POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

Farlig utvikling nå!

Vil USA ha Ukraina med i NATO for å utplassere atomraketter nær den russiske grensen?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

av Northern Light

Atomraketter utplassert av USA/NATO i Øst-Europa, som i Ukraina, Romania eller Polen er galskap og hasard. Grunnen er at med kortdistanse atomraketter tas alle «sikkerhetsmarginer» ut av terrorbalansen med atomvåpen. Fordi med atomraketter bare noen titalls mil unna den russiske grensen, tar det bare noen få sekunder for en atomrakett fra for eksempel Ukraina å passere den russiske landegrensen.

Det vil si at øverstkommanderende for det russiske radarsystemene som skal advare og spore rakettangrep mot Russland, har bare få sekunder på seg til å avgjøre om det er et virkelig angrep eller en teknisk feil. Angripes Russland med atomvåpen, vil gjengjeldelses-motangrepet fra Russland mot USA og dets allierte bli total ødeleggelse av den vestlige verden. Som Putin selv sa med ett ord: Apokalypse.

Nå i dag har vi den «sikkerheten» i systemet, at på grunn av jordens runding vil det ta noen minutter før et interkontinentalt missil avfyrt fra USA vil bli synlig fra et angivelig bakkebasert russisk radarsystem, og noen minutter til før missilet når russisk territorium. Dette gir atommaktene noen minutter til å finne ut om det er et angrep eller teknisk feil.

Med kortdistanse atomraketter er det ingen tidsmarginer skulle det være en teknisk feil eller misforståelse som leder til avfyring. Risikoen blir enorm, for eksempel et mobilt rakettutskytning-system har mange prosessorer og sensorer som kan feile og flere datasystemer som kan feiltolke data fra dem.

Dette kan bli aktuelt hvis Ukraina blir medlem i NATO, og Stoltenbergs uttalelser mer enn antyder at det kan bli aktuelt for USA/NATO og utplassere kortdistanse-atomrakett batterier i landet.

Den globale storkapitalen med hovedsete i Wall Street opprettholder det avsindige presset mot Russland og land de ennå ikke kontrollerer. Den enorme risikoen med kortdistanseraketter rettet mot Russland i Øst-Europa, kan sammenlignes med å rette en ladd revolver mot Putin, med spent hane og fingeren på avtrekkeren, og regne med at han ikke vil foreta seg noe, men bare gå av og overlate president posten til en «som vil åpne Russland mot Vesten».

Les: la Wall Street kjøpe opp resten av russiske selskaper og landets ressurser, det vil si la de fortsette plyndringen av Russland som Wall Street var godt i gang med under Jeltsin som Putin stoppet, og som Wall Street hater ham for. Den globale storkapitalen fortsetter utrettelig å forsøke med alle midler å overta landene de ikke kontrollerer, og Russland er øverst på listen.

Klarer USA/NATO å fremprovosere en krig med Russland over Ukraina, kan Norge bli slagmark. Russland vil ikke tillate at de amerikanske basene på norsk jord blir operative, og vil slå de ut sannsynligvis med raketter. Det blir ikke bare basene som blir ødelagt, det blir også forsyningslinjer og dermed infrastruktur i landsdelene basene er etablert. Er sjøveien en del av forsyningslinjen, kan havnebyer nærmest basene bli jevnet med jorden, sammen med NATO radarstasjonene.

En krig i Europa mellom USA/NATO og Russland blir katastrofal for Norge, også fordi vi har under 40% selvforsyningsgrad for mat. Vi importerer over 60% av maten! I en krigssituasjon vil alle forsyningsveier til Norge gjennom Europa bli blokkert, både til lands, til sjøs og med fly. Vi har ingen beredskapslagre for mat, bare et nødlager for 3 dager til 30 000 mennesker, og det er bare nøkkelpersonell i infrastrukturen og ordensmakt som får den, og de politikerne som har stilt Norge i en så sårbar posisjon.


Innlegget er hentet fra derimot.no sin kommentarspalte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  14 februar 2022 7:02

  USA og Nato sine handlingar viser at dei ynskjer krig i Ukraina. Folk som trur på jolenissen kan lulla seg inn i svadaen om nasjonal sjølvråderett for Ukraina. Russland skal tvingast inn i ein krig landet berre kan tapa på. Sindige menn som Putin og Lavrov skal jagast og erstattast av USA-marionettar som kan leggja landet ope for utplyndring frå USA.

  Polen melder om heilomvending i flyktning-politikken og vil no plutseleg leggja alt til rette for flyktningar. Har Polen fått ordre frå USA om å ta imot flyktningar frå Ukraina? Det høver godt med påstanden om at USA verkeleg ynskjer denne krigen. For kort tid sidan vart flyktningar som villle inn i Polen kjeppjaga.

  Norske makthavarar er uroa over kva Russland kan finna på. Det er nok USA nøgde med. Det er synd på folket i Ukraina. Ein dag vil det gå opp for dei kva motiv USA har.

  Svar
 • Surrealistisk virkelighet som har vart en stund nå med norske regjeringer kjører med til stupet – norsk media ligger lysår bak – kjør kos/underholdning.

  Svar
 • USA kan jo flytte sine «forsvars»- våpen innenfor sine egne grenser i nord-Amerika?
  Så kan USA samtidig gi Russland lov til å bygge sitt forsvar på Cuba, så kan vi se hvem som har frykt for å bli angrepet..
  Og Nato kan vise at de er en forsvarsorganisasjon istedet for en angreps-organisasjon. ( Ref. Libya)

  ‘Siden 1980 har USA intervenert i fjorten muslimske land, i verste fall invadert eller bombet dem. De er (i kronologisk rekkefølge) Iran, Libya, Libanon, Kuwait, Irak, Somalia, Bosnia, Saudi-Arabia, Afghanistan, Sudan, Kosovo, Jemen, Pakistan og nå Syria.
  ….Krim hadde aldri frivillig forlatt Russland. Sovjetunionens leder Nikita Khrustsjov, opprinnelig fra regionen, ga Krim til Ukraina i 1954. Innbyggerne på Krim var alltid sterkt imot denne endringen og stemte overveldende for å vende tilbake til Russland etter det USA-skapte ukrainske statskuppet i 2014. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2018/12/30/en-samling-tanker-om-amerikansk-utenrikspolitikk-2/

  Og norske politikere kan prøve å bevise at de har moralsk rett til å dele ut Nobels Fredspris.
  ( Det siste blir nok det vanskeligste.)

  Var det før eller etter han bombet ungdommer i et annet land
  som ikke hadde angrepet noen? Hvem ble tryggere. Hvem stod sammen?

  ‘To verdenskriger, den kalde krigen og kampen mot terror har lært oss alle, også amerikanerne, at vi er tryggere og får til mer sammen enn hver for oss, sier Stoltenberg ‘
  https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=11022

  Løgneren Stoltenberg:

  ‘På den årlige sikkerhetskonferansen i München på fredag, gjentok Stoltenberg det sedvanlige oppramsingen av store løgner om Russland — der han helt feilaktig anklaget Russlands lederskap for Trump-regimets uttrekning fra INF-avtalen.
  Det hele dreier seg om å ‘ta av silkehanskene;’ de krigskåte gruppene i USA ønsker ingen begrensinger i utviklingen av våpen, de ønsker kjernefysiske kort- og mellomdistanseraketter utplassert nær grensene mot Russland, Kina og Iran — et enormt farlig våpenkappløp framover, som (naturligvis) øker risikoen for kjernefysisk krig.
  Etter Sovjetunionens kollaps, har USA gjentatte ganger brutt bestemmelsene i INF-avtalen, ved å fortsette med forbudte tester, i tillegg til å øke produksjonen og bruken av ubemannede offensive droner, som faller inn under INFs definisjon av mellomdistanse bakkebaserte krysserraketter. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/02/20/natos-stoltenberg-en-pr-talsmann-for-usas-imperium/

  Det er ikke noe rart at Trump måtte bort. ( Valget var nok ikke rigget. 😉 ):

  ‘Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. Det er dette president Trump erkjente om Irak, at det var den største utenrikspolitiske katastrofen de siste tiårene, og han har rett. Generalene har ennå ikke forstått feilgrepet, heter det i meldingen fra Paul. Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var blant dem som sammen med Storbritannia og Frankrike advarte om risikoen ved å trekke seg ut av Syria og at kampen mot IS ikke er over. ‘ 😉
  https://www.aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  14 februar 2022 17:53

  USA vil åpenbart ha krig i Ukraina, en krig der de selv vil stå i en behagelig bakgrunn og selge våpen, bomber, raketter og annen faenskap og selvfølgelig bidra til å trekke ned de stygge russerne. Og krigen kommer til å vare, det vil de sørge for., vi snakker sikkert om mange år.

  Ukraina ville nok heller valgt fred, å avstå fra NATO-medlemskap, fjerne utenlandske tropper, kanskje til og med sørge for at russiskspråklige ukrainere får tilbake stemmerett og opplæring i sitt eget språk, – hvis de fikk valget. Nå styres herligheten fra USA og Ukraina er dømt til døden. Men noen får seg en artig krig.

  Svar
  • «…en krig der de selv vil stå i en behagelig bakgrunn og selge våpen,..»

   Ja, det har vært «dette lille forfulgte folket»s strategi i hundre (minst) år. Sette folk opp mot folk, og nasjoner opp mot nasjoner. Så kan de i kaoset, gjennom rente- økonomisk krig eller ved en stedfortredende militær krig gripe kontrollen ved hjelp av trojanske hester.

   ‘ Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
   …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
   Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel både i volum og profit.” ‘

   Svar
 • ‘Mens vestlige ledere drar i skytteltrafikk til Moskva og Kiev for å avverge en krig,… ‘ 😉
  https://www.nrk.no/urix/skipsspotterne-i-istanbul-ser-at-spenningen-oker-mellom-ukraina-og-russland-1.15854121

  En krig som samme vestlige ledere tydligvis ønsker? For hvorfor skulle Russland ønske krig?
  Russland sier jo at de ikke vil, og hvorfor skulle de? De vil bare bygge opp et forsvar, innen for egne grenser, for å hindre en vestlig invasjon.
  Er det samme vestlige ledere , med medias hyllest, som invaderte Irak, Syria og Libya som er «redd for krig»? 😉
  Men nå blir det vel vestlige ledere som avverger krigen, gjennom diplomati; som de «avverget gassangrep» i Syria? LOL ( Invasjonen grunnet «masseødeleggelsesvåpen i Irak» skal vi ikke snakke om , men…)
  Slik går no dagan.

  Stoltenberg, du må på banen, ellers blir det ingen ny krig. Kom igjen, du har jo allerede vist at du gjør hva som helst etter bakmennenes ordre. Og nå har de tilogmed satt deg inn for å styre oljeformuen vår . Som trojansk hest skylder du bort en tjeneste.

  Dvs. det er jo allerede krig i vestlig media, og økonomisk krig mot Russland fordi de har tilbudt billig gass til Europa, men…

  – Og Norge deler ut Nobels Fredspris, til medias hyllest. 😉

  Svar
 • En tredje storkrig i Europa ble spådd allerede for 125 år siden.
  De som ønsker Europa ødelagt har fått til to stk så langt.
  Den tredje kan bli det endelige nådestøtet de ønsker.

  Europeeren må vekk. Han er for lite ydmyk, for intelligent, for standhaftig.
  Og Joe Biden er bare drittsekkenes nyttige idiot.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Coronapass:

Et frihetsberøvende tiltak. Gir myndighetene full kontroll over livene våre.

Forrige innlegg

Er Moderna-sjefen i ferd med å stikke av?

Han har solgt aksjer, men ikke dramatisk mange.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.