POSTED IN Krig-fred, USA

USA:

Ny runde med økte krigsutgifter.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Naturligvis økes krigsbudsjettet i USA også i år. Ingen hadde ventet noe annet. For de som sitter og styrer gjør det på oppdrag fra krigsindustrien som sponser dem hele tiden. Da får de også det de ber om. Slik har det vært i uminnelige tider så her er ingenting nytt under solen.

USA har ikke disse pengene så de må enten lånes i utlandet eller trykkes i USA. Begge deler rammer alle som sitter på dollar for dens verdi svekkes naturligvis uansett på denne måten, om ikke umiddelbart så over tid.

Men krigsforberedelsene går sin gang slik de lenge har gjort. Denne regjeringen forbereder seg ikke på fred, nei! Og en fiende må de ha: Kina.

Knut Lindtner

Biden ber om å få øke militærbudsjettet til 753 milliarder dollar.

715 milliarder dollar skal gå til Pentagon, som har utpekt Kina som den største «trusselen» i sin anmodning om pengene.

Av Dave DeCamp.

President Biden ber om 753 milliarder dollar for finansåret 2022 til militært bruk. Det er en økning fra de omtrent 740 milliarder som ble bevilget til National Defense Authorization Act for 2021.

 

Ingenting er så dyrt som opprustning og krig. (U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Marcus Morris)

Omtrent 715 milliarder vil gå direkte til Pentagon, opp fra omtrent 704 milliarder i 2021. 

Økningen til det militære blir kalt «en svak økning» av mange. Men tilleggene på vel ti milliarder dollar vil føre til det høyeste militærbudsjettet i USA noensinne.

For å rettferdiggjøre den ublu økningen i utgifter sa Pentagon at de trenger pengene for å konfrontere Kina.  Dette er etter deres syn nå den største trusselen mot De Forente Stater.

«Denne skjønnsmessige anmodningen vi kommer med skyldes de trusler mot nasjonen som vi prioriterer for å holde tritt med Kina. Dette vil være departementets viktigste utfordring», sier Pentagon i en uttalelse i forbindelse med anmodningen.

Bidens anmodning har fått kritikk fra progressive demokrater som mener at USA burde kutte i sitt militærbudsjett og heller prioritere å bruke pengene på hjemlige områder.

«Biden har nettopp foreslått å øke budsjettet til Pentagon til 715 milliarder dollar», sier representanten Khanna på sin Facebook-konto. 

«Trumps budsjett var bare 704 milliarder. Vi bør heller gå tilbake til Obamas nivå. Ikke øse ut mer penger til de pris-slukende forsvars-kontraktører og bortkastet prosjekter».

Addison Mitchell «Mitch» McConnell jr. er en amerikansk republikansk senator som representerer delstaten Kentucky. (Fra Wikipedia)

Anmodningen fra Biden fikk også kritikk fra republikanske hauker som gjerne ville se enda mer midler til det militæret. Senatorene Mitch McConnell, Jim Inhofe, Marco Rubio, Lindsey Graham og Richard Shelby kom med en felles uttalelse som gjeldt budsjettforslaget.

Deres uttalelse lød: «President Biden sa nylig ’Om vi ikke gjør noe kommer Kina til å spise vår lunch’. Dagens budsjettforslag sender signal til Kina om at de bare kan sette seg til bords».

Senatorene påstår at Kina streber etter å overta Amerikas plass som verdens dominerende supermakt».

Dette har nå blitt alminnelig samtale-emne i Washington.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Stijn Swinnen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Og når Trump ville ta fra militærbudsjettet for å bygge muren ferdig mot Mexico, så fikk han pepper. Og ble kaldt hard og ufølsom, og uansvarlig, både i USA og i Norge.
    Men å ruste til angrepskriger ser ut til å være greit for media både i USA og Norge.
    Så er ting tilbake på sporet, og bakmennene kan igjen få styre. – Med en president i bånd.

    Svar
  • Biden går vel snart ned for full telling og rett i pennalet, og fullblods marxisten K.D. (Kamel Driver) Harris tar over? «Hun» kan vel ikke krige mot det kommunistiske Kina, så hvem faller hennes øyne på når krigshaukene skriker? Noen må jo stå i veien for «Det Fredsbevarende» USA og NATO’s kuler og bomber, for at «produsentene» skal få skattebetalernes penger overført til konto.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

4-åring drept av ukrainsk drone:

Terroren mot befolkningen i øst fortsetter.

Forrige innlegg

Kapitalismen i dag:

Det samme vesen, men med ny form?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.