POSTED IN Ukraina

USA vil støtte Ukraina sier Biden

Ikke minst hvis de angriper Krim (Russland)

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det pågår nå et spill på det store globale sjakkbrettet og det handles med flere brikker samtidig. En av brikkene USA prøver å sette i spill er Ukraina, men etter to militære nederlag i 2014 og 2016 og et Ukraina i politisk og økonomisk oppløsning, er det ikke lett for USA.

De har riktignok pumpet opp Ukraina militært, men et av problemene er moralen i hæren og i landet som er gjennomkorrupt. De har dessuten en stor russisktalende befolkning som ikke ønsker noen krig med Russland.

Biden er heller ikke den rette personen i denne sammenheng med en korrupsjons-påstått sønn som han plasserte i styret til et ukrainsk energiselskap med et skyhøyt honorar – uten basiskunnskaper. Da var Biden visepresident.

Robert Hunter Biden er en amerikansk advokat og lobbyist, og den andre sønnen til Joe Biden. Han var med å grunnlegge Rosemont Seneca Partners, et internasjonalt konsulentfirma. Biden satt i styret av Burisma Holdings, en stor ukrainsk naturgassprodusent, fra 2014 til 2019. Wikipedia

Krigsindustrien i USA trenger opprustning til tross for at landet er forgjeldet til langt oppunder ørene. USAs befolkning trenger arbeid og sosial sikkerhet. Det har vært krigsindustrien som har vunnet i denne drakampen gjennom godt betalte lobbyister som har rikelig smurt de folkevalgte.

Nå vil Biden ha en ny Ukraina-runde med Russland. Han kan risikere å miste hele brikken. Ukraina har en vaklevoren regjering og ingen stor folkelig støtte. 

Men North Stream 2 må stanses med alle midler. Når den kommer i drift blir Tyskland og Russland knyttet sammen i et skjebnefellesskap. Og da er kanskje spillet på det europeiske sjakkbrettet tapt for lang tid for de som ønsker konfrontasjonspolitikk. 

Men lavspenning er heller ikke å forakte. Kanskje det er dette det hele dreier seg om. Ingen avspenning, ikke samarbeid, men småkrig, trusler og dermed opprustning.

Knut Lindtner

Biden har hatt sin første telefonsamtale med Ukrainas president. Han lover «urokkelig» støtte når det gjelder spenningen overfor Russland.

Zelensky sier at Biden lovet ham at «Ukraina aldri vil bli overlatt til seg selv» mot hva han kalte «russisk aggresjon».

Av Dave DeCamp

Present Biden tok sin første telefonsamtale til den ukrainske presidenten Volodmyr Zelensky sist fredag. Årsaken er at spenningen mellom Kiev og Moskva nå har nådd nye høyder.

Kiev har beskyldt Moskva for å stå bak nylige angrep i Ukrainas østlige Donbas-region,

I en hendelse ble fire ukrainske soldater drept.

Men Russland benekter noen slags innblanding. Dessuten finnes det ikke bevis på at Moskva var ansvarlig – med ukrainske ord. Og det er ikke klart hvilken side som startet de siste oppblussingene.

Ifølge en utskrift av telefonsamtalen fra Det Hvite Hus bekrefter Biden «USAs urokkelige støtte til Ukrainas suverenitet og territoriale integritet i forhold til Russlands stadige aggresjon i Donbas og på Krim»

I en tale han holdt etter telefonsamtalen sa Zelensky at Biden lovet støtte til Kiev når det gjelder Donbas-situasjonen.

«Vi diskuterte situasjonen i Donbas i detalj. President Biden forsikret meg at Ukraina aldri vil bli overlatt til seg selv overfor russisk aggresjon», sa han.

Kremls talsmann Dmitry Peskov kom på fredag med Moskvas syn overfor reporterne  om det de tror hendte i Donbas,

«Virkeligheten langs frontlinjene er ganske skremmende. Og det skjer stadig provokasjoner fra Ukrainas væpnede styrker» sa han.

Peskov advarte NATO mot å sende tropper til Ukraina. Og han nektet for at de nylige troppebevegelsene langs Russlands grense mot Ukraina var ment som en trussel.

«Russland truer ingen. De har aldri truet noen», sa han.

Bidens samtale med Zelensky ble torsdag etterfulgt av en diskusjon mellom forsvarsminister Lloyd Ausin og hans ukrainske motpart.

USA lover sin støtte til Ukraina hvis de starter en krig som nesten alle vil tape på. Det er som å lede en sau til slaktebenken.

«Minister Austin gjentok den urokkelige støtten USA vil gi til til Ukrainas suverenitet, territoriale integritet og deres euro-atlantiske ambisjoner», sa Pentagon i en utskrift av samtalen.

Austin fordømmer det han kaller «nylig opptrapping av russisk aggressivitet og provokasjoner mot det østlige Ukraina».

Han «kondolerte overfor minister Taran for dødsfallene til de fire ukrainske soldatene den 26. mars».

Kampene i Donbas startet i 2014 etter det USA-støttede kuppet i Kiev. Separatistene i Donbas nektet å følge regjeringen som ble dannet etter kuppet.

Siden da har USA forsynt Ukraina med militært utstyr for mer enn 2 milliarder dollar.

Og Pentagon har nylig kunngjort en ny Ukraina-pakke på 125 millioner dollar. Det skal inkludere væpnede patruljebåter.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Innlegget er hentet fra antiwar.com

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • (Litt på siden, men):

  I Delaware styrer Biden-klanen, med senatoren i spissen. Sønnen Beau Biden ble statsadvokat her uten å måtte anstrenge seg noe særlig. Sønnen Hunter Biden fungerer som travel finansspekulant i Ukraina. Om nødvendig, kjempet også pappa Biden, som er kjent med skatteunndragelser og økonomiske spekulasjoner, for sin kjære sønn når det trengtes, i Kiev.
  https://midtifleisen.wordpress.com/2021/03/14/liste-over-skatteparadis-hvorfor-mangler-den-storste-delstaten-i-usa-delaware/

  Men Trump måtte selvfølgelig fjernes i dette spillet. Bakmennene/makta trengte en puddel, som de har noe på og som derfor kan leies i bånd.
  Russland skal ødelegges. Både pga. Syria, og fordi Russland og Kina ødelegger for (bakmennene i ) USA sine planer om globalisme.

  Svar
 • «Valget» i Ukraina kom vel etter en «fargerevolusjon» igangsatt av Soro’s utvalgte spillere? Klovnen Zelensky satte straks han var «valgt» i gang med å betale tilbake Soros og klanen. Statens eiendommer som hadde tilhørt innbyggerne i 100′ vis av år ble plutselig solgt til «private» (man kan bare gjette hvem disse «private» er). Likeledes ble det vel nylig forbudt for ukrainere å eie noe eller betale skatt til Krim? Da bortsett fra Zelensky’s kone selvfølgelig som eier en luksusleilighet der som hun betaler skatt for? Er nok dessverre slik at Ukraina er planlagt å huse amerikanske styrker og våpen, klare til angrepet på Russland. «Guds Utvalgte Folk», eller i hvertfall de konverterte av dem har jo også nå opplyst offentlig at de ikke ser på Israel som sitt «fødeland», nå er visstnok dette Ukraina. Den bør de dra lenger på landet med, eller rettere sagt lenger østover med, til de tyrkiske stepper, hvor Khazaria en gang lå før en vikingprins fra Rus (derav dagens Russland) nedkjempet dem og sendte dem pokker i vold. Årsak for dette var deres rå, blodige fremferd mot absolutt alle andre i området. Eplet faller ikke langt fra stammen er det noe som heter, men i dag går det mer i økonomi enn i drap (hvis man ser bort fra alle krigene de har fått i stand i historien), men et spørsmål er jo hva som vil skje med «koronavaksinerte» etter hvert, muligens noe der?

  Svar
  • Tor Larsen
   7 april 2021 13:33

   Khazarenes råskap betydde og betyr i tillegg at de ofrer sine egne der og slik det måtte passe. Jeg minnes bare sionistsamarbeidet med nazistene før krigen, utsagn som «en ku i Palestina er mer verd enn en jøde i Polen» og bestikkelsen av terroristen Abu Nidal til mordforsøk på ambassadør Shlomo Argov i London 1982 for at Menachem Begin skille få sin krig i Libanon. Nå ser man den samme grenseløse kynismen i at Israels befolkning reelt sett er fanget innen Israels grenser hvor de i presses til tvangsvaksinering med eksperimentell mRNA vaksine og ikke kan komme seg unna ved å reise ut av landet.

   Potensialet i den planlagte krigen, først mellom Ukraina og Russland og så mellom Russland og NATO med effekt å utløse ytterligere kaos i Vesten, er betydelig. Men det virker som om Russland med støtte av Kina kommer i posisjon til å motvirke krigen etter Sun-Tzus anbefaling om at den ypperste form for krigføring er å vinne krigen uten å løsne ett skudd. Utviklingen i Sør Kinahavet og Middelhavet de siste få ukene, med NATO som har mistet sporet av to russiske atomubåter i Middelhavet, samt den resolutte russiske styrkeoppbyggingen i Donbas antyder at hvis noen begynner å spille 3D i et 2D sjakkspill så er den eneste måten å vinne på å velte hele brettet.

   Svar
   • Et godt innlegg Tor, det ser ut som du har oversikten over det store bildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen:

Når alt en sier snur virkeligheten på hodet.

Forrige innlegg

Hvis ikke USA vil krige i Afghanistan:

Krigsinvestorer truer med å saksøke Pentagon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.