POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Videosamtale om Bakhmuts fall.

Dårlige nyheter skal ikke omtales for da tørker støtten til krigen inn.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi legger ut en video på norsk hvor en snakker om det faktum at byen Bahkmut som det har vært kjempet om i månedsvis, nå er kommet under russisk kontroll. Det blir i videosamtalen kommentert at de store norske mediene overhode ikke omtaler dette, til tross for at Bjørn Ditlef Nistad har ringt dem opp og orientert dem.

De kommenterer også det forhold at en rekke meldinger i våre medier i lengre tid overholde ikke står i forhold til faktiske forhold på slagmarken. Noen ganger kan det være nødvendig å høre på nyheter en ikke liker for å få en realistisk forståelse av virkeligheten. Ønsketenkning og direkte feilinformasjon brukes nå for å få støtte til en politikk som vil føre til mer krig og ikke til fredsforhandlinger

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  6 april 2023 16:08

  Det at norske politikere slkal holdes i uvitenhet slik at de vedtar å sende mere penger og våpen tkil Ukraina har nok ikke bare jeg vært klar over lenge.

  Svar
 • Northern Light.
  6 april 2023 16:44

  Så den russiske intervensjonen i Ukraina var «uprovosert»?

  Av Don Hank.
  Vi har blitt fortalt om og om igjen av skruppelløse journalister og politikere at den russiske spesialoperasjonen som startet 24 februar 2022, var «uprovosert». Journalister over hele Vesten gjentok ordet uprovosert. Ingen journalist våget å skrive om den russiske intervensjonen uten å legge til den magiske beskrivelsen. Det var som om noen holdt en pistol mot hodet deres. Og for å være effektiv må en løgn gjentas ofte, akkurat som blomster må vannes daglig for å få dem til å trives.

  Da USA-NATO brøt sitt løfte om ikke å flytte NATO «en tomme lenger øst», var det helt klart en provokasjon. Kort tid etter at avtalen ble signert mellom Russland og Vesten, hvor Russland ga fra seg Warszawapakten som en gang hadde forsvart sin suverenitet, begynte nye NATO-medlemmer å dukke opp rundt Russland som sopp i skogen etter et sommerregn.

  Folkemordet mot russisktalende sivile i Donbass var også en provokasjon.
  Vesten visste at den russiske føderasjonens grunnlov, sier at befolkninger av russere skal forsvares hvor som helst de blir angrepet militært. Og, i en bevisst provokasjon, begynte det USA-innsatte Kiev-regimet å angripe sivile områder i den russisktalende Donbass og myrde etniske russere.

  Folkemordet mot Donbass sivile startet i 2014–15, da det USA-kontrollerte Kiev-regimet bombet Donbass sivile fra luften. Det var ingen duell fordi ingen kunne skyte tilbake mot bombeflyene. Som russisktalende og interessert i alt russisk begynte jeg å lese russiskspråklige blogger av aktivister i Donbass i 2014, og se videoer av luftbombingen av sivile områder. Det kan bare kalles et systematisk folkemord, selv om vestlige rapporter derfra fremstilte handlingen som en krig, med pro-russere og russiske allierte i dueller med sine ukrainske motstandere.

  De første videoene jeg så på var av luftbombing fra den ukrainske hærens bombefly, og målene var boligområder. Det var mange slike videoer på YouTube, men de har alle blitt slettet. Alt jeg kunne finne var ett fotografi av blodbadet og ødeleggelsene, men det forteller historien overbevisende. I løpet av noen få måneder stoppet regjeringen i Kiev bombingen, og gikk over til artilleribeskytning av Donbass.

  Vi vet i dag at mange eller de fleste av granatene kom fra området Avdeevka (Avdiivka på ukrainsk), en sterkt befestet høyborg med massive underjordiske bunkere. Wagner-gruppene kjemper for tiden der og gjør fremskritt. Det går sakte fordi kampene går fra bygning til bygning. Etter over ett år med den russiske intervensjonen begynner de skyldige i Donbass-folkemordet å bli beseiret.

  For ofrene for vestlig propaganda som synes det er vanskelig å forestille seg at den russiske spesialoperasjonen ble fremprovosert, ber jeg deg til å se igjennom videoene av den ubestridelige provokasjonen du ikke skal tro på. Det er videoer fra fire forskjellige vestlige som våget seg inn i Donbass under det jeg med rette kaller det ukrainske folkemordet, og videoene illustrerer tydelig poenget mitt.

  I hver video, som viser hjem skadet og ødelagt, spør Patrick Lancaster beboerne hvor beskytningen kom fra, og i hvert tilfelle forteller de ham at den kom fra den Ukrainske siden. Han spør også alltid om det er noen militære installasjoner i det beskutte området, og de sier at det ikke er noen. Kameraet panorerer deretter for å vise at området faktisk er boliger og at det ikke er militære fasiliteter der.

  Dette spørsmålet er nødvendig fordi siden begynnelsen av disse angrepene fra Ukraina på Donbass, har regjeringen i Kiev og de amerikanske nyhetsmediene tydelig løyet og hevdet at dette var en krig mellom styrkene fra hver side, Ukraina og russland, som utvekslet artilleri ildgivning (takket være mediedekningen tror de fleste vestlige fortsatt på denne fabelen). Patricks videoer viser at disse rapportene rett og slett er løgner, oppfunnet av Kiev-regimet og sendt videre til amerikansk hovedstrømpresse, som gjengir løgnene til det vestlige publikummet.

  Disse løgnene er kriminelle fordi de har ført til den nåværende krigen i Ukraina, og har villedet publikum til å tro at den russiske intervensjonen i Ukraina var en «uprovosert» invasjon. Denne desinformasjonen får vestlige befolkninger til å akseptere den russofobiske vestlige krigs-mentaliteten, og villig akseptere bevilgningene av astronomisk prisede våpenforsendelser. Dette fører igjen verden faretruende nær en atomkrig.

  Fra Global Research, publisert 5 april 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, kilder, en oversikt og videoer i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: So the Russian Incursion in Ukraine Was “Unprovoked”, Eh?.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 april 2023 18:23

  Ein av Zelensky sine rådgjevarar, Podolyak, lovar å gjera Krim reint for alt russisk når Kiev-styret overtek området.

  Russarhat og etnisk reinsing med andre ord. NRK har gløymt å formidla utsegna.

  Svar
 • Si det som det er
  8 april 2023 18:26

  Når Russland vender seg enda lenger mot vest og gjenjelder terrorhandlingen på gassledning griper vi da til våpen i en krig bare Jens og Usa ville ha. Er en Patriot mot et land som er korrupt styrt av USA og EU. eller sitter vi bare å ønsker Russland velkommen mens pinokkioene på Stortinget tar første fly ut?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Larry Johnson:

Utvikler USA seg mot bananrepublikk-status?

Forrige innlegg

Ikke miljøvennlig!

Vindturbiner ødelegger og forurenser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.