POSTED IN Endring av politikken, Global krise

Viritualt møte i BRICS+ om Gaza-krisen:

Kinas Xi skisserte tre krise-løsninger som må komme.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det mest interessante med dette møtet, bortsett fra at våre medier ikke har vist det noen oppmerksomhet, er det faktum at et slikt initiativ taes ved siden av de som parallelt finner sted i FN. BRICS+ vil derfor ha potensiale til å bli et parallellt verdensforum ved siden av det korrupte FN-systemet.

Det er verd å merke seg at de som deltok representer halvparten av jordas befolkning. Om slike initiativ vil ha livets rett må en vente for å se, men at dette nå skjer forteller om store og grunnleggende politiske endringer over hele verden. At våre medier ikke dekker det vil ramme dem selv i neste omgang fordi stadig flere vil oppfatte dem som irrelevante.

En kan ikke overse et så stort og viktig møte særlig lenge. Det er først det siste året våre medier motvillig har omtalt fremveksten av BRICS. Ikke fordi de liker det som skjer, men fordi det ikke kan oversees lenger. De er nødt til å forholde seg til det. Med en slik holdning er en alltid på etterskudd.

Knut Lindtner
Redaktør

Ekstraordinært BRICS-toppmøte om folkemord i Gaza

På initiativ fra Sør-Afrika, som sendte inn en klage mot IDF (Israels hær, red.) ved ICC (International Criminal Court, red.), holdt BRICS et virtuelt toppmøte 21. november for å diskutere folkemordet i Gaza. De fem grunnleggende statene (Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika) deltok, sammen med de nye medlemmene (Saudi-Arabia, Argentina, Egypt, Etiopia, Iran og De forente arabiske emirater) og FNs generalsekretær.

Russlands president Vladimir Putin ønsket viktigheten av dette virtuelle toppmøtet velkommen. Møtet representanter samlet over halvparten av verdens befolkning. Han oppfordret til at dette formatet ble vedtatt for enhver internasjonal krise, parallelt med FNs sikkerhetsråd.

Kinas president Xi Jinping skisserte de tre presserende imperativene:

 1. slutt på fiendtligheter og oppnåelse av en umiddelbar våpenhvile;
 2. opphør av alle former for vold og angrep mot sivile og løslatelse av sivile holdt i fangenskap;
 3. slutten på kollektiv straff rettet mot befolkningen i Gaza.
  Det internasjonale samfunnet iverksetter konkrete tiltak for å forhindre at konflikten koker over og setter stabiliteten i Midtøsten som helhet i fare.

Xi Jinping understreket også at den underliggende årsaken til den israelsk-palestinske konflikten ligger i uvitenhet om:

 1. det palestinske folkets rett til å eksistere som et folk (nektet av de «revisjonistiske sionistene» fra Zeev Jabotinsky til Benjamin Netanyahu)
 2. dens rett til en stat (bekreftet under Oslo-avtalen i 1993); og
 3. dens rett til retur (bestemt ved resolusjon 194 fra FNs generalforsamling i 1948).
  Det er derfor hensiktsmessig å organisere en internasjonal konferanse for å rette opp disse urettferdighetene.

https://www.voltairenet.org/article220045.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det mest interessante med dette møtet, er NETTOPP at våre medier ikke har vist det noen oppmerksomhet. ;-)
  «Møtet representanter samlet over halvparten av verdens befolkning.»

  Svar
 • Kina prøver å presse en tostatsløsning på lille Israel.
  Men er villig til å starte en verdenskrig for å unngå det samme for seg selv; enda Taiwan er en øy og en veldig liten del av Kina.

  Svar
 • Northern Light.
  24 november 2023 19:44

  Russisk parlamentsmedlem vil at BRICS skal ha sitt eget Internett uten vestlig påvirkning.

  Et russisk parlamentsmedlem har foreslått at BRICS-nasjonene bør utvikle sitt eget alternative Internett, fritt for vestlig innflytelse.

  Av Arsenio Toledo.
  Den russiske politikeren Dmitrij Gusev, første nestleder i statsdumaens kontrollkomité, foreslo at Russland burde utvikle et alternativt Internett i samarbeid med andre BRICS-nasjoner. Gusev hevdet at dette er ment å være «et Internett der tradisjonelle verdier og godhet råder». I et dokument sendt til Maksut Shadaev, sjefen for departementet for digital utvikling, kommunikasjon og massemedier, foreslo Gusev at dette nye BRICS-eksklusive internettet kunne implementeres «ved å bruke tekniske, organisatoriske og sivilisatoriske kapasiteter som finnes i BRICS».

  «Alt vi har advart om, alt vi har vært ekstremt bekymret for, går i oppfyllelse», advarte Josh Sigurdson fra «World Alternative Media», som ser på etableringen av et parallelt Internett innenfor BRICS som et annet middel for globalistisk undertrykkelse. «Dette er akkurat det vi har advart om ganske lenge fordi vi til slutt vil se at Great Reset er en tilbakestilling av alt, ikke bare av økonomi og kultur, men alt av hva vi bruker hver eneste dag for å kommunisere med hverandre».

  Andre BRICS-medlemmer er positive til et alternativt internett.
  Det globale Internett er for tiden dominert av USA og andre vestlige Big Tech-selskaper, med verdens mest populære sosiale medieplattformer, nyhetskanaler og andre underholdningskilder på Internett fra Vesten.

  Kina har allerede uttrykt at de er positive for denne ideen, med Kinas president Xi Jinping som uttalte sitt ønske om å utvikle et mer kontrollerende medie- og underholdningsøkosystem. «Vi tar til orde for å prioritere utvikling av et cyberspacesom er mer inkluderende og som gir mer velstand», sa han på den nylige internettkonferansen i Wuzhen øst i Kina.

  Det dette viser, er at BRICS, som nå omfatter 11 land – Brasil, Russland, India, Kina, Sør-Afrika, Argentina, Egypt, Etiopia, Iran, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater – har to hovedmål foran seg. Den første er å avskaffe den amerikanske dollarens dominans i global finans, og den andre er å fjerne USAs dominans over Internett.

  Journalisten Joshua Ramos, som skrev for Watcher Guru, påpekte hvordan etableringen av et parallelt Internett kan være grunnlaget for en større plan, for å kontrollere den nye verden med digital finans.

  «Planer for et BRICS cyberspace ville skape enda en vei for en multipolar verden. Det ville imidlertid også legge til rette for en mer inkluderende og BRICS-fokusert tilnærming til digital finans,» skrev Ramos. «Digitalt tilkoblede BRICS-nasjoner vil gjøre utsiktene til en digital valuta som er felles for blokken lettere. Dermed starter det alternative valutaprosjektet som lenge har vært diskutert i organisasjonen».

  Fra Natural News, publisert 22 november 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Russian lawmaker wants BRICS to CREATE ITS OWN INTERNET free of Western influence.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mordet på JFK:

Obdusenter bryter tausheten, og bestrider myndighetenes versjon.

Forrige innlegg

Myndighetene visste det:

Covid19-vaksinen ga hverken sykdoms- eller smittebeskyttelse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.