POSTED IN Russland, Sanksjoner

Wall Street-analytiker: Russland er vinneren.

Jo mindre gass de selger desto mer tjener de på grunn av prisstigningen.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vestlige sanksjoner er bra for Moskva, sier en økonom.

En tidligere analytiker i Wall Street sier at russisk økonomi nå selvforsynt.

Økonomi-tiltakene  som Vesten slapp løs mot Russland har slått tilbake. Nå kan det føre til mye bra for landet, sier tidligere finansmann Michael Hudson i Wall Street. Dette forteller han til det tyske nyhetsbyrået Junge Welt,

«De vestlige sanksjonene er svært bra for Russland. Ethvert land som trues av USA-sanksjonene må nå bli selvforsynte», sier Hudson i et intervju på lørdag.

Han sier sanksjonene effektivt har ført Russland mot selvforsyning når det gjelder  import. Landet ser nå ut til å bli fullstendig fri for avhengighet av vestlige varer.

«I stedet for å importere tyske biler har Russland nå vendt seg til Kina, som er i ferd med å utvikle sin egen bilindustri.

List of automobile manufacturers of China - Wikipedia
I 2021 var Kina verdens desidert største produsent av personbiler. Flere enn 3 anger mer enn Japan som kom på andre plass.

I full fart ser det ut som om Russland erstatter avhengigheten av Vesten når det gjelder varer produsert der med sin egen hjemlige produksjon. Det eneste de ikke kan produsere er Walt Disney-filmer og italienske håndvesker», sier økonomen.

Han legger til at selv om Russland ikke vil være i stand til å masseprodusere noen av luksusvarene de pleide å importere, så kan økonomien stort sett bli selvforsynt.

Hudson legger også til at målet med sanksjonene var å redusere russisk fortjeneste fra energi-eksporten. i stedet «har det ført til økte inntekter til det russiske statsbudsjettet».

«Russland er den store vinneren i Tysklands plan om forbud mot energi-import. Jo mindre gass Russland selger, jo mer penger tjener de», slår han fast, og refererer til de skyhøye energiprisene, priser som øker etter hvert som Russland minker på eksporten.

Sanksjonene som var rettet mot russisk økonomi har altså mislyktes i å gjøre deres nasjonale valuta, rubelen, ustabil. 

«I stedet har den økt farten på prosessen med å gjøre dollaren ustabil», sier analytikeren.

«Til og med før krigen i Ukraina var det forsøk på å gjøre dollaren ustabil. men ingen hadde ventet at denne prosessen skulle komme så fort.

Washington har jo frosset alle russiske eiendeler i dollar og euro, så Russland måtte gå utenfor dollar-systemet. Og det var det som hjalp den russiske rubelen.

Hensikten bak de vestlige sanksjonene var jo å få rubelen til å kollapse, og så gjøre russisk import mye dyrere. I stedet har den russiske regjeringen slått tilbake og bestemt: Dersom vi ikke får betalt med dollar eller euro for olje, gass, titan og aluminium, så får Vesten betale med rubler. Derfor har rublene steget i verdi.

Vi må vel si at Vesten har skutt seg selv i foten».

Hudson legger til at «Russland er den største vinneren» når det gjelder Washingtons sanksjoner.

Dette er fordi Europa, som er svært avhengige av russisk energi, nå står overfor en energikrise og en matkrise samtidig. De har få muligheter til å bry seg med andre saker samtidig med dette.

«i bunn og grunn bryr ikke Washington seg om Russland vinner krigen i Ukraina. De har jo lyktes med å fjerne sin konkurrent i Europa, nemlig Tyskland».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Nick Fewings

https://www.rt.com/business/560399-anti-russia-sanctions-are-great/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • You ought to be a part of a contest for one of the highest quality blogs online. Im going to recommend this website!

  Svar
 • «i bunn og grunn bryr ikke Washington seg om Russland vinner krigen i Ukraina. De har jo lyktes med å fjerne sin konkurrent i Europa, nemlig Tyskland».

  Intet nytt under solen. : 😉

  ‘ Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.”
  – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i VOLUM og PROFITT.” ‘

  Svar
  • Jeg får ikke ditt ressonnement til å henge sammen Frikar,diise jödene dine satte jo tyskland under administrasjon etter frigjöringen i 1945,de satte inn sine folk i styre og stell,de sörget for businesss as usual ved å ikke rettsforfölge viktige folk innen business og industri,de sörget for å importere vitenskapsfolk,forskere,teknikere,etteretningsfolk,ja alle viktige innen apparatet som opererte i tyskland ble importert/eksportert til alle kanter av verden,särlig England og USA.Og disse jödene dine srget godt for sine nye landsmenn,de sörget så godt for dem at de idag under nye navn styrer business,industri og etterretning,ja dette får jeg ikke til å henge sammen Frikar,så da Frikar,du som vet,kan du forklare ?.Og når du först er i sving,forklar for meg og andre tungnemme,hvem er disse jödene ?.Disse jödene som aldri har satt sin fot i palestina,som er hvite i huden og beviselig er av ikke semittisk slekt.
   Hvem er de Frikar ?.
   Oftere og oftere tenker jeg,hva kommer det av,at mökkamediene lar Derimot väre ifred,mens de slår ned på alt som ikke er pk i resten av pustehullene til folk med egne meninger,her på Derimot ,derimot kan debatanter herje fritt med sitt jöde og fremmedhat utan motstand fra den «rettferdige söppelpressen».
   Ja det tenker jeg på,oftere og oftere.
   Ps,Norge ble også satt under administrasjon i 1945.

   Svar
   • Are you one of the BADDIES Frikar,jeg blir ikke klok på deg.Om du söker Baddies på youtube får du en forklaring på mitt spörsmål til deg.

 • Og Frikar,disse jödene som du hevder önsker å knekke tyskland,har du tenkt på at jödene dine samtidig knekker Europa,de knekker EU,de Knekker USA og da ser vi at uunngåelig så faller FN og NATO.
  Har du tenkt på det Frikar ?.
  Har du tenkt på Frikar at kanskje er noe,dritt lei av de «hvite jödenes «overherredömme,lei av deres undertrykking,utnytting og utbytting,at noe er lei kolonialisme,imperialisme og globalisme som kun tjener de «få» 0001 prosenten, på bekostning av alle andre,har du tenkt på det Frikar ?.
  Det du hevder Frikar,at jödene önsker knekke tyskland henger ikke sammen.Da knekker de seg selv,jeg tror ikke «dine jöder «önsker dette,jeg tror dine jöder er dypstaten og at «noe»nå er i full krig med dem.
  Det er noe ulogisk ved dette ,»dine jöder» som du forakter Frikar er beviselig ikke semittiske,de sitter i og styrer og steller i de höyeste organer og nedover i systemene,du hevder at disse ikkejödene som er jöder ödelegger först tyskland,deretter europa (eller er det ikke det du mener)osv,er de selvdestruerende Frikar eller tror du noe er i full krig mot dem ?.Hva tror du Frikar ?.Om du som meg undrer deg over disse spörsmålsstillingene,hvem er da «noe».

  Svar
  • Jeg skjønner nok ikke helt hva du mener, Z.
   Og jeg bare hentet fram en jødisk uttalelse fra noen Samuel Untermeyer og Bernard Baruch før forrige verdenskrig.
   Og tenker at det kan vise at alle (verdens-) kriger er kamp om valuta-makt og handel. Så også denne tredje som noen tydeligvis vil ha nå.
   At den jødiske religionen mener at jødene er gud(ene)s utvalgte og vi andre er bærsj, eventuelt kuer, som kan bedras er vel mer pussig enn skremmende og bør ikke tas alvorlig. Så heller ikke deres raselære.
   Dvs. INGEN religion bør gis politisk makt. Det er psykologi og galskap kokt sammen opp gjennom historien. Noe morsom filosofi, det meste til å riste på hodet av. Vi trenger noe å tro på; men det får være grenser. Og vi bør også feie for vår egen dør. Presteskapets makt i Norge opp igjennom historien har vært sprø nok.
   ‘ Jeg tror ikke på guder; -men hvis de eksisterer vil jeg være med på å bekjemte de mest undertrykkende av dem. De andre får vente til jeg har bedre tid. ‘
   Det virker som om du mer opptatt av jøder enn meg. Jeg er mest opptatt av å være med å avsløre bakmenn som ser ut til å ha ønske om En verden, En leder, – og En valuta.

   Svar
   • Jeg er da ikke opptatt av jöder,om du mener jödene i bibelhistorien Frikar,jeg er opptatt av feiltolkningen av ordet jöde og hvordan noen har skapt ett bilde i vårt hode av pengegriske,svarthårede og mörkhodete,kroknesede menn og kvinner som lurer i mörket og pröver å frariste oss våre surt opptjente penger.
    Jeg er opptatt av at mange bruker ordet jöde for å forklare årsaker de ikke forstår,det blir liksom en endestasjon i deres forklaringsverden,jödene har skylda,alle vet jo det.
    Det er det jeg er opptatt av Frikar,å fortelle at det ikke er sånn og jeg pröver etter beste evne å argumentere for hvorfor det ikke er sånn.
    Og Frikar,når vi nå argumenterer,som du sikkert har sett så er jeg nå i stormvär,både Bolsjöy og Northern light synes ikke om meg.
    Er det ikke rart,vi kan gå til angrep på Jens og Erna,Gro og Soros,Rotschild og Rockefeller,vi kan kalle de hva det måtte väre,vi kan kritisere Jens for å väre en kameleon,i det ene Natomotstander på sin hals,i det neste sjef for Nato,men,om jeg kritiserer Steigan som för var kommunist på sin hals og syntes Mao og Pol Pot var noen kjernekarer,om jeg våger å stille spörsmål om redaktörer eller skribenter som tilhörer menigheten,da er det alle mann til angrep.Vi rydder ikke i egen bakgård,den skal forbli i mörket.
    Jeg har sett i kommentarfeltene ryggslikkende tegn på at flere av de som jeg oppfattet som sjöltenkende nå har kröpet frem fra kvisthöla sine og heist flagg.
    Det blir ikke mye god debatt av slikt.
    Om Norge som du også sier du mener Frikar, skal ledes av folket,da må folket også få lov å kontrollere de som synes de har denne retten, gjennom ord og handling,Om de önsker å veilede sitt folk,da får de faen meg godta å bli kontrollert og gransket.Det holder jeg på med Frikar,hva gjör du.
    Om jeg ikke har forklart meg bra nok,da får jeg forsöke forbedre meg.
    Jeg forsöker også gjennom småinnlegg å fortelle historier som inneholder litt moral og forskjell på rett og galt,jeg har tydeligvis mislykkes.så jeg får forbedre meg eller slutte,å ikke lenger bry seg er jo også en seier for de som ikke vil bli kritisert,så det blir vel med tanken.

   • Joda, Z. Dialog og (fri) debattt er viktig. Det burde være mer av det; ikke bare mellom politisk skolerte, og partier( ‘ religiøse bevegelser’). Sannheter er viktigere enn løgner, og det er viktig å avsløre både løgner/de som lyver, og de som påberoper seg å stå for den eneste sannheten.
    Og vi trenger engasjement av så mange som mulig i nasjonen Norge; det er mye både rart & skummelt som foregår. Det er langt fram som kjerringa sa, hu så seg tilbake.
    Men, du virker på meg litt Pitbull innimellom. Litt rett i strupen?
    Kanskje er du bare engasjert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kreft-eksplosjon:

Patolog rapporterer om økning av aggressive kreftformer etter Covid-vaksinering

Forrige innlegg

X-CIA-analytiker:

New York Times driver ønsketenkning om Ukraina-krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.