POSTED IN Ukraina, USA, Virkelighetsforståelse

Å erkjenne nederlaget sitter langt inne.

Virkelighetsfantasier preger vestens tenkning.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Flere vrangforestillinger og mere tull fra Richard Haas og Charles Kupchan.

Av Larry Johnson.

Larry Johnson er x-CIA analytiker.

Dersom du ser etter flere bevis på panikken som har grepet om seg i eliten i Washingtons utenrikspolitikk, så er siste nytt fra Richard Haas og Charles Kupchan virkelig midt i blinken. Haas har vært en utenrikspolitisk guru siden 1980-tallet. Kupchan er bare en akademiker med godt rykte, men uten særlig innflytelse.

Richard Nathan Haas er en amerikansk diplomat. Han var president i Council om Foreign Relations fra juli 2003 til juni 2023.

Før det vart han leder for politisk planlegging for USAs utenriksdepartement , og en nær rådgiver til utenriksminister Colin Powell i Geroge W. Bush sin administrasjon.

Deres artikkel i Foreign Affairs – En ny Vurdering av Suksessen i Ukraina: En Ny strategi Må ta Hensyn til Midler og Mål – er nok en påminnelse om at flere års erfaring verken gjør deg smart eller  at du har rett.

Richard Haas

Haas og Kupchans mangel på kritisk tenkning ser vi klart i artikkelen vi viser til her. Den er rett og slett sjokkerende. Den forverres tilstanden i den ukrainske hæren har tvunget Haas og Kupchan til å innrømme følgende:

Ukrainas motoffensiv ser ut til å ha stanset opp. Årsaken kan være det kalde og våte været som har gjort slutt på Kievs sesong for kamper mot russisk aggresjon. En annen grunn til stillstanden er de enorme menneskelige og økonomiske kostnadene krigen har påført dem. Og at Russland i realiteten  har hat hatt suksess, iallfall så langt. De har brukt sine styrker til å jafse til seg et ganske stort stykke av ukrainsk område.

Til tross for Ukrainas mye varslede motoffensiv, har Russland faktisk vunnet større områder i løpet av 2023 enn det Ukraina har greidd. Problemet er at Ukrainas militære ikke viser tegn til å bryte gjennom Russlands formidable forsvar, uansett hvor lenge og hvor mye det kjempes.  Det russiske forsvaret ser ut til å overvinne offensiven. De russiske styrkene ligger i skyttergraver bak store områder med minefelter, grøfter, feller og forsterkninger.

Vesten kan sende inn inn flere tanks, langtrekkende missiler, og eventuelt F-16 kampfly. Men det er ingen magi som er i stand til å snu situasjonen på slagmarken. Tiden vil ikke være på Ukrainas side dersom denne heftige krigen drar ut i det uendelige.  Russlands økonomi og deres forsvarsindustri er innstilt på krig. Moskva importerer også våpen fra Nord-Korea og Iran. Og de har tilgang til forbruksvarer som inneholder teknologi som kan omgjøres til militært bruk.

Charles Kupchan

Dersom Russland skulle trenge å forsterke sitt militære nærvær i Ukraina har de store mannskapsmengder de kan sette inn. Russland har også funnet nye markeder for sin energi. Sanksjonene Vesten har innført mot dem har bare hatt en beskjeden effekt på russisk økonomi.Putin ser ut til å sitte politisk trygt og med kontroll over makten – fra det militære og sikkerheten til mediene og det som blir sendt ut til publikum.

Vel og bra, så langt. Haas og Kupchan er ikke helt fjernet fra realitetene. Vi får takke Gud for de små mirakler. De fakta de lister opp om Ukrainas forferdelige militære situasjon burde føre til den konklusjon at Ukraina har tapt krigen, og må finne ut hvordan dette skal ende uten at de må lide flere ødeleggende nederlag.

Ikke sant? Å nei!!

Haas og Kupchan etterlyser en mer magisk strategi. Her er det de foreslår:

 • Kiev bør tilby en våpenhvile for å kunne snu fra en offensiv til en defensiv strategi.
 • Ukraina bør fokusere på å beholde og gjenoppbygge området de nå kontrollerer. De bør reversere den offensive/defensive holdningen, og la Russland bære de enorme kostnadene det vil være å fortsette sine offensive operasjoner mot et Ukraina som sitter i skyttergravene og som nå skal utvikle et forsterket luftforsvar.
 • Ukraina må fortsette å bruke de langtrekkende våpnene, de marine ressursene de har og de skjulte operasjonene for å slå til mot områder inne i Russland og på Krim. Dermed må Russland bruke mer på utgiftene til sine okkupasjoner.
 • De Forente Stater og utvalgte NATO-medlemmer (de i Ukraina-koalisjonen som er villige)  bør ikke bare tenke langsiktig økonomisk og militært, men også garantere Ukrainas uavhengighet.

Forsterket «luftforsvar?» Hva i all verden er det for slags stoffer disse fyrene røyker?  Ingen av de systemene De Forente Stater og deres NATO-allierte har sendt til Ukraina virker.

Ikke ett!! 

Helvete heller! Ukraina kan ikke en gang forsvare seg mot dronene som svever over frontlinjene.  Dessuten har USA innrømmet at de ikke lenger har tilstrekkelig tilgang til batterier til Patriot-rakettene å sende til Ukraina. Noter dere dette når dere kommer med deres magiske drømmer. Hva om Russland ikke går med på en våpenhvile? Det er nok bare ønsketenkning. De ser at ingen av de løftene Vesten kommer med er verdt papiret det er skrevet på. 

Putin og hans generaler vet at USA og NATO saboterer det forslaget til» våpenhvile»-avtale som Tyrkia kom med den 29. mars i 2022. Haas og Kupchan lever i en fantasiverden, full av enhjørninger og nisser. Det er Russland som setter betingelsene, ikke Ukraina.

Haas og Kupchan tror at Russland er en slags fengselsheks som vil sitte der passivt og ikke gjøre noe dersom Ukraina bestemmer seg for å bruke «langdistansevåpen, marinevåpen og hemmelig operasjoner for å slå til mot de russiske posisjonene i området, og på Krim».

Herregud, venner. Dere vet jo allerede at Russlands forsvarsindustri jobber for fullt og at Russland har tilstrekkelig tilgang til menn. For ikke å snakke om de materielle ressursene for å fortsette kampene. Ukraina har ingen av delene. Null! Niks! Slett ikke! 

Ethvert anslag fra Ukrainas side vil bli møtt av et regn av hypersoniske raketter. Hva så med De Forente Stater og NATO som «garanterer Ukrainas uavhengighet»? Hva skal de garantere med? Lover de å sende NATO-tropper til Ukraina for å kjempe mot russerne? Joe Biden vil få Nobelprisen i fysikk før det hender. 

Realitetene er slik: Russland bruker slegge og Ukraina er en liten spiker. Det er ingen, verken i Vesten eller i Ukraina som har noen «magisk slegge» å svare med. Russland vil fortsette å hamre på til Ukraina og Vesten overgir seg.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Megan Thomas

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Virklighets fantasi?
  Du lever ikke på en rund ball i vacum.
  Jorden så langt vi makter å måle er flatt landskap.
  -globalistene- er veldig flinke til a propagandisere dette temaet.

  Den ultimate fantasien og bedrag.

  Clark:
  Du kommenterte med noe som ikke berører artikkelens tema.
  Prøv å hold deg til saken.

  Redaksjonen

  Svar
  • Jeg har seilt rundt på de syv hav. Og har navigert etter storsikelen. Jeg har spurt flyvere. Jeg har med undring og interesse sett fremveksten av «den flate jord’s teori».
   Jeg leste at teorien var plantet av CIA for å kartlegge hvor mange som slukte «agnet». (?)

   Svar
  • Beklager feil innlegg til feil tema. Ble litt for iverig..

   Svar
   • Så redaksjonen velger å slette innlegget jeg skrev.
    Forstår at man skal holde seg til tema men det er ikke en bra vei å gå ved å slette inlegg.
    Anngriper ingen eller støtte noen i mitt innlegg.
    Temaet jeg snakket om er mulig truffet en nærve.

    Til Clark:

    Ikke innbill deg noe som helst. Det du skrev «traff ikke en nerve». Du trollet.
    Det vil vi slå ned på i fremtiden og.

    Hver eneste dag sletter vi trolling og spam.
    Du valgte helt frivillig å skrive noe som overhodet ikke var relevant for hva artikkelen omhandler.
    Fortsetter du med det, så vil vi fortsette med å slette dine kommentarer.

    Her setter vi sluttstrek. Forsetter du med å syte, så vil vi slå ned på alt du skriver. Ditt valg.

    Redaksjonen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Endringene i verden kommer fort.

Russisk parlamentsmedlem: Vi må skape et parallelt internet.

Forrige innlegg

Klima:

Vind og solkraft
— ikke fornybar energiproduksjon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.