POSTED IN Ukraina

Zelensky’s tid nærmer seg slutten.

Når vender vesten ham ryggen?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Ukrainas president Volodymyr Zelensky holdt en videoverført tale til Stortingssalen 30. mars 2022. Stortinget har lagt ut en nettside med tekst, bilder og film fra samme på https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Nyhetsarkiv/Hva-skjer-nyheter/2021-2022/ukrainas-president-tale/ Mitt umiddelbare inntrykk var at de tilstedeværende representanter var unisont fortryllet over hva de opplevde og applauderte stående.

Helt siden Russlands aksjon mot Ukraina i februar 2022 har Zelensky ridd på en fenomenal popularitetsbølge – i alle fall i den vestlig- og NATO/EU-dominerte verden. Jeg har ligget stille avventende i bølgens bakevje, men nå i de siste månedene har det kommet informasjoner fra ulike medier om at bølgen er i ferd med å avta – ja. kanskje direkte snu og strømme motsatt vei. Det har ført til at jeg har publisert noen innlegg om saken – se min Facebook-scrapbook, «Terje på facebook», https://www.terje-sorensen.no/terjepåfacebook.slideshow.pdf :

1) «HVORDAN ER DET STELT MED VOLODYMYR ZELENSKY – KOMMER HAN TIL Å FRYSE? 2.8.2023, side 674. Der viser jeg mange av de aktiva han råder over i utlandet hvor han kan trekke seg tilbake / flykte til.

2) ZELENSKYJ LETER ETTER SYNDEBUKKER ETTER MISLYKKET MOTOFFENSIV – NÅR STIKKER HAN TIL ET AV SINE GODT FORBEREDTE HIMMERIKER? 31.10.2023, side 734. Mye det samme som under 1.

3) …MEN KOMMER ZELENSKY TILBAKE? – LES «KI-VENNENS» LILLE FANTASIFORTELLING, 4.11.2023, side 744. Et forsøk fra meg og «KI» å lage en fantasifortelling om hvordan Zelensky må transportere et slott fra Egypt til Israel.

Andre medier er for tiden inne på samme spor som jeg. Nettavisen «The Unz Review» – som verken er spesielt Ukraina-, ei heller jøde-/sionistvennlig til tross for at grunnleggeren Ron Unz som er født i USA, har en immigrant-jødisk-ukrainsk far og ble oppdratt av sin mor i et nærmest 100 prosent jødiskpreget hjem – har en artikkel 21. november 2023 «Continued Support for Ukraine Is Fading», som mot slutten lyder (oversatt fra engelsk av meg):

Sitat start:

Ikke desto mindre vet Zelensky nøyaktig hva som skjer, og man mistenker at han vil trekke ut pluggen og trekke seg tilbake til en av sine syv eller så eiendommer i Israel, Sveits, Italia og Florida, hvor han vil etablere sin mobbe-talerstol og fortsette å klage over at han ble dolket i ryggen av NATO og Washington.

Sitat slutt.

Det er fortsatt svak bakevje fra hovedstrømmen, og jeg venter med spent interesse på en flodbølgevending!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Dette må være tidenes mest skremmende bilde fra Stortingssalen.
  -Hele regjeringen i stående applaus foran en korrupt leder av en fremmed makt.
  Merk at flere av de avbildete i dag er fjernet fra regjeringen, grunnet korrupsjon.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 november 2023 8:31

  Applausen var samrøystes. Norsk «venstreside» er no ein trufast støttespelar for våpenindustrien i USA og Noreg.

  Eit lite teikn på at vinden snur ser me i ordbøkene frå Språkrådet/Universitetet i Bergen: Det ukrainske flagget er no fjerna. For litt sidan kom flagget opp kvar gong du slo opp eit ord. Hjernevask frå eit statleg språkorgan og eit universitet står seg dårleg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 november 2023 11:11

  Kvifor nemner NRK aldri at Kiev-styret forbyd forhandlingar med Russland?

  Svar
  • T.S:
   » nemner NRK aldri at Kiev-styret forbyd forhandlingar med Russland? »

   Eller at Norge/Stoltenberg snudde ryggen til ønske om fredsforhandlinger med Gadaffi/Libya før bombing.
   ( Sør-Afrika prøvde diplomatisk press på USA/Stoltenberg, også uten resultat. )
   ( Gadaffi hadde, i tiltro til USA/Nato, lagt ned landets atomvåpenprogram, og hadde knap forsvarsvåpen. )

   Eller at Churchill nektet å ta imot møte/fredsforhandlinger før de gikk til krig mot Tyskland i 1939.

   Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke finanskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.

   Hitler tilbød også full gjensidig nedrustning i stedet for krig.

   ‘ Hitler klaget selv i sitt politiske testament fra februar 1945 på at Churchill ikke anerkjente Hitlers gest om å spare britiske soldater ved Dunkirk.’
   side3.no/historie/hvorfor-stoppet-hitlers-stridsvogner-ved-dunkirk/3423359702.html

   ‘- En annen hypotese er at Hitler gjorde dette fordi han ville slutte fred med Storbritannia, ..’
   dagbladet.no/kultur/desperate-soldater-var-omringet-av-hitlers-styrker-da-mobiliserte-hundrevis-av-sivile-engelskmenn/68521448

   Fordi noen ville, og vil krig.
   Og ‘Historien’ vi lærer er ikke annet enn propaganda-løgn.

   Svar
   • wasan Totland
    23 november 2023 19:40

    Det er riktig det du skriver og da han så det ikke nyttet sa han i en video at hvis de ville skulle de få krig, total krig. Jødeforfølgelsene i England har også vært skjøvet under teppet.

 • Tragisk og skremmende! Fullstendig historieløse, hjernevaskede politikere!
  At Maidan er «glemt», likeså fremveksten av Nazismen i Ukraina er helt ufattelig. Og for ikke å glemme 8-åtte år med etnisk rensing av Russere! Det som er blitt så uendelig tydelig i de tre siste år(etter de første vaksineskudd fram til nå) er at alle våre politikere og all statsstøttet media er styrt av krefter utenfor Norges grenser! Vi-jeg, hva gjør jeg når «skipperen»sitter på broa med ørepropper og følger ordre fra land. Istedet for å ha fokus på at skuta lekker som en sil og stormen raser!? Tar saken i egne hender og forsøker å redde mannskapet? Med mulighet for å bli straffet for mytteri om skuta kommer velberget i havn?

  Svar
 • Et kart bilde av en flokk politiske sauer som følger flokken uansett hva som skjer og hvor flokken går. De tenker ikke og de ser ikke. De er som zombier.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke nostalgi,
men en annen politikk.

En som tjener folk,
ikke EU-kommisjonen
og oligarkene.

Forrige innlegg

Kapitalen flykter til tross for statlige subsidier.

Det «grønne skiftet» fører til svart økonomi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.