POSTED IN Israel, Krig-fred, Libanon

X-CIA-analytiker.

«Det kommer en krig i Libanon.»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigen mot Hizbollah i Libanon vil nok komme.

Av Larry Johnson

X-CIA-analytiker

Mange mennesker tror at det vil komme en massiv israelsk militær kampanje mot Hizbollah i Libanon – slik det var i Indianapolis 500. Vi husker vel alle bilene der som var linet opp, og det var grønne flagg overalt, og bilene dro av gårde. Kampanjen mot Hizbollah vil nok komme – jeg tror den allerede er i gang. Det eneste som mangler er videofilmer av israelske væpnede kjøretøyer som ruller inn i Libanon.

Mange venner av sionistene som fortsatt har litt fornuft i behold har bønnfalt Bibi Nethanyahu og han kabinett om ikke å gå til krig mot Hizbollah. Men det ser ut som om Bin Gvir og Smotrich, to ultra-sionister , begge overbeviste terrorister, insisterer på at den israelske okkupasjonsstyrken (IOF) skal påta seg en slik operasjon.

Dette sa Smotrich i dag:

«Vi må sett i gang krigen i nord. Enhver avtale vi har med Hizbollah i dag må vi betale for, med renter, om få år. Jeg vet at krig koster, men det er ikke noe valg. Israel må kontrollere opp til Litani-elven».

Leit at han ikke er reservist i aktiv tjeneste. Da hadde han iallfall fått sjansen til selv å møte fram ved fronten, heller enn å risikere blodet til Israels ungdom. Fyrer som Geir og Smoptrich er ikke unike i Israel. Slik det også er gale politikere i Europa og Amerika, som med entusiasme sender andre foreldres sønner inn i krig uten at disse er forberedt på grusomhetene de vil oppleve.

Fram til nå har ikke innbyggerne i Israel lidd så mye om man sammenligner med det som palestinerne i Gaza og på Vestbredden har lidd. Når Israel nå skal sende sine styrker til invasjon i Libanon, vil sionistene antakelig oppleve hva det vil si å få ballistiske missiler og kryssermissiler i hodet. Det er bare å se på de to følgende videoene: De viser to typer angrep – et ATGM-angrep og et granat-angrep – mot det som ser ut til å være en israelsk militær utpost.

Det er bare en liten forsmak på hva Hizbollah gjør overfor israelske posisjoner inne i Israel. Å ja, Israel slår tilbake, med bomber og droner. Vi er vitne til en sakte økende eskalering. Hizbollah frister Israel, og sionistene snapper etter agnet som en sulten fisk.

Hezbollah har en formidabel militær og politisk kraft i dagens Libanon.

Også i Iran skjer det ting. Oppmøtet til presidentvalget i Iran var dårlig, for å si det mildt. Kun litt over 40 % av de stemmeberettigede deltok, det laveste valgdeltakelsen på 20 år. Så hva vil bedre enn enn å få i stand litt nasjonalistisk entusiasme  og gå inn i en slik krig sammen med Hizbollah.

Iran kom med følgende advarsel på lørdag: På lørdag advarte Iran om at «alle i Resistance Front», en gruppe i Iran og deres allierte i regionen, vil konfrontere Israel om de angriper Libanon.

Denne kommentaren fra Iran utsendinger í New York, gjør at man frykter en større regional krig som involverer Israel og Libanons Iran-støttede Hizbollah-bevegelse. De to sidene har skutt mot hverandre helt siden krigen i Gaza begynte. Samtidig med at urolighetene har eskalert den siste måneden, har det vært krigersk retorikk fra begge sider. 

Det israelske militæret sier at planene for en Libanon-offensiv har blitt «godkjent og vurdert». Hisbollah svarer at ingen i Israel vil bli spart i en total krig. I en post på den sosiale plattformen X sier de iranske utsendingene «at de fordømmer den psykologiske krigshissingen i sionistene propaganda når de snakker om å angripe Libanon».

Men de legger til: «Skulle det bli en fullskala militær aggresjon vil det bli en utslettende krig. Alle alternativer vil bli med, involvert  Resistance Front».

Hizbollah har advart Kypros om at de vil slå til mot britiske flyplasser på Kypros dersom disse blir brukt til å gjennomføre luftangrep mot Hizbollah-posisjoner. Jeg tror ikke dette er tomme trusler. Med iransk hjelp har Hizbollah kapasitet til å gjennomføre slike angrep.

Men mulige sammenstøt mellom Israel og Hizbollah blekner i sammenligning med hva som foregår i Ukraina, både når det gjelder teknikk og grusomheter. En israelsk invasjon vil føre til at det kommer til sammenstøt med Hizbollah, og krigen vil bare bre seg. Men det vil tappe Israels evne til å seire i en slik krig. 

Vi kan komme til å oppleve en situasjon i slutten av august at Israel må be USAs militære om å intervenere. Ikke akkurat en kampanje for den tullete gamle mannen som holder til i Det Hvit Hus. Joe Bidens tomme forvirrede sinn er ingen metafor. Det er en realitet.

USA er det eneste landet i verden som kan forhindre en slik krig. Men etter torsdagen debatt mellom Biden og Trump er De Forente Stater politikere og deres venner desperate. De er ikke villige til å beordre Israel til å holde seg i ro. Vi er i ferd med å oppmuntre Israel til en versjon av Thelma-og-Louise, til bare å trå gassen i bånn og styrte utfor kanten av Grand Canyon.

Bare at denne gangen er avgrunnen Libanon.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst.

Forsidebilde er GI-generert

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Israels krig mot absolutt alt og alle der nede i ørkensanden vil kun få et utfall; Israel blir radert bort fra kartet. Vi har ustanselig fått høre om det mektige IDF, om Iron Dome som var ugjenomtrengelig, men som har vist seg å være like effektiv som en tesil.
  Vel kanskje man bare skal se bibelsk på det, Armageddon kommer til de falske jøder, og etterpå lever verden i fred, uten deres plyndringer, uten svindel og bedrag og krig og elendighet for å få «flere penger på konto».
  Kanskje Gud har sett seg lei på at de fortsatt rir menneskeheten som en mare, hvem vet, og har bestemt seg for å gjøre noe med det.

  Svar
 • Northern Light.
  4 juli 2024 13:57

  Israel har bombet Libanon over 6000 ganger siden oktober.

  Av Richard Brown.
  Den israelske hæren har utført 6142 angrep på libanesisk jord, noe som resulterte i minst 543 dødsfall mellom 7 oktober i fjor og 21 juni i år, ifølge en analyse fra Armed Conflict Location and Event Data Project (ACLED).

  Aita al-Shaab, en landsby med sjiamajoritet nær den israelske grensen, som fikk 85 hjem ødelagt under Israel-Hizbollah-krigen i 2006, har vært mål for 300 av disse angrepene. Andre byer som ofte blir bombet er Ras al-Naqoura (246 angrep), hvor FNs midlertidige styrke i Libanon (UNIFIL) har hovedkvarter; Hula (219 angrep), der dusinvis av ubevæpnede menn ble drept av den israelske hæren i 1948; Kfarchouba (218 angrep), den nest største landsbyen i Sør-Libanon; og Kfar Kila (209 angrep).

  Mens de fleste angrepene har vært konsentrert i sørlige landsbyer, har israelske droner og jetfly også hatt byene Tyre og Saida som mål, og forskkjellige steder i Bekaa-dalen i Nord-Libanon. Vestlige medier rapporter at de nesten daglige luftangrepene, artilleribeskytningen og bruken av hvitt fosfor av den israelske hæren, har gjort store deler av den fem kilometer lange sonen nord for grensen «ubeboelig», og har fordrevet over 95 000 mennesker i Sør-Libanon. Beboere har lidd under ødeleggelse av infrastruktur, hjem, skoler og sykehus, noe som forverrer den humanitære krisen.

  Hizbollah og andre væpnede grupper kjemper tilbake.
  ACLED rapporterer at Hizbollah og andre væpnede grupper nær grensen har utført 1258 angrep på israelsk jord. Mange av disse angrepene har rettet seg mot Kiryat Shmona (132 angrep), Margaliyot (91 angrep) og Metula (72 angrep). Andre mål er militærbaser, brakker og flyplasser. Ifølge Tel Aviv har disse angrepene ført til minst 21 drepte. Hizbollah rapporterte at deres militære angrep har fordrevet over 200 000 israelere, og tvunget til evakuering av over 40 bosetninger og angrepet opptil 35 kilometer inn i de okkuperte områdene.

  De siste ukene har Israel eskalert truslene om å utvide krigen mot Libanon, for å gjenvinne kontrollen over bosetningene i nord, noe som har skapt betydelig bekymring blant internasjonale observatører og humanitære organisasjoner.

  Konflikten har gjort Israels forhold til sine amerikanske støttespillere mer anstrengt, som tar til orde for en diplomatisk løsning. «Vi vil raskt ha en diplomatisk avtale som gjenoppretter varig fred til Israels nordlige grenseområder, og gjør det mulig for sivile å returnere trygt til sine hjem på begge sider av grensen mellom Israel og Libanon», uttalte USAs forsvarsminister Lloyd Austin 25 juni etter et møte med hans israelske motpart i Washington. USA har også arbeidet med andre internasjonale aktører for å formidle en våpenhvile og gi humanitær hjelp til berørte områder i begge land.

  For mindre enn to uker siden sa Israel at de var forberedt på en full krig i Libanon med Hizbollah som mål, kunngjorde tjenestemenn etter publiseringen av droneopptak fra Hizbollah. Opptakene viste sivile og militære områder i Haifa, noe som førte til en sterk reaksjon fra Israels utenriksminister Israel Katz, som advarte om at Hizbollah ville bli ødelagt og Libanon hardt rammet i en krig.

  Det israelske militæret bekreftet at planene for et bakkeangrep over den nordlige grensen er godkjent av Ori Gordin, leder for Nordkommandoen. Dette skjer midt i pågående grensekamper siden 7 oktober-angrepene mot Israel og den påfølgende krigen mot Gaza, som har drept minst 37 000 palestinere. Konflikten har resultert i over 400 drepte og 90 000 fordrevne i Libanon, med 25 drepte og 60 000 fordrevne i Israel. USA arbeider for å forhindre ytterligere eskalering, og Det hvite hus talsmann Amos Hochstein som understreker president Joe Bidens mål om å unngå en større krig.

  Fra Natural News, publisert 3 juli 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel has bombed Lebanon over 6,000 times since October.

  Svar
 • Northern Light.
  4 juli 2024 13:59

  Hvis Israel angriper Libanon, sier Iran at de vil svare med en krig som utsletter Israel.
  Av Ethan Huff.
  Iran har trukket en rød linje, for det blir en omfattende regional krig i Midtøsten dersom Israel skulle starte et fullskala angrep på Hizbollah i Libanon. Irans ambassadør til FN uttalte at enhver «fullskala militær aggresjon» fra Israel mot Hizbollah, vil resultere i «en utslettende krig» som vil ødelegge hele regionen.

  «Alle alternativer, som en full involvering av alle militære enheter, er på bordet», heter det videre i uttalelsen til X. Det Iran mener i denne sammenhengen er de ulike militsgruppene de støtter i Irak, Syria og Jemen.

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu erkjente Irans trussel ved å kommentere at en «sjufrontskrig» snart kan bryte ut i Midtøsten når Iran aktiverer sine regionale støttespillere. Israel har i en årrekke nå sendt jetfly for å angripe «den iranske ambassades bygninger» inne i Damaskus, Libanons hovedstad, for å svekke Assad-regimet. Husk at Russland også har en militær tilstedeværelse i den nordvestlige kystregionen.

  I mellomtiden fortsetter Israel å angripe Hizbollah i sør mens situasjonen eskalerer. Avisen Word through the Grapevine, sier at USA også er nære ved å bli involvert, når de sender amfibiske militærskip til det østlige Middelhavet. Skulle det vise seg tegn på et nært forestående angrep, kan amerikanere måtte evakueres fra regionen.

  «I løpet av de siste timene har krigsfly angrepet flere Hizbollah-mål, en militærbase i Zabqin-området, to operative baser i Khiam-området og en Hizbollah-bygning i al-Adissa [Odaisseh]-området», rapporterte Yedioth Ahronoth, en israelsk avis.

  Hizbollah advarer Israel.
  I sin egen uttalelse sammen med uttalelsen fra Iran, advarte Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah Israel, de må trekke seg tilbake eller møte en krig uten grenser. Skulle det skje, vil Israel sannsynligvis tape, ettersom Israels militære styrker (IDF) blir overbelastet, når de har store styrker i den sørlige Gaza-byen Rafah.

  Inntrykket er at Hizbollah i Libanon er en mye annerledes og mye sterkere styrke enn Hamas på Gazastripen. Faktisk vil enhver Iran-tilknyttet gruppe i Midtøsten være mye sterkere enn Hamas, noe som betyr at Israels hender er i ferd med å bli fulle.

  Under Libanon-krigen i 2006 kom det rapporter som antydet at IRGC (Islamic Revolutionary Guard Corps) i Iran, også kjent som den iranske revolusjonsgarden, hadde bakkestyrker i Libanon for å hjelpe Hizbollah.

  Enkelt sagt vil hele Midtøsten sette Israel i trådkorset i det øyeblikket Israel starter et angrep på Hizbollah. Da kan alt skje.

  «Dette er ikke vår kamp,» bemerket en kommentator om situasjonen i Midtøsten og hvordan den angår amerikanere. «Dette er ikke kampen til befolkningen i vestlige nasjoner. Det er kampen til de sionistisk infiltrerte regjeringene i våre nasjoner. Ikke vårt problem».

  «Israel gikk for langt», skrev en annen. «Verden har fått nok av tullet deres, på grunn av det vil Amerika lide mest».

  Andre kritiserte Netanyahu for hans krigshauk-oppførsel, og en kalte ham en galning, og en annen kalte ham en «psykopat».

  «Er det bare meg som tror det, eller er det Israel og deres borgere med dobbelt statborgerskap i alle land, som skaper kaos over hele verden mens de spiller offeret?» spurte en annen.

  Fra Natural News, publisert 3 juli 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel:If Israel attacks Lebanon, Iran says it will respond with “obliterating war”.

  Svar
 • Dette dreier seg jo ikke om om dette avgrensede området i midtøsten.
  Om palestinere eller jøder og deres religiøse guders rett til dette ørkenområdet.

  Om ‘GUDEN’ :
  ‘For snart 3.000 år siden lå to små kongeriker der Israel og Palestina er i dag. De var verken store eller viktige, men hadde god beliggenhet i en viktig handelsrute.
  Det førte til at andre riker stadig var ute etter dem. De ble beleiret og erobret. I år 722 f.Kr. faller Israel, det ene kongeriket. 130 år etter faller Juda, det andre. Folkene flykter.
  Disse folkene hadde flere guder, som de tilba og ofret til i templene sine. Jahve var en av dem. I dag kalles han Gud. 
  Senere utover århundrene går de over til troen på at det bare finnes en gud, Jahve eller Gud som vi kaller ham i dag, sier Gudme.
  På veien fra Jahve som en av flere guder til den eneste ene blir de andre gudene trakassert og erklært maktesløse.
  Det avhenger av om du ser på dette historisk eller religiøst. Jahve fikk sitt eget reklamebyrå og tekstforfattere. Han ble støttet av folk som hadde makt i samfunnet, og som klarte å rekruttere flere, sier Anne Katrine Gudme.
  Hun tror hun vet hva forfatterne av Det gamle testamentet ville svart: 
  – De ville svart begge deler: Vi har den beste guden, og den beste guden har oss, som er de beste tilbederne…’
  forskning.no/arkeologi-historie-kristendom/gud-hadde-opprinnelig-en-kone/2344508

  Dette dreier seg om religiøs ( og politisk )galskap.
  Tut & kjør.
  Men utesteng både jødisk stats/pengetenkning og muslimsk kultur/tenkemåte fra vår nordiske kultur.
  La de ta livet av hverandre og la de døde begrave de døde.

  Så får vi utvikle vår egen kultur . Uten jødisk pengetenkning og renter.
  Uten muslimsk fundamentalisme og livsangst.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimaendringer og helse.

Finnes det en klar sammenheng?

Forrige innlegg

Studie:

Etter covid-injeksjoner økning i nevrologiske lidelser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.