POSTED IN EU, Norsk politikk

Acer:

Vil føre til økt arbeidsledighet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Med ACER for arbeidsledighet

Dette innlegget er hentet fra Drammen Nei til EU sitt nyhetsbrev


Norge har energi som et viktig konkurransefortrinn. Vi har vannkraft, olje og gass. Til priser som både folk og industri kan leve med.

Underlagt EU, gjennom EØS-avtalen, skal denne fordelen nå skrotes. Gjennom utstrakt strømeksport vil våre energipriser bli harmonisert med resten av EU. Strøm vil «flyte» fra oss til land som betaler mer. Til gjengjeld må vi, når våre vannmagasiner er tømt, importere dyr kullbasert strøm fra kontinentet.

Det betyr at vi får dyrere strøm, jfr. utviklingen de siste årene. Du – og vårt næringsliv – får høyere strømregninger. For deg vil levekostnadene stige, for industrien vil  produksjonskostnadene stige.

Når f.eks. tysk kraftkrevende aluminiumsindustri får billigere strøm jamført med dagens, vil deres konkurransekraft bli styrket. Samtidig vil konkurransekraften til vår aluminiumsindustri bli tilsvarende svekket. Resultatet her hjemme kan bli nedleggelser, arbeidsledighet og «omstillinger». I første rekke trues mange industrisamfunn på Vestlandet.

Det såkalte energisamarbeidet i EU har stadig blitt mer inngripende, gjennom såkalte «pakker». 
Vi kaller det salamitaktikk: Har du sagt A, må du si B, har du sagt B må du si C. Har du sagt C må du si D. 
Sånn tenker ihvertfall Stortingets flertall, og sånn har det også blitt. 

Våre folkevalgte har sagt ja til A og B, dvs energipakke 1 og 2. Med C, eller nr 3, ACER, er det fortsatt strid. Her har Høyesterett sagt ja til rettslig prøving av Stortingets ja fra 2018. 

Om rettsapparatet åpner for at ACER-vedtaket kan godtas med simpelt flertall, står D får tur. Da bestemmer EUs energiunion – med hovedkvarter i Slovenia, langt fra våre grenser – 100% over vår strømeksport og strømpriser. 

Inngripende? Ja. 
Overkjøring av vår nasjonale selvråderett? Ja.

Er dette en av prisene vi må betale for årevis med servile Ja-til-EU-regjeringer, og en nærmest blind tro på at vår «grønne» strøm skal tjene hele Europa? 
I dette regnestykket er du og jeg glemt bort. 


Glemt er også vårt potensiale til å utvikle ny industri og nye arbeidsplasser basert på egen kraft.

Forsidebilde: Jon Tyson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  6 april 2021 8:33

  Det var nettopp det som skjedde. Høyesterett satte seg opp imot grunnloven.

  Svar
 • Dagens tyske strømpris er i lengre perioder inntil tre ganger høyere enn norsk strømpris. Årsaken til dette er det tyske EnergieWende (det grønne skifte), noe som iflg feks McKinsey kan føre til konkurser og utflagging av industri fra Tyskland pga høy strømpris.

  Vi kan nå se at Hydro har valgt å selge alle sine valseverk. Deres valseverk i Tyskland sliter med lav lønnsomhet (pga høy strømpris?), mens deres norske valseverk derimot går med store overskudd (pga lav strømpris?). Likevel skal alt selges (isteden kunne mesteparten av valseverkene ha blitt flyttet til Norge hvor strømmen er både billig, ren og stabil). Hydro har i andre sammenheng uttalt at de trolig vil slutte å investere i Norge pga høy nettleie (og så kommer altså stadig økende strømpris i tillegg – og det vil i framtiden kunne bli slutt på billig strøm fra vindkraft i EU hvis EU satser på storstilt produksjon av hydrogen).

  Det er tenkelig at Hydro på sikt kan komme til å flytte all sin aluminium virksomhet ut av Norge (til land og steder med lav strømpris og lav nettleie som feks er basert på kullkraft og gasskraft, og det er ikke Tyskland vi snakker om). Virksomheten til Hydro i Norge kan da i mye større grad bli fokusert på å være ren strømleverandør i Norge fremfor produsent av aluminium i Norge (og dette kan bli svært lønnsomt pga høye europeisk strømpriser i Norge fremover).

  Det er kanskje på tide å gi klar beskjed til Hydro? Her er en spleis man kan delta i.
  https://www.spleis.no/project/165614

  Svar
  • Fra spleis.no:

   ‘ Skulle denne avtalen få stå, vil det være toppen av urettferdighet og urett, og etter vår mening medføre at flere grove forbrytelser og grove lovbrudd får passere. Det vil også åpne opp for en lang rekke nye ran av fellesskapets eiendom når andre vannkraftverk i årene som kommer også skal hjemfalle til folkets eie i henhold til konsesjonene. Dermed vil i så fall en stor del av vannkraften i vårt land havne hos utenlandske aksjeeiere. Det var akkurat det våre den gang kloke stortingsrepresentanter for ca. 110 år siden ville forhindre da de begynte å utforme konsesjonslovene som sikret at vannkraften skulle bli folkets felles rikdom.’

   Stopp de trojanske hestene som røver fra fellesskapet i Norge og arbeider for globalistene.

   Svar
 • Kenneth Demac
  8 april 2021 20:04

  Alt skjer på åndelige premisser. For 100 år siden var Nordmenn redelige og moralske med bibelsk forankring. Siden har samfunnet hengitt seg til avguderi og utuktig omgangang. Én million barn har blitt slakted som barneoffer til Satan her til lands de siste 50 årene. Sår du vinden, skal du ikke klage når du høster hvirvelvinden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen:

Når alt en sier snur virkeligheten på hodet.

Forrige innlegg

Hvis ikke USA vil krige i Afghanistan:

Krigsinvestorer truer med å saksøke Pentagon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.