytere» og «mordere». Myrotvorets hevder de opererer i samsvar med ukrainsk lov.  Alle som på en eller annen måte oppfattes som forrædere av Ukraina kan havne på listene til Myrotvotrets. Det gjelder blant annet journalister som har jobbet i Donbas.  I 2016 stod 5000 journalister oppført i disse listene.  

Organisasjonen er nærmest statsautorisert, brukes av SBU, domstolene, samarbeider med NATO og CIA. Og, med ukrainske myndigheter, med innenriksdepartementet. Myndighetene kan nærmest bestille navn på personer de ønsker å stoppe kjeften på. Listene kan brukes til hva du vil, de er tilgjengelig for alle. Ønsker du å ta livet av en som står på en slik liste finnes alt av informasjon du trenger. Og, man er nærmest immun mot å bli straffeforfulgt.

 Daria Dugina «kvittert ut»

På en slik liste stod den russiske journalisten Daria Dugina  da hun ble utsatt for en terrorhandling i Moskva for noen dager siden. Nå etter sin død har hun fått rødt stempel over profilbildet sitt i Myrotvortes… der det står «likvidert»- eller «kvittert ut». 

Russlands ambassadør til FN står her på pressekonferanse i FN med utskrift fra siden til Dugina gjengitt i Myrotvortes

https://myrotvorets.news/myrotvorets-na-rynku-reklamnykh-poslu/

ALL-UKRAINIAN ASSOCIATION «SUCCESSFUL GUARDS»

Organisasjonen overleverte en stor rapport om Ukrainas manglende lovverk om ytringsfrihet, pressefrihet, etterforskning av politiske attentater blant mye annet. En av sakene som ble brukt som eksempel var likvideringen av to betydningsfulle personer som havnet på listene til denne fryktede Myrotvorets hvorpå de få dager etter ble funnet henrettet utenfor sine hjem. Ingenting skjer fordi innenriksministeren er del av Myrotvorets

https://www.osce.org/files/f/documents/d/f/393431_0.pdf

Politistat

Vi har å gjøre med en politistat. Der internasjonale lover ikke gjelder. Der det ikke finnes rettssikkerhet . Der du risikerer å havne på likvideringslister om du bruker ytrings-eller pressefriheten din.

FN, EU, OSCE, Europarådet har en rekke ganger bedt ukrainske myndigheter om å slette alle slike lister, rettsfølge bakmennene, rettsforfølge drap begått mot personer på listene. Ukrainske menneskerettighetsorganisasjoner når ikke fram.

Det forklarer oss hvorfor det er så lett for president Zelensky å ikke frykte andre stemmer enn sin egen. Derfor hører vi heller aldri andre stemmer,

Med så mye sinne som er rettet mot alle som ikke er like komfortable med å ikke få bruke stemmen, lever man et farlig liv i Ukraina nå. Og, ingenting av det som omtales her er ferskvare etablert på grunn av krigen. Denne politistaten har eksistert i over 8 år.  Siden CIA- _initierte statskuppet i 2014.

At våre myndigheter som har vært kjent med dette OG mye annet legitimerer støtten til krigen med at Ukraina kjemper for «våre demokratiske verdier» er et hån mot det ukrainske folket. Som havner på likvideringslister om de opponerer mot den fascismen vi ser utfolde seg i Ukraina. Men så lenge Vesten støtter fascismen  får den leve- også likvideringslister. Det er en hån mot oss alle.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ja takk og lov for at vi er så gode og barmhjertige her i våre oligarkstyrte paradiser,her gjör vi det på den barmhjertige måten.Om noen våger å banne i kjerka,da tar vi fra de jobben,barna,huset,ja alt de har klart å skrape sammen i sitt usle liv,vi setter de i gapestokk så alle de fordummede skal se hvordan det går med de som ikke vil la seg kue.De lärer seg å overlevelsens kunst,de lärer seg at terroristen er god og den gode er ond.
    Dette er Stocholmssyndromet i all sin prakt,de undertrykte blir undertrykkere for å tjene seg selv og det onde.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Befolkningen i mange land betalte med liv, helse og penger.

For noen var det store gevinster å hente på Afghanistankrigen.

Forrige innlegg

Norges statsledere:

Fra «kong Sverre talte Roma midt imot» til EUs lokale forvaltere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.