POSTED IN Global krise, Krig-fred

Det går ikke som planlagt i Ukraina.

Nervene på høykant hos USA-eliten?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Neocons begynner å få panikk om Ukraina

Av Karsten Riise

Ambisjonene til den amerikanske utenrikspolitiske eliten om å slå både Russland og Kina skaper en intern krig blant USAs neokons. (Nykonservative)

Ambisjonene til den amerikanske utenrikspolitiske eliten om å slå både Russland og Kina skaper allerede en intern krig blant de amerikanske neokons.

Ukraina-krigen suger USA tørr for våpen, og USA får lite eller ingenting andre steder i sine skrøpelige forsøk på å fylle opp forsyninger sendt til Ukraina. Se dette .

Dette presser allerede noen neokons til panikk for å få til en våpenhvile for å avslutte Ukraina-engasjementet – bare for å redde gjenværende våpenforsyninger til konflikt med Kina?

I mellomtiden vurderer Pentagon og forsvarsindustrien på den neste store nasjonale sikkerhetsutfordringen: å avskrekke, og om nødvendig, kjempe mot Kina i Indo-Stillehavsregionen.  Se dette .

Den panikken i deler av Neocon-gruppene dukket allerede opp i Council of Foreign Relations i USA. 13. april 2023 var ingen mindre enn Richard Haass, presidenten for Council on Foreign Relations sammen med Charles Kupchan åpenlyst ivrige etter å argumentere for en ukrainsk våpenhvile. Plutselig sammenligner det de vil med det de kan, denne fraksjonen blant Neocons blir plutselig redd og ser etter en utgang. Se dette . 

24. april 2023 slår andre neokons tilbake mot Haass og Kupchans kjetterske idé om en våpenhvile med Russland. En hardkjernefraksjon av Neocons fortsetter åpenbart å ignorere fakta og insisterer på intet mindre enn et fullstendig nederlag av Russland – selv om Vesten går tom for våpen å kjempe med. Se dette .

Det nytteløse ved å prøve å dominere kloden skaper en konflikt – det ødelegger nervene til Neocons.

Forsidebilde: Celine Chung

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Påfallende hvordan vesten sparer sine krysserraketter i den pågående krigen. I foreningen har vi funnet ut hvorfor. Nå er Finland i NATO og baser planlegges i landet. Planen er å samle så mye krysserraketter og taktiske raketter som mulig i landene rundt Russland (også Norge og våre områder) å ved et overraskende, overveldende angrep slå til mot Russland fra alle kanter. Mengden missiler vil overvelde de russiske luftvernsystemene og mesteparten av innsatsen vil nå sine mål. Selv om de får opp noen strategiske ICBM`s som lander i London, Los Angels, Washington etc. så vil Russland være et knust land.

  Svar
  • Du har rett i at muligens kan et massivt angrep fra alle kanter rundt Russland føre til at endel missiler slipper i gjennom, men «takken» for det er at mesteparten av US of Agitation, hele England, og mesteparten av Europa går med i dragsuget. Ubåten Belgorod har massive torpedoer. 1 slik kan oversvømme UK med en bølge av radioaktivt vann, 500 m høy sies det. En slik bølge mot Europeiske kyster blir utslettende, det samme mot USA. Dessuten kan Russland sende avgårde alle sine hypersoniske Khinzaler og Zirconer, ingenting kan stoppe dem i dag, og resultatet sier seg selv.
   Så i følge dette blir et slikt angrep et regelrett selvmord, og jeg tror ikke engang at disse «evige mistenkte» som neocons består av vil forsøke dette, de kan tross alt ikke være så «flatpannede».

   Svar
 • han nordseth
  3 mai 2023 14:21

  Vi får ihvertfall håpe at Russland får kastet ut blackrock og resten av globalisteliten fra Ukraina. På den måten kan kanskje det Ukrainske folk ha håp om en fremtid hvor de selv kan få bestemme, og ikke underlegges NWO…. Litt optimist må man være.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 mai 2023 18:16

  – Vi angriper ikke Putin eller Moskva. Vi kjemper på vårt territorium, sier Zelenskyj på spørsmål fra norsk presse. (VG 3.5.)

  Karen-Anna Eggen frå Institutt for forsvarsstudier stolar på Zelenski.

  Begge burde lesa Kyiv Independent sin serie om ukrainske åtak i Russland.

  Svar
 • Denne grafikken syner kor flinke vi er til å arbeide for fred etter Stoltenberg-metoden. Med dagens nye lovnader til både Zelensky og «det norske folk» hamnar vi heilt på topp. «…with some Nordic countries demonstrating impressive propensity for making their citizens pay for war…» Det er typisk norsk å vere god:

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/how-much-natos-citizens-pay-natos-wars

  Svar
 • NRK «dokumentaren» i kveld – Skal man le eller grine?

  NRK har kastet seg inn i «Kampen om sannheten» og vrir seg nesten ut av sitt eget skinn for å motbevise at galningene som har makten i dette landet var med på sprengningene av de russisk/tyske gassrørlednigene Nordstream I og II, sammen med «amerikanerne» (les: den kriminelle khazar-mafiaen som har makten i USA, som for øvrig ved flere anledninger på forhånd offentlig hadde sagt at de ville ødelegge ledningene).

  Først en advarsel til dere alle: Når du opplever en TV-«dokumentar» med konstant, mystisk bakgrunnsmusikk, da skal du være på vakt. Da bør varselklokkene ringe. Da er du høyst sannsynlig mål for en trollfabrikk, en FAKE NEWS-fabrikk (som NRK). Du blir foret med løgnpropaganda.

  ‘KJEMPEFUNN’ gjort av NRK og de andre skandinavske statskanalene: De sier de har oppdaget at det var russiske skip med undervannskapasitet kort tid før sprengningen av Nordstream-gassrørene. Eller mer korrekt: Kort tid etter at sprengladningene var montert.

  Idiotene og korrupte svin i propagandasentrene, vrir seg nesten ut av sine egne skinn, og hopper på den konklusjon at russerne (totalt uten å ha motiv for å gjøre det) sprengte sine egne rørledninger, verdt mint 150 milliarder kroner.

  Her er spørsmål NRK-idiotene ikke svarte på, og jeg tror idiotene aldri har tenkt tanken:

  Tror NRK at russerne ikke var opptatt av sikkerheten for de verdifulle gassrørledningene?

  Dersom russerne oppdaget mistenkelig aktivitet over rørledningene, ville det da ikke være nærliggende å tro at de sendte slike skip som NRK mener var i området for å kontrollere rørene?

  Er det ikke mulig at sprengstoffet var så godt skjult (gravd ned under rørene) at russerne ikke oppdaget dem?

  Kilde:
  Nrk TV-«dokumentar»: «Brennpunkt: Skyggekrigen: Kampen om sannheten», sendt første gang 3. mai 2023, kl 20:00 – 21:00.

  Svar
  • «Tror NRK at russerne ikke var opptatt av sikkerheten for de verdifulle gassrørledningene?
   Dersom russerne oppdaget mistenkelig aktivitet over rørledningene, ville det da ikke være nærliggende å tro at de sendte slike skip som NRK mener var i området for å kontrollere rørene?»

   Hvis Nrk. var opptatt av ( objektiv) informasjon til befolkningen hadde de de selvfølgelig ikke trykket/sendt slik vås.
   Dessverre har norske politikere, og norsk media, satt Norge i krig mot vårt naboland. Istedet for å sette spørsmålstegn ved USA/Nato/Israel sine kriger w.w. de siste 50 år. Også trusselene mot Russland. ( Med Norge godt involvert. )
   Stormakter bør alltid ettergåes og kritiseres. Men det bør ikke foregå med dobbeltmoral og løgn.

   Vi har ingen kritisk media i Norge. (Og vi har ingen politisk opposisjon.) Det er det triste.
   – Og farlige for vårt demokrati.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vil ikke ha sanksjoner mot Russland.

Verden befolkning vender seg bort fra USA/Nato-landene.

Forrige innlegg

Spotlight-konferansen:

Aktører fra fortida som former nåtid og framtid – hvis vi lar dem

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.