POSTED IN Midt-Østen

Viljen til å få slutt på USAs okkupasjon av Irak og Syria øker.

USAs baser i Midt-Østen er under økende press.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Angrepene på USAs baser i Irak og Syria fortsetter til tross for USAs luftangrep.

På søndag ble det rapportert om eksplosjoner på USAs baser i det østlige Syria.

Av Dave DeCamp.

Angrepene på USAs baser i Irak og Syria har fortsatt gjennom sist helg, selv  etter at USA satte i gang luftangrep i det østlige Syria tidlig sist fredag.

Libanons Al Mayadeen rapporterer at en gruppe som kaller seg Islamic Resistance i Irak sier at de på søndag «med suksess» har truffet USAs al-Shadadi-basen i det nordøstlige Syria i al-Hasakah-provinsen.

Det britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights har også rapportert om droneangrep på al-Shadadi-basen. De sier at det er hørt om eksplosjoner i området, og at det er sett røykskyer fra basen. Al Mayadeen rapporterer også om nattlige angrep mot USA-baser i Syrias østlige Deir Ezzor-provins. 

Angrepene på søndag har fortsatt ikke blitt bekreftet av det amerikanske militæret. USAs myndigheter har bekreftet  til Associated Press at USA-baser i det østlige Syria ble angrepet på fredag – etter USAs luftangrep i området.

De bekrefter at en drone ble skutt ut mot USAs Ain al-Assad luftbase i det vestlige Irak, en base user amerikanske tropper. Den ble skutt ned.

John Kirby, USAs talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet, sa på fredag at hensikten med USAs luftangrep i det østlige Syria kommer for å «avskrekke mot ytterlige angrep» på USAs styrker i regionen. 

Han sier at disse angrepene tydeligvis har mislyktes. USA sier at luftangrepene i det østlige Syria har som mål «fasiliteter» brukt av Irans Islamic Revolutionary Guard Corpse (IRGC) og tilknyttede grupper.

De refererer til shia-militser som operere i området. USA kan ikke si hvilke bestemte grupper som står bak rakett- og droneangrepene, men beskylder Iran for dem. Men de har ingen bevis for at det er Teheran som står bak angrepene.

The Islamic Resistance I Irak, som tar kreditt for flere angrep, er en liten, men kjent gruppe som sier de er en paraply-organisasjon som inkluderer shia-militser. Men det er ikke klart hvilke. Shia-militsene som opererer i området er generelt tilknyttet Iran. Men det er kjent for å operere helt uavhengig.

En talsmann for USAs myndigheter fortalte CNN hvordan disse uavhengige gruppene er et «gjentagende etterretningsgap» for USA. Uansett så er det tegn på at USA vil ta opp kamper direkte med Iran dersom angrepene fortsetter. 

New York Times rapporterer at budskapet USA prøver å sende med luftangrepene sist fredag er at «dersom angrepene mot amerikanske styrker fra grupper tilknyttet Iran fortsetter , vil det tvinge De Forente Stater å gå over til konfrontasjon direkte mot Iran, noe begge nasjoner har prøv å unngå helt siden den iranske revolusjonen i 1979».

Før USA satte i gang disse luftangrepene i Syria sa Pentagon at minst 21 soldater er skadet i angrepene på på USA-basene i Syria og Irak. De mener disse angrepene startet som svar på USAs støtte til Israels nedslaktning på Gaza.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  4 november 2023 21:29

  Tenk om Noreg òg kunne strama seg opp og kvitta seg med USA-basar, og bli eit sjølvstendig land. Det er lov å drøyma.

  Svar
  • Ja, TS.

   Og det kunne vært morsomt å se hva Norge ville bli utsatt for av (bakemennene i ) USA , våre ‘venner’ . – Hvis Norge/norske politikere våget å kaste ut disse militære på
   ‘ omforente områder’ I Norge. – Og kanskje gikk inn på et vennskapelig militært samarbeid med våre naboer, innebefattet Russland.
   Og ville selge vår olje/gass ikke i dollar , men i norsk valuta. ( – Eventuelt Rubler eller kinesiske Yen. )
   Det er lov å drømme.
   – Men da ville vi vel heller oppleve et mareritt, fra våre ‘venner’.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fin ‘musikkvideo’:

Palestinas sjel skal ikke dø.

Forrige innlegg

Stadig nye avsløringer om Covid-vaksinene:

Inneholder kreftfremkallende stoffer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.