POSTED IN Endring av politikken, Global krise

Vil ikke ha sanksjoner mot Russland.

Verden befolkning vender seg bort fra USA/Nato-landene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Verdensopposisjonen kan ikke defineres ut fra antallet land som støtter eller ikke støtter en viss politikk. Det mer rimelig å definere den ut fra folketallet i de ulike landene i verden. I dag utgjør befolkningen i verden rundt 8 milliarder mennesker. I Kina og India aleine bor knapt 40% av verdens befolkning. Tar en med de tre landene som nevnes i artikkelen: Brasil, Egypt og Pakistan (alle tre til sammen 550 millioner) nærmer vi oss halvparten av jordas befolkning. Og det er på langt nær alle.

Andorra ligger i Pyrineene mellom Frankrike og Spania. Landet har ca. 80 000 innbyggere. Det er 17500 kinesere for hver innbygger i Andorra.

I praksis støtter ikke hverken flertallet av verdens stater sanksjonspolitikken og i enda mindre grad støtter befolkningen i verden den. Det som faktisk skjer er at det er vesten med USA i spissen som isolerer seg fra verdens folk, altså verdensopinionen.

Og det er ikke så rart for «vår verdensopinion» består i stor grad av gamle kolonimakter som har plyndret andre den tiden de kunne (kolonitiden og imperialismen). Svært mange mennesker, ikke mist i Afrika, har sett Vestens «verdier» omsatt i praktisk politikk i hundrevis av år.

USA m/tilbehør gjør det ikke lettere for seg ved å kreve at de som ikke støtter oss skal tvinges til det. Det har fungert tidligere, men ikke i våre dager. Nå skyves en rekke stater inn i Kina/Russland-alliansen som tilbyr dem ikke-innblanding og gunstige økonomiske betingelser.

I valget mellom plyndring m/pisk og økonomisk utvikling og normale likeverdige relasjoner er valget gitt over tid. De ulike landene særlig i Afrika vil velge seg vekk fra de gamle koloniherrene og over i BRICS og SCO som er de nye samarbeidsorganisasjoner som Kina/Russland er initiativtakere til.

Velkommen til den nye verden som stadig flere vil ønske seg til. Vesten mister grepet nå og det går fort.

Knut Lindtner
Redaktør

Viktige nøkkel-nasjoner vil ikke støtte USAs politikk mot Russland og Kina.

Blant de lekkede dokumentene finner man detaljer om at Brasil, Pakistan og flere ander land som ikke vil støtte Biden.

Av Dave DeCamp.

Blant de lekkede etterretnings-dokumentene finner man opplysninger om at noen av verdens mest folkerike stater som ikke vil støtte president Bidens politikk overfor Russland og Kina. Dette rapporterte Washington Post på lørdag.

I Brasil bor det i dag rundt 215 millioner innbyggere. Det er mer enn tre ganger flere enn i Frankrike eller Storbritannia.

Rapporten siterer noen av de påståtte lekkasjene Jack Texeira sto bak, lekkasjer som viser hva flere større land som India, Brasil, Pakistan og Egypt mener privat.

Samtidig som USA og India har økt de militære forbindelsene de siste årene om samarbeid mot Kina, så har New Dehli opprettholdt et godt forhold til Russland. Nå er de en storinnkjøper av russisk olje. Ifølge et av de lekkede dokumentene ser det ut som om India prøver unngå å ta stilling til konflikten mellom USA og Russland.

Dette skjedde for eksempel i en samtale den 22. februar mellom Indias nasjonale sikkerhetsrådgiver Ajit Kumar Doval og hans russiske motpart  Nikolaj Patrushev. I løpet av denne samtalen forsikret Doval Patrushev om at India støtter russisk deltakelse i internasjonale fora.

Doval sa at India ville sikre seg mot at krigen i Ukraina kom opp som sak på møtet utenriksministrene i GT-20 landene skulle ha I New Dehli i begynnelsen av mars.

Noen av dokumentene inneholder også detaljer om private bekymringer Pakistans myndigheter har. Dette inkluderer et notat som er sirkulert av Hina Rabban Khar, Pakistans utenriksminister. Der sier hun at Islamabad «ikke lenger vil prøve å være en slags megler mellom Kina og USA». Hun vil heller argumentere for at Islamabad skal knytte sterkere bånd til Beijing, framfor Washington.

Hun har sagt at å opprettholde forholdet  til USA vil ha større virkning  på Pakistans «reelle strategi» enn et partnerskap med Kina. De lekkede dokumentene inneholder også informasjon om den brasilianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silvas planer om å danne en koalisjon av nøytrale land, en koalisjon  som kan få i gang fredssamtaler mellom Russland og Ukraina.

Dette har han senere diskutert med den kinesiske presidenten Xi Jinping. Ifølge The Post  skal den russiske utenriksministeren støtte Lulas plan.

Luiz Inacio Lula da Silvas

Biden-administrasjonen skal være rasende på Lulas kommentarer om krigen. Lula  har sagt at USA «oppmuntrer» til å øke konflikten ved å oversvømme Ukraina med våpen. Det Hvite Hus avviser dette som russisk og kinesisk propaganda.

Lula har også pådratt seg USAs sinne ved å la iranske krigsskip på legge til kai i Brasil i mars. Ifølge et av de lekkede dokumentene har Pentagon slått fast at Lula «like godt kan ødelegge sitt rykte som en global fredsmekler og brennemerke Brasil som et nøytralt land». Pentagon tror likevel ikke at dette flåtebesøket betyr at Brasil og Iran skal arbeide for nærmere militære bånd.

President Biden og hans administrasjon stresser for tiden fælt rundt allianse-oppbygging. De arbeidet med andre land som kan ha nøkkelposisjoner i deres utenrikspolitiske mål. Men spenningene har bygd seg opp. Mange land utenfor Europa er uvillige til å velge USA framfor Russland eller Kina.

I Europa er det opposisjon mot USAs Kina-politikk. Som den franske presidenten Emmanuel Macron nylig sa:  Europa bør ikke følge Washington inn i en konfrontasjonen med Beijing over Taiwan.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/575527-lavrov-western-efforts-isolate-russia-failed/

Forsidebilde: Mark Stosberg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Og det er ikke så rart for «vår verdensopinion» består i stor grad av gamle kolonimakter som har plyndret andre den tiden de kunne (kolonitiden og imperialismen). Svært mange mennesker, ikke mist i Afrika, har sett Vestens «verdier» omsatt i praktisk politikk i hundrevis av år»

  Hvem styrer verdensvalutaen i dag?
  Hvem starter fortsatt kriger w.w. for å beholde denne makta?
  – Og uten nåde. Brann, napalm eller atom.
  Enten det gjaldt/gjelder , Dresden, Hirosima/Nagasaki , Irak, Libya . – eller nå Ukraina.
  ‘Dette lile uskyldige folket’.
  – Eller snarere de som bruker dette folket som sitt, religiøse, våpen.
  Feigingene som holder sivile foran seg for selv ikke å bli truffet.
  I Ukraina i dag som tidligere w.w. i i historien.

  ‘Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet “samholdskraft”:
  “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres årdning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.”
  “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.”
  onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft’

  Svar
 • «USA m/tilbehør gjør det ikke lettere for seg ved å kreve at de som ikke støtter oss skal tvinges til det..»

  Og i Norge ( i f.eks. idrettsforbundet, og i media ) fortsetter man å tette rekkene og dytte ut de som ikke vil være med på dansen.

  Nord – Korea? Russland?
  Nei, Norge.
  Selvfølgelig måtte hun gå. : ;-)

  ‘På vegne av den norske utøverkomiteen var Jacobsen blant dem som tok ordet under et møte med IOC tidligere i januar.
  Der sa hun blant annet:
  «Etter vårt syn er ikke-diskriminering ufravikelig. Oppdraget vårt er å fortsette å være en samlende kraft, og det bør fremdeles være fokuset vårt. Det betyr at ingen utøvere burde ekskluderes på bakgrunn av passet sitt». ‘
  nrk.no/sport/jacobsen-gir-seg-som-leder-av-utoverkomiteen-1.16406060

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Anti-imperialisme Light?

Revolusjonære uten historiekunnskaper.

Forrige innlegg

Det går ikke som planlagt i Ukraina.

Nervene på høykant hos USA-eliten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.