POSTED IN Krig-fred, Ukraina

4-åring drept av ukrainsk drone:

Terroren mot befolkningen i øst fortsetter.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kiev-regimets siste offer: 4 år gamle Vladislav Dmitriev

Skrevet av Bjørn Ditlef Nistad

Den 2. april 2021 ble den 4,5 år gamle Vladislav Dmitriev drept mens han besøkte sin bestemor i Aleksandrovskoe, en landsby som er under kontroll av de russiskvennlige opprørerne i Øst-Ukraina, og som grenser opp til området som er besatt av ukrainske regjeringsstyrker. Ifølge bestemoren hørte hun en eksplosjon og fant barnebarnet hardt skadet. Kort tid senere døde 4-åringen.

Begravelsen av Vladislav Dmitriev, et offer for Kiev-regimets terroristiske krig mot befolkningen i Øst-Ukraina.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), som overvåker den skjøre våpenhvilen i Øst-Ukraina, har i en rapport av 6. april 2021 bekreftet hendelsen.

Myndighetene i Folkerepublikken Donetsk har etter vitneavhør og innhenting av andre opplysninger konkludert med at 4-åringen ble drept av et objekt sluppet fra en ukrainsk drone. De mener også å kunne bevise at den aktuelle dronen tilhører Kiev-regimets 59. motoriserte brigade som kommanderes av oberst Gennadij Sjapovalov, som har blitt etterlyst for drap og terrorisme.

At Vladislav Dmitriev ble drept av en ukrainsk drone er det liten tvil om. Det var ingen artilleribeskytning i området på det aktuelle tidspunktet, gjenstanden som drepte 4-åringen, må ifølge vitneutsagn ha kommet fra et flyvende apparat, og ukrainske regjeringsstyrker benytter seg av droner.
___________________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet dra Kaleidoskop
___________________________________________________________________________________________

Se bilder fra begravelsen av Vladislav Dmitriev her.

Drapet på Vladislav Dmitriev – som er bare en av et stort antall hendelser der sivilpersoner har blitt drept – skjer i en situasjon der Kiev-regimet har sendt store troppestyrker mot de opprørskontrollerte områdene i Øst-Ukraina, og der ukrainske politikere uttaler seg på en særdeles aggressiv og truende måte. Ukrainas president Vladimir Zelenskij – hvis retorikk i dag knapt atskiller seg fra retorikken til krigspresidenten Petro Porosjenko – besøkte selv nylig fronten i Øst-Ukraina og kom med en rekke krigerske utsagn. Om Vladislav Dmitrievs død, derimot, har presidenten vært fullstendig taus.

Det som gjør situasjonen ekstra farlig, er at ukrainske politikere uttaler seg på en måte som tyder på at de tror at de vil få støtte fra USA og Nato dersom det bryter ut full krig i Øst-Ukraina. Dette minner om den georgisk-russiske krigen i 2008. Mikheil Saakasjvili – som sannsynligvis trodde at USA ville støtte ham militært – beordret i august 2008 georgiske regjeringsstyrker til å gå til angrep på utbryterrepublikken Sør-Ossetia, hvis sikkerhets var garantert av russiske fredsbevarende styrker. Resultatet ble en kort krig som endte med et fullstendig georgisk sammenbrudd, uten at USA foretok seg noe som helst for å komme Georgia til unnsetning.

Kan det være tvil om at resultatet ville bli et blodbad og enorme overgrep mot sivilbefolkningen dersom dette avskummet skulle få kontroll over Donbass?

Alle bør vite at russiske myndigheter ikke kan tillate at Kiev-regimet erobrer Donbass – en hendelse som utvilsomt ville være forbundet med grove overgrep mot sivilbefolkningen og masseflukt. Tv-bilder av hundretusener av øst-ukrainere som flykter i panikk, ville utløse revolusjon i Russland. Russiske myndigheter vil derfor bruke ethvert middel for å forhindre at Kiev-regimet skaffer seg militær kontroll over Donbass, inkludert atomvåpen. Det burde også være opplagt at hverken USA, Polen eller noen andre vil være villig til å risikere en atomkrig med Russland dersom det bryter ut krig i Øst-Ukraina, og Russland ser seg nødt til å intervenere militært.

Ansvarlige europeiske politikere har sannsynligvis prøvd å forklare dette for Zelenskij og kretsen rundt ham.

Problemet er at den amerikanske ledelsen etter alt å dømme ønsker å fremprovosere en militær konfrontasjon i Øst-Ukraina, for dermed å frembringe ytterligere anti-russiske sanksjoner og å vanskeliggjøre fullføringen av Nord Stream 2 (gassledningen fra Russland til Nord-Tyskland). Og for å fremprovosere en konfrontasjon gjør amerikanerne hva de kan for å skape en illusjon av at Ukraina kan vente militær hjelp fra USA og andre i en eventuell konfrontasjon med Russland, for eksempel ved at sende amerikanske offiserer for å inspisere de ukrainske styrkene. Kombinert med det forhold at de ukrainske væpnede styrkene for en stor del består av høyreekstremister fra Høyre Sektor og liknende miljøer – som ser ut til å bekjenne seg til en slags dødskult – gjør dette at sannsynligheten for at det skal bryte ut full krig i Øst-Ukraina er stor.

For sivilbefolkningen i Donbass vil en krig mellom Ukraina og Russland bety død og lidelser. Men man bør huske på at Kiev-regimet siden våren 2014 har ført krig mot befolkningen i Donbass, blant annet ved at det knapt har gått en dag uten at ukrainske regjeringsstyrker har beskutt eller bombet bolighus og andre sivile mål, og at denne krigen har kostet mer enn 3 000 sivilpersoner livet. En ukrainsk-russisk krig som utvilsomt ville ende med et ukrainsk sammenbrudd og en likvidering av den ukrainske staten, ville i det minste gjøre ende på denne utålelige situasjonen.

Spørsmålet er om Russland bør komme et ukrainsk angrep og store blodsutgytelser i forkjøpet ved å innlemme Donbass i Den russiske føderasjon, slik Krim ble det. Det ville fryde amerikanerne, utløse nye vestlige sanksjoner og drive Tyskland og EU fra Russland. Men Putin og den russiske ledelsen bør ikke glemme at folk i Øst-Ukraina i 2014 gjorde opprør mot Kiev-regimet i forvisning om at de ville bli opptatt i Den russiske føderasjon på linje med Krim, og at Russland har en moralsk plikt til å forsvare den østukrainske befolkningens liv og sikkerhet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  12 april 2021 12:19

  Årsaken til disse problemene er statskuppet i 2014. Hva var det egentlig kuppmakerne og deres sponsorer ville oppnå ? Slik jeg ser det vil det være riktig at Russland annekterer disse utbryter- provinsene.

  Svar
  • Vidar Johansen
   12 april 2021 15:48

   En skal ikke se bort fra at det kan bli realiteten etterhvert, og jeg er i grunnen enig. Såvidt jeg har fått med meg så føler 80-90% av folk i øst-Ukraina seg som russiske. Da ville det nok blitt hakket høyere terskel for å bedrive skyting av raketter mot området fra vest-Ukraina også.

   Svar
  • Rob Normann
   13 april 2021 10:26

   Og årsaken til att dette lille barnet ble offer er statskuppet i USA og att Obama/Clinton/Biden/Harris + + nå igjen er frie til å spre sin ondskap og «demokrati» bomber atter en gang.

   Svar
 • Rob Normann
  13 april 2021 10:28

  Men Jesus sa: La de små barn være og hindre dem ikke fra å komme til mig! for himlenes rike hører sådanne til.
  Matteus 19:14

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimaendringene:

Rekordavlinger av mais, hvete og soya.

Forrige innlegg

USA:

Ny runde med økte krigsutgifter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.