POSTED IN Virkelighetsforståelse

Video-intervju med Pepe Escobar:

Russland vil ydmyke Nato fullstendig i den nærmeste fremtid.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I dette videointervjuet av Finian Cunningham med Pepe Escobar taes opp en rekke forhold rundt konflikten i Ukraina.

Først taes denne konflikten opp i en global geopolitisk sammenheng. Escobar sier at han har diskutert denne konflikten med en rekke av hans kontakter i Washington. Dette er venner og kontakter han har i Washington og en del av dem har tidligere hørt hjemme i det som kalles «the deep state»(dypstaten).

Historisk har mange i Washington advart at et nærmere samarbeid og tilnærming mellom Kina og Russland (eks, Kissinger), ville være ødeleggende for USAs globale hegemoni. Nå hevder Escobar at de neoliberale som styrer i Washington mener de kan takle dette.

Men så viser dette samarbeidet som tidligere var utenkelig og utålelig i USA å utvikle seg til en faktisk allianse mellom Kina og Russland.

De fem BRICS-lederne i 2019.

Han sier at de gamle ansvarlige lederne som tidligere drev USAs politikk er borte. Nå drives den av «neocons-galninger.»

Om det som skjedde i Afghanistan i forfjor var en politisk katastrofe for disse folkene er det som nå vokser frem i Ukraina mange ganger verre. Hensikten med Ukraina-krisen var å knuse den russiske økonomien, men det fungerte ikke. Noen plan B eksisterte ikke. Disse galningene har nå fått panikk. 2023 vil bli et avgjørende år, men svært farlig for hele kloden.

USA utenriksminister Blinkens uoffisielle fredsforslag nylig, det henger sammen med at det begynner å gå opp for ledelsen i Washington at krigen utvikler seg mot en katastrofe for Nato og våpnene deres. Men Russland kan ikke gjøre noen avtaler med dem etter alt bedraget tidligere (Minsk 1 og 2 osv.).

På spørsmålet om det er en parallell mellom Ukraina og Taiwan er svaret ja. Kina arbeider langsiktig, men USA kan komme til å fremprovosere en situasjon for å kunne starte en konflikt.

I BRICS arbeider de nå for en ny valuta, basert på gull og vareproduksjon. Det skjer dessuten en gradvis tilnærming mellom BRICS og SCO hvor tre av verdens viktigste land deltar, China, India og Russland. USAs politiske ledelse oppfatter denne utviklingen som en dødelig trussel mot deres hegemoni, men de forstår ikke hvordan de skal håndtere dette. Vestlige medier skriver overhode ikke om disse to organisasjonene og hvordan disse utvikler seg.

SCO (Shanghai Coopertion Organization) for et par år siden. Stadig flere land melder sin interesse for tilslutning.

Snakker en i dag med noen av de som tidligere befant seg i maktens sentrum i USA, noen av dem nå som varslere, så kaller de dagens ledere i USA for galninger, for psykopater. Disse folkene oppfatter at en regelbasert orden for verden betyr at verden skal rette seg etter deres regler.

De nye systemene som vokser frem (SCO; BRICS, osv) bygger ikke på utplyndring av andre, ikke på trusler eller at andre må bøyes seg slik USA krever for deres selvdefinerte regler. Det vil ikke føre til fullstendig likhet og likestilling, men vil bli langt bedre enn det vi har nå.

Kan vi unngå en krig mellom USA og Russland/Kina er det faktisk grunn til å være optimistisk. Problemet er at de på den andre siden av sjakkbrettet er ikke rasjonelle, det er farlige. De vet at Russland i nærmeste fremtid militært vil snu dette globale sjakkbrettet opp ned. Det vil være den fullstendig ydmykelsen av Nato. I forhold til dette var Afghanistan-nederlaget en bagatell.

2023 vil ble et ekstremt farlig år på grunn av disse folkene. De er fullstendig uforutsigbare fordi det er den første gangen i historien de står overfor en slik situasjon.

Dette utdraget er laget av redaksjonen

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • deafdumbblind
  8 februar 2023 10:28

  PEPE ..PEPE.. for et menneske…….Mere av dette.

  Svar
 • Dette bare understreker det jeg selv har sagt, at disse skyggemenneskene er fullt ut i stand til å utrydde planeten under motto: «Får ikke vi styre skal ingen styre», slik påvirkes hjernen til denne rasen av Satan.

  Svar
 • Northern Light.
  8 februar 2023 17:20

  Pulitzervinner, journalist Seymour Hersh, hevder: CIA og Norge sprengte USA Nord Stream.

  Av Swebbtv.
  Det var USA i samarbeid med Norge som sprengte Nord Stream i september i fjor. Det er hva den legendariske undersøkende journalisten Seymour Hersh hevder på sin nye Substack-konto. Ifølge Hersh plasserte amerikanske marinedykkere eksplosiver med fjernutløsere på gassrør-ledningene, i forbindelse med en NATO-øvelse i Østersjøen tidligere i 2022. Artikkelen er basert på en kilde med direkte kjennskap til planleggingen. Seymour Hersh bekrefter overfor Sputnik News at han står bak avsløringen.

  Russland har tidligere pekt på USA og «anglosakserne» for terrorhandlingen som sprengte Nord Streams gassrørledninger i Østersjøen i september i fjor. Nå har Pulitzer-vinner Seymour Hersh, en av verdens ledende undersøkende journalister, publisert en artikkel som avslører hvordan angrepet skjedde – og hvem som står bak. Gjerningen ble ifølge artikkelen utført under en amerikansk «hemmelig marineoperasjon». CIA og Norge var også involvert i terrorangrepet. Dette hevder Hersh under artikkeloverskriften «How America took out The Nord Stream pipeline».

  «I juni i fjor plasserte marinedykkere, som opererte under dekke av en mye omtalt midtsommer-NATO-øvelse kjent som BALTOPS 22, de fjernutløste eksplosivene som tre måneder senere ødela tre av de fire Nord Stream-rørledningene, ifølge en kilde med direkte kunnskap om virksomheten planlegging», skriver Seymour Hersh.

  — En gang i mars fløy noen medlemmer av teamet til Norge for å møte norsk etterretning og marinen. En av hovedspørsmålene må ha vært å finne det beste stedet i Østersjøen for å plassere eksplosivene, og den norske marinen var raskt ute med å finne rett sted, ifølge Hersh. Det grunne vannet i Østersjøen noen mil utenfor danske Bornholm, fortsetter artikkelen.

  – De hatet russerne, sier kilden om Norge. Men nordmennene kan også ha hatt andre interesser, påpekes det i artikkelen, fordi ødeleggelsen av Nord Stream, ville gjøre det mulig for Norge å selge mye mer av sin egen naturgass til Europa.

  Sprengladningene skal da, tre måneder senere – 26 september 2022 – ha blitt utløst via en sonarbøye som et overvåkingsfly fra Sjøforsvaret sluppet i sjøen. Først gikk signalet til Nord Stream 2, deretter til Nord Stream 1. Både CIA og Det hvite hus avviser (tidligere) at de var involvert i angrepet.

  Sputnik News opplyser at det er verifisert at Substack-kontoen med avsløringen faktisk tilhører Seymour Hersh. – Selvfølgelig, sier Hersh når Sputnik spør ham om det er han som har skrevet artikkelen. Han skal ha arbeidet med Nord Stream-avsløringen i flere måneder. Det er «sannheten som jeg arbeidet i tre måneder for å finne», skriver han.

  Fra Swebbtv, publisert 8 februar 2023. Skrevet av Swebbtv redaksjon.
  Oversatt fra svensk og noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Avslöjat: Så sprängde USA sönder Nord Stream.

  Kommentar:
  En får bare håpe at det ikke er tilfelle det Hersh hevder. Sputnik News publiserte artikkelen i dag for 3 timer siden, med tittelen: Renowned Journalist Seymour Hersh Says US-Planted Explosives Destroyed Nord Stream.

  Hersh har stadfestet til sputnik News at det er han som har skrevet artikkelen. Hersh beskriver meget detaljert hva som var Norges rolle i sprengningen, med flere linker som beskriver USAs militære baser og aktiviteter i Norge. Hersh’ artikkel beviser ikke Norges deltagende, han viser bare til en ikke navngitt kilde som skal ha hatt direkte kunnskap om planleggingen.

  Er dette tilfelle, kan Russland forlange at Norge skal betale for leggingen av nye gassrør. Russland kan også med rette mene at dette er en krigshandling mot Russland fra Norge, og svare militært på den måten de ønsker. I så tilfelle er for eksempel Norges oljeplattformer i Nordsjøen og gassrørledninger til kontinentale Europa og England helt uten forsvar. Er det sant, og det ble gitt politisk godkjenning for det, har Norges globalistiske politikere utsatt det Norske folk og land for stor fare, også nå for et militært angrep.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   8 februar 2023 17:58

   Dersom norsk deltaking i sabotasjen kan dokumenterast, vert det interessant for norsk marine og den norske regjeringa.

   Teorien om norsk deltaking vert styrkt av at Støre-regjeringa har ein hemmeleg avtale frå 2021 med USA om nord-amerikanske spesialstyrkar i Noreg. Det som særleg svekkjer teorien er omfanget av norsk olje- og gass-produksjon og tilhøyrande leidningsnett. So korka er me ikkje?

   Svar
   • Vil ikke sette en krone på at «vi» ikke er så korka», bare å se på hva katta har kommet dragendes med og sørget for at ble «valgt» inn i Stortingspartiet. Ingen av disse rekker vel intellektuelt sett den den vanlige nordmann til knærne engang.

 • Northern Light.
  8 februar 2023 17:23

  Rettelse: Overskriften skal selvfølgelig være:
  Pulitzervinner, journalist Seymour Hersh, hevder: CIA og Norge sprengte Nord Stream.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Hårstad:

Fienden står i vårt eget land.

Forrige innlegg

Det skjer i resten av verden:

Kortnyheter du ikke får se i de store mediene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.