POSTED IN USA, Økonomi

Ville ha oversikt på kjempegaven til Ukraina:

Utløste raseri i den korrupte USA-Kongressen.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor forsinket Rand Paul gaven på 40 millioner dollar til Ukraina

Av Rand Paul

Rand Paul – Wikipedia

Selv etter Washington-standarder var Biden-administrasjonens nylige anmodning om 33 milliarder dollar for militærhjelp til Ukraina sjokkerende. En koalisjon av antikrigs-progressive og budsjett-hauk-republikanere ville vel motsette seg USAs farlige og kostbare involvering i Russland/Ukraina-konflikten? Nei! Ikke bare lot de være å protestere i Kongressen: de la til nesten syv milliarder MER dollar i pakken!

Til slutt stemte ikke en eneste «husdemokrat» mot ytterligere amerikansk involvering i krigen, og bare 57 republikanere sa «nei» til å finansiere enda en uerklært krig.

På Senatets side krevde majoritetsleder Chuck Schumer (D-NY) og minoritetsleder Mitch McConnell (R-KY) begge umiddelbar gjennomføring av den enorme presangen til Ukraina. 

Så kom juniorsenatoren fra Kentucky til Senatet og gjorde det utenkelige i Washington: han forsinket avstemningen.

«Min embetsed er til den nasjonale sikkerheten i USA,» sa senator Rand Paul . «Vi kan ikke redde Ukraina ved å ødelegge den amerikanske økonomien.» Han fortsatte med å påpeke at USA har brukt nesten like mye på Ukrainas militære som hele militærbudsjettet til Russland, og at den amerikanske regjeringen har sendt mer militære penger til Ukraina enn de brukte i hele det første året av USAs krig i Afghanistan. .

Sen. Paul satte pakken i perspektiv: denne enorme presangen til Ukraina tilsvarer nesten hele det årlige budsjettet til det amerikanske utenriksdepartementet og er større enn budsjettet til Innenriksdepartementet.

Schumer var rasende på Paul og anklaget ham for å «hindre rask gjennomføring av Ukraina-hjelp fordi han i siste øyeblikk ønsker å legge til sine egne endringer direkte i regningen».

Hva prøvde han å legge til regningen? Med hans egne ord, «Alt jeg ba om er en endring som skal inkluderes i det endelige lovforslaget som gjør det mulig for generalinspektøren å overvåke hvordan midlene brukes.»

Han ønsket i det minste litt tilsyn med de nesten 50 milliarder dollar totalt som Washington har sendt til det Transparency International anser som et av de mest korrupte landene på jorden. Er det virkelig for mye å forlange?

For Washington er svaret «ja». Spesialinspektøren for Afghanistans gjenoppbygging (SIGAR) var en endeløs torn i øyet på Washington, fordi han faktisk gjorde jobben sin og rapporterte om milliarder av dollar som ble stjålet i Afghanistan.

Who are 'The Squad'? The Democratic women who riled Trump | Financial Times
The Squad, eller firerbanden. Radikale demokrat-kvinner i Kongressen.  Alexandria Ocasio-Cortez of New YorkIlhan Omar of MinnesotaAyanna Pressley of Massachusetts, and Rashida Tlaib of Michigan. Hvor står de i denne saken?

I sin endelige rapport om den 20 år lange Afghanistan-krigen, gjennomgikk SIGAR omtrent 63 milliarder dollar av de totale 134 milliarder dollar som ble bevilget til Afghanistan og fant ut at nesten 19 milliarder dollar av beløpet gikk tapt til svindel og misbruk. Nesten en tredjedel av midlene de vurderte ble direkte bortkastet eller stjålet av korrupte afghanske tjenestemenn. Er det noen som tror det ville vært annerledes i Ukraina?

Kanskje det var derfor de ble så rasende da senator Paul foreslo at vi kanskje skulle holde styr på disse 40 milliarder dollarene for å sikre at de ikke er bortkastet: Washington vil ikke vite det. Og enda viktigere, Washington vil ikke at vi skal vite det.

Den midlertidige pausen er viktig. Det gir amerikanerne litt tid til å la senatorene deres få vite at de ikke støtter denne latterlige og bortkastede utdelingen til Ukraina. Inflasjonen herjer i landet. Gassprisene er gjennom taket. Infrastrukturen vår smuldrer opp. Dollaren vakler. Og vi gir bort penger?

Avstemningen ser ut til å være satt til onsdag.

Maskinoversatt, litt forkortet og bearbeidet av Redaksjonen

Forsidebilde: Mark Timberlake

https://www.globalresearch.ca/why-did-rand-paul-delay-washington-40-billion-ukraine-giveaway/5780520

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Overskriften må være feil. Skal være 40 milliarder.

  Svar
 • Uten å blunke sier statsledere at de er så høyt hevet at de ikke behøver å stå til ansvar.
  Transparens og kontroll er det siste Schumer vil ha, og det samme gjelder Erna og Pfizer, hemmelighold som en fornærmelse mot folket, som betaler. Vaksineskadene faller også selvfølgelig på skattebetalernes regning. Blir krigen dyr? Flott! Det er en ekstra bonus i prosjektet å utarme folket og sette dem på gata. Da er de mørnet og takker ja til universal basic income, som hevdes å ville bli tildelt «ubetinget» for den som tror noe på det, heller en måte å gjøre folk til statseiendom, spør du meg.

  Svar
 • Hansine Gjermundsen
  20 mai 2022 9:20

  Ukraina blir utnyttet og ofret for å svekke Russland, krigen kunne vert hindret men mektige interesser i USA/NATO ønsker seg denne krigen for å ramme Russland… Og i tilleg så ønsker USA å opprettholde sine korrupte kontakter og makt i Ukraina for det tjener de grovt på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

FN-forslag:

Fri flyt av alle mennesker.

De skal ha fulle rettigheter der de slår seg ned.

Forrige innlegg

Fullstendig mislykket sanksjonspolitikk.

Russisk olje går som hakka møkk!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.