POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse

Mye sprøyt nå om Ukraina-krigen.

Hvorfor skal ikke Russland kjøpe våpen fra Iran eller Nord-Korea?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget er hentet fra nettstedet «Moon of Alabama». Det er ikke oppsiktsvekkende på noen måte bortsett fra det trekker hysteriske nyhetspåstander i vestlig presse ned på jorden. Og det forteller hvordan hvordan våre medier i dag fungerer, som reine produsenter av fantasiprodukter når det gjelder krigen i Ukraina.

USA kjøper produkter (våpen) fra Kongsberggruppen som de deretter sender til Ukraina. Det skrives det ikke om selv om det gjøre Norge til krigsdeltager i Ukraina. At Russland kjøper våpen fra Iran eller Nord-Korea i dette tilfellet, er presis samme sak. Men det lages det altså oppstyr rundt. At det som fortelles sannsynligvis er oppspinn gjør ikke saken bedre.

Propagandatåken omhyller all informasjon vi nå får fra Ukraina-krigen. Sluker en dette rått blir en kognitivt forgiftet og en får samtid ødelagt sin kritiske sans.

Knut Lindtner
Redaktør

Nok en dag med en falsk fortelling.

Biden-administrasjonen mener at alle er dumme nok til å sluke tullpraten den produserer.

Tenk på dette siste tullet:

Nord-Korea har i all hemmelighet sendt ammunisjon til Russland gjennom Midtøsten og Nord-Afrika, sier USA. – NYT (New York Times)

USA anklaget onsdag Nord-Korea for i det skjulte å frakte et «betydelig antall» artillerigranater til Russland for å hjelpe landets krigsinnsats i Ukraina, et tegn på at Moskva i økende grad henvender seg til pariastater for militære forsyninger ettersom konflikten vedvarer.

Det hvite hus sin nasjonale sikkerhetstalsmann, John Kirby, sa at det er uklart om artilleriammunisjonen, som blir overført gjennom Midtøsten og Nord-Afrika, har nådd Russland. USA tror ikke at tilleggsvåpnene vil endre krigens bane.

«Våre indikasjoner er at DPRK forsyner i det skjulte, og vi kommer til å overvåke for å se om forsendelser blir mottatt,» sa Kirby til journalister onsdag, med henvisning til Den demokratiske folkerepublikken Korea. «Vår informasjon indikerer at de prøver å skjule forsyningsmetoden ved å sende dem gjennom andre land i Midtøsten og Nord-Afrika.»

Russland og Nord-Korea har en felles grense. Artilleriammunisjon er tung og man trenger mye av den. Derfor er det å foretrekke å transportere det i bulk – med skip eller jernbane.

Russlands og Nord-Koreas jernbaner henger sammen.

I 2019 besøkte Kim Jong Un Russland med tog. Mens passasjertrafikken var stengt på grunn av Covid-karantenetiltak, har den nylig blitt åpnet igjen. USA har ingen mulighet til å vite hvilke produkter som er i kassevognene og containerne som reiser over den grensen.

Det er også skip. I 2017 anklaget USA Nord-Korea for å eksportere kull via Russland til tredjeparter:

[D]en hemmelighetsfulle kommuniststaten har minst tre ganger siden den gang sendt kull til de russiske havnene Nakhodka og Kholmsk, hvor det ble losset ved kai og lastet om på skip som tok det til Sør-Korea eller Japan, sa kildene.

Fortell meg nå: Hvorfor ville Nord-Korea eller Russland sette noen leveranser mellom dem i fare ved å overføre dem via en tredjepart langt borte fra deres innflytelses- og operasjonsområder?

De vil ikke.

Jeg tror ikke at Russland kjøper ammunisjon fra Nord-Korea. Men det kunne de gjøre. Nord-Korea har, i konstant forberedelse til krig, over flere tiår samlet mye ammunisjon som begynner å bli gammel og bør erstattes av nyere. Å selge disse gamle sakene billig ville være et rasjonelt grep. Det er usannsynlig at Russland trenger det, men hvis prisen er riktig og kvaliteten fortsatt er akseptabel, er det ingen grunn til å avvise et slikt tilbud.

Dette er den mest sannsynlige forklaringen selv om Biden-administrasjonen bare finner på dette for på en eller annen måte å sette Russland så vel som Nord-Korea i et dårlig lys.

Som den russiske presidenten Vladimir Putin forklarte:

Jeg har allerede sagt at diktatene til de vestlige landene og deres forsøk på å legge press på alle deltakerne i internasjonal kommunikasjon, inkludert land som er nøytrale eller vennlige mot oss, ikke oppnår noe, og de leter etter ytterligere argumenter for å overbevise våre venner eller nøytrale stater som de alle trenger for å konfrontere Russland kollektivt.

Den amerikanske offentligheten og noen sløve innbyggere i amerikanske kolonier i Europa kan godt falle for slikt tull. Men ingen utenfor den lukkede klubben vil tro på slike påstander uten å bli vist noen rimelige bevis.

Det er selvfølgelig ingen.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 470 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  5 november 2022 9:32

  USA klagar over mogeleg våpenhandel. Og Russland skal visst ha importert hemmelege dadlar og rosiner frå Syria.

  Dagens quiz: Kva seier gauken? 10 aksjar i Kongsberg Gruppen for rett svar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 november 2022 13:02

  Fattige rumenarar? Romania tek seg råd til å kjøpa gamle norske jagarfly for 4 milliardar kroner.

  Norsk og amerikansk våpenhandel er som vanleg uproblematisk for norsk presse. Men sjekk indignasjonen når Russland handlar våpen!

  Svar
 • «Propagandatåken omhyller all informasjon vi nå får fra Ukraina-krigen. Sluker en dette rått blir en kognitivt forgiftet og en får samtid ødelagt sin kritiske sans.»

  Og ikke bare når det gjelder Ukrainakrigen dessverre.
  Og media er unisone.
  Det er dette som er skummelt.
  – Og trist , – og farlig for vår nasjon selvfølgelig.

  Men jeg har fått inntrykk av, etterhvert, at flere og flere gjennomskuer propagandaen og løgneriene. Enten det er krig, virus, klima, penge-økonomi eller strømpriser. Flere og flere oppdager at ‘informasjonen’ ikke henger på greip.
  Vi er et langsomt folkeferd, men….
  Så får vi se framover. : ‘ De kan lure alle en liten stund, – og noen hele tiden. – Men ikke alle hele tiden.’

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Suspensjonen av kornavtalen mellom Russland og Tyrkia.

Hva dreier avtalen seg om?

Previous Post

Larry Johnson:

Hvorfor gjorde ikke Russland dette tidligere?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.