POSTED IN Palestina

Jan Hårstad:

Den palestinske korrupsjonen og dugløysa må få politiske konsekvenser.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Mot palestinsk konfrontasjon

Av Jan Hårstad

Helt åpenbart er det slik at både Jordans kong Abdullah og Egypt Sissi er livredde for at den tredje palestinske Intifada med skytevåpen og eksplosiver skal spre seg til deres stater i regionen. Derfor inviterer de stadig PAs sjef ABBAS til samtaler i Egypt. Og der legger de press på PA. Den tredje palestinske intifada må ikke få lov til å utfolde seg.    

   Det som skjedde etter siste toppmøte i El-Alamein var at Abbas gikk til det drastiske skritt  å sparke et dusin lokale guvernører på Vestbredden. Nå er dette blitt gjenstand for undersøkelse og analyse og konklusjonen er nokså enstemming:

Karene ble sparket fordi de ikke klarte å stagge ungdommen på Vestbredden anført av Jenin Brigaden og Lions Den.

I praksis er det nå PA-Abbas som opptrer som israelsk okkupasjonsmakt: 40 ungdommer skal være arrestert i Jenin og 60 Hamasere på Vestbredden. Det PA frykter er en reprise av hendelsene i 2006-2007.

Hamas vant valget, det siste i Palestina. Så kom det noen uker med borgerkrig på Gaza som var rå og brutal sommeren 2007. Hamas overtok styringen av Gaza og nå er situasjonen den at befolkningen der også protesterer mot Hamas dugløyse med kokegass, elektrisitet, mat og arbeid.

En kan si det slik at palestinerne nå lever under to typer diktatur: Hamas er den palestinske greinen av Muslim Brotherhood og helt avhengig av penger fra Qatar og andre stater hvor MB har innflytelse. Topplederne lever utenlands og lider ingen nød.

Hussein Al-Sheikh

Det er da Hussein Al-Sheikh og etterretningssjefen Majed Faraj som er hatobjektene til ungrebellene på Vestbredden da disse jobber tett med Israel og USA. De blir sett på som åpenbare Quislinger som samarbeider med israelske Shin Bet og USAs point man: generalløytnant Michael Fenzel.

Her mente en analytiker at Abbas sønner, Tarek og Yasser, var gode for 400 millioner dollar, de aller rikeste i Palestina.

Profesjonalisme i politikk er dobbeltspill, mente både Machiavelli og Nietzsche. Verbalt og medialt jamrer og kritiserer Israel PA-Abbas, men på det skjulte diplomatiske nivået oppfordrer Israel både EU og USA til å redde, holde liv i PA. I norsk Palestina-dekning er det knapt noen som forstår noe av dette, altfor vanskelig i steinrøysa her.

Så Abbas på besøk i Jenin sammen med sine sikkerhetssjefer, der kavet han fælt mellom tradisjonell palestinsk retorikk og krigstrusler: «Enhver hånd som truer enheten, sikkerheten og folkets stabilitet, vil bli avkuttet.»

Gammelkara i PA har klart å berike seg og sin familie/klan. Barna har de sendt utenlands på eliteskoler og bankkontoer finnes i Sveits og Emiratene. En kar som forsket i dette ble regelrett drept.

En palestinsk konfrontasjon er faktisk helt uunngåelig.

Forsidebilde: Richard Lee

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ole Kristian Jønholt
    21 august 2023 12:26

    Israel okkuperer ingen ting, derfor er heller ikke PA deres stedfortredende» okkupanter». Hele konflikten er basert på løgnen om et ‘palestinsk’ folk som er frastjålet landet sitt. Det finnes ikke noe ‘palestinsk’ folk historisk. Det er en kunstig politisk motivert konstruksjon. De som kalles palestinere er for det meste etterkommere av arabisk arbeidsinnvandring fra slutten av attenhundre til begynnelsen av nittenhundre tallet. Judea og Samaria har tilhørt jødene i over 3500 år.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Eliten kan slappe av, arbeiderklassen må til fronten!

Zelenskys militærsjefer kjøper luksusbiler og overdådige eiendommer i Spania, mens soldatene dør i krigen.

Forrige innlegg

Bare en har penger nok er mye mulig.

Skaffer Russland/Kina seg høyteknologi bakveien?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.