POSTED IN Ukraina, USA

USA-offiser:

Vi driver i praksis Ukraina-krigen i dag.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En krig mellom Nato og Russland.

Oberstløytnant Douglas Macgregor (tidligere militær-rådgiver for USAs president) sier i dette intervjuet at USA i praksis nå er de som leder Ukrainas militær operasjoner gjennom utplassering av offiserer og eksperter. Disse folkene som kommer fra en rekke Nato-land omtales som «den virkelige generalstaben i Ukraina». Riktignok kjenner han ikke deres identitet, men han vet at de befinner seg i landet.

For å omskrive situasjonen kalles slike folk «kontraktører», altså folk som formelt sett ikke representerer sine land men som frivillig engasjeres av Ukraina til en militær jobb mot betaling. I og med at Ukraina er bankerott (ved siden av å være gjennomkorrupt) og ikke kan overleve uten store økonomiske bidrag særlig fra USA (og Norge), betaler i praksis USA (og andre Nato-land) for disse offiserene og deres virksomhet.

Da har vi en situasjon som i virkeligheten er en krig mellom Nato og Russland i Ukraina, men med ukrainere som frontsoldater. Dette er naturligvis Russland fullstendig klar over. Dermed har Russland alle grunner til å slå ut USAs satellitter som er en forutsetning for krigføringen.

Han forteller videre at det er i praksis USA og deres spesialister som opererer en del av de kompliserte våpensystemene som er levert til landet fra Nato-land, f.eks. HIMARS-systemet (Levert fra USA). Det er et system som er så komplisert å betjene at det krevet måneders trening.

For vår egen del må vi tilføye at siden Ukraina vil tape denne krigen betyr det at det er Nato som taper den. Slik sett må Nato i Europa ansees som langt svakere enn det alliansen gir inntrykk av. Den er det kinersere kaller en «papirtiger».

Redaksjonen

https://youtu.be/YOSIyau6f1E

Forsidebilde: Kelly Sikkema

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • » Han forteller videre at det er i praksis USA og deres spesialister som opererer en del av de kompliserte våpensystemene som er levert til landet fra Nato-land, f.eks. HIMARS-systemet (Levert fra USA). Det er et system som er så komplisert å betjene at det krevet måneders trening.»

  Og Norge er med. :
  tu.no/artikler/nasams-luftvern-til-ukraina-norge-bidrar-med-materiell-og-opplaering/521817

  Svar
 • Noe mangelfull analyse. Nato ikke har etablert luftherredømme, noe som selvsagt hadde endret det meste som skjer på bakken.

  Svar
 • «Da har vi en situasjon som i virkeligheten er en krig mellom Nato og Russland i Ukraina»

  Har ikke Trudeau fulgt med i politikken de siste åra?
  – Men med en smilende Nato- Stoltenberg ved sin side, kunne han jo spurt litt om Libya?

  ‘– Russlands avgjørelse om å avslutte nesten 70 år med fred og stabilitet ved å invadere et fredelig naboland, har endret måten vi må se på nordområdene, sier Trudeau til TV 2. ‘
  tv2.no/nyheter/utenriks/en-militaerkonflikt-kan-flytte-seg-til-nordomradene/15051934/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Befolkningen i mange land betalte med liv, helse og penger.

For noen var det store gevinster å hente på Afghanistankrigen.

Forrige innlegg

Norges statsledere:

Fra «kong Sverre talte Roma midt imot» til EUs lokale forvaltere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.