POSTED IN Ukraina, USA

Victoria Nulands avgang.

Indirekte erkjennelse av en fullstendig mislykket politikk.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi publiserer her Bernards kommentarer fra nettstedet Moon of Alabama. Vi er enig i hans tolkning av det som skjer. Det er et signal fra USAs ledelse om en feilslått politikk helt fra Sovjetunionens oppløsning i 1991. Dette kulminerer akkurat nå våre dager. NRK og de store norske mediene vil ikke komme med en slik erkjennelse, men vil bortforklare og dekke til virkeligheten og deres medvirkning til katastrofen som særlig har rammet Ukrainas befolkning.

Det har vært nesten pinlig å overhøre kommentarene fra NRK-reportere og norske militære «eksperter» om betydningen av Avdiivka-nederlaget.

Desperasjonen i vest har vært å ta og føle på dens siste tiden med stadig villere forslag og ideer om hvordan en tapt krig skal kunne vinnes. Etter nederlaget i Avdiivka er det slått hull på skallet til de ukrainske forsterkete stillingene i øst. Og meldingene fra frontlinjen forteller nå om en stadig raskere russisk fremrykking og et økende antall avhoppere, også ukrainske generaler.

For vår del har vi ventet på dette ganske lenge og særlig etter at USAs store tenke-tank RAND for mer enn et år siden anbefalte forhandlinger og uttrekking av krigen som USAs beste strategiske valg. De gjentok denne anbefalingen for noen måneder siden. Men ting tar tid og erkjennelsen av virkeligheten sitter langt inne dekket og bremset av personlig prestisje og behovet for å få rett.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina – Kake-monsteret trekker seg.

En stor feit rotte forlater skipet.

Man kan tolke dette som utenriksdepartementets innrømmelse av nederlag i USAs krig mot Russland i Ukraina:

Om pensjonering av statssekretær for politiske anliggender Victoria Nuland – Anthony Blinken /utenriksdepartementet, 5. mars 2024:

Victoria Nuland har fortalt meg at hun har til hensikt å trekke seg i løpet av de kommende ukene som statssekretær for politiske anliggender – en rolle der hun har personifisert president Bidens forpliktelse til å sette diplomati tilbake i sentrum av vår utenrikspolitikk og revitalisere USAs globale lederskap på et avgjørende tidspunkt for vår nasjon og verden.

Det er (Vic)torias ledelse i Ukraina som diplomater og utenrikspolitiske studenter vil studere i årene som kommer. Hennes innsats har vært uunnværlig for å konfrontere Putins fullskala invasjon av Ukraina, samle en global koalisjon for å sikre hans strategiske fiasko, og hjelpe Ukraina å jobbe mot dagen da det vil være i stand til å stå sterkt på egne bein – demokratisk, økonomisk og militært.

President Biden og jeg har bedt vår undersekretær for ledelse John Bass om å fungere som fungerende statssekretær for politiske anliggender inntil Torias erstatter er bekreftet.


Victoria Nuland, medlem av den nykonservative Kagan-klanen, er bare 62 år gammel – for ung til å pensjonere seg fullstendig.

Hun vil bli husket for å ha delt ut kaker til demonstranter mot regjeringen i Ukraina og for å ha installert kuppregimet i 2014.

Det har vært hennes hovedprosjekt i utenriksdepartementet. Men Maidan-kuppet i 2014 som gjorde Ukraina til en rambukk mot Russland har endt i en fullstendig fiasko.

Russland ble ikke «svekket» av krigen, og Ukraina har på sin side ikke noe mulighet til å overleve, men ender opp som et russisk kontrollert innland og bakevjeland i det østlige Europa.

Gitt at milliardene som ble brukt på Ukraina med lite kontroll og ingen resultater å vise til for Nuland, og hennes familie, har det absolutt også bidratt til det som nå skjer. Man kan lure på om noen av de pågående og kommende undersøkelsene av det sorte hullet Ukraina, vil etterlate dem uten skrammer og politiske riper.

Ettersom selv Guardian-kommentatorer (har støttet Nato-prosjektet hele veien, red.) nå våkner opp til rotet de bidro til å skape, er det på høy tid for europeiske politikere å også endelig akseptere denne virkeligheten:

Vest-Europa har ingen tenkelig interesse i å eskalere Ukraina-krigen gjennom en langdistanse-missillevering. Selv om Vest-Europa opprettholder sin logistiske støtte til ukrainske styrker, har de ingen strategisk interesse i Kievs ønske om å drive Russland ut av de fleste russisktalende områdene på Krim eller Donbas. Den har all interesse i å iherdig søke et tidlig oppgjør og starte gjenoppbyggingen av Ukraina.

Når det gjelder vestens «myk makt»-sanksjoner mot Russland, har de mislyktes totalt, og forstyrret den globale handelsøkonomien i prosessen. Sanksjoner kan være elsket av vestlige diplomater og tenketanker. De kan til og med skade noen – ikke minst Storbritannias energiforbrukere – men de har ikke ødelagt den russiske økonomien eller til en endring av Putins forståelse og hensikter. I år forventes Russlands vekstrate å overstige Storbritannias.

Den grove udugenheten til et kvart århundre med vestlige militære intervensjoner burde ha lært oss noen leksjoner. Tydeligvis ikke.

Innlegget er hentet fra Moon of Alabama

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Måtte hun ta med seg Jake Sullivan og Anthony Blinken i samme slengen (Joe Biden har jo nær sagt allerede forlatt oss), så kanskje det blir håp om fred på jord.

  Svar
 • En spørreundersøkelse blant ukrainske flyktninger ville være interessant, noe som belyser hvordan de ser det nå i 2024, ti år etter den såkalte «verdighetens revolusjon», Maidan-revolusjonen, mens ukrainske menn nå kidnappes for å sendes i den visse død. Hvordan ser de verdensmester-givergleden på våpen og penger fra Norge, NATO, fredsforhandlinger, Zelensky, «uprovosert», nazisme, Donbass, Krim, USA etc..

  Svar
  • Tor Larsen
   7 mars 2024 21:47

   Jeg har tenkt over det samme og kommet til at det er ingen som helst hensikt med noen spørreundersøkelse blant ukrainere. De er født med total overvåking og har det i blodet og jeg tenker at ingen ukrainer med noen grad av selvbevarelse vil si noe annet enn det de tror makthaveren vil ha til svar. Hvordan kan noen tro at ikke svaret vil bli katalogisert og brukt mot dem?

   Svar
 • FriTilÅVelge
  7 mars 2024 10:30

  Det er slett ikke noen erkjennelse av «mislykket politikk». De har så absolutt lykkes i planene sine, med å spre død og dævelskap i de landene de har vært ute etter. Nuland trekker seg nok tilbake med en fet konto, i god alder og god tid til å nyte fruktene av ondskapen hun har vært med på.

  Svar
  • Det sies nå rundt på nettet at V. Noodelmann (Nuland) er arrestert og plassert på Gitmo, og da får hun absolutt ikke nyte noe godt av sine plasserte «penger» fra hvitvaskingen i land 404 (Ukraina).
   Håper at det er tilfelle, sammen med at alle «de andre» satanistene lider samme skjebne.

   Svar
 • Vestmaktene/USA/Storbritania avsluttet den forrige verdenskrigen ved å atombombe 2 SIVILE byer.
  – For å skremme Sovjetunionen fra å ville ha for stort/krigsbytte og landområder.

  Nå har Sovjetunionen/Russland selv atomvåpen. Så en slik gjentatt handling ville være det samme som en total ødeleggelse av både vesten og Russland. – Som Putin da også har advart mot.

  Men når man ser på bakmennenes drapslyst og ødeleggelser i Gaza, kan vi antagelig vente oss liknende galskap. For disse pitbullene vil ikke godta et tap. De er, i sin hybris, ‘de utvalgte’.

  Pønskes det på storskala bakteriologisk krigføring over Ukraina og Russland ( og Kina)?

  Svar
  • «Vestmaktene/USA/Storbritania avsluttet den forrige verdenskrigen ved å atombombe 2 SIVILE byer.»
   Det var nok en annen grunn som var vel så viktig. Japan hadde tenkt å overgi seg til Sovjetunionen, og det kunne ikke Onkel Sam ha noe av. Derav bombingen.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  7 mars 2024 10:45

  A. Blinken snakkar fint om å «revitalisere USAs globale lederskap»

  Reine ord for pengane frå herrefolket. Før USA sluttar å sjå på seg sjølv som verdsherskarar, vert det lite fred.

  USA prøver no å gjenta Cuba-krisa ved å plassera atomvåpen i Finland. Dermed er Noreg besteven med to røvarstatar som gjev blaffen i både Ikkjespreiingsavtalen og Forbodet mot atomvåpen.

  Noreg gjer seg fortent til ein smekk. Det var ynkeleg å sjå norske styresmakter beklaga seg over auka spion-aktivitet rundt USA-basen på Rygge. Var dei overraska eller berre korka?

  Svar
  • stayfree..
   8 mars 2024 10:53

   Innslaget i NRK fra Rygge var komisk. De oppfordret folk til å følge med på unormal aktivitet rundt flyplassen.
   Russiske spioner ligger sikkert i buskene med kamera.
   Det er som vi styres av barn.

   Svar
 • Vil vestlige land klare å få til en normalisering av forbindelsene med Russland etter en fredsavtale i Ukraina?
  Henry Kissinger har advart om at det kan være for sent, normale forbindelser med Russland kan ha blitt brutt for all framtid og Russland kan havne opp som en vasall stat underlagt Kina (noe som vil styrke Kina og noe som Russland egentlig ikke ønsker).

  Hva har NATO-landene tenkt å gjøre med Finland? Den finske presidenten uttaler at Finland nå kan oppbevare atomvåpen i Finland. Så lenge det er slik vil det være umulig for vestlige land å få til normale forbindelser med Russland.

  Det ser ut som Europa nå kan havne opp med veldig lav import av kritiske og viktige resurser fra Russland samtidig som Europa er avhengig av import av dyr LNG-gass mm fra USA. Det kan bli veldig vanskelig å gjenoppbygge Tyskland som industrinasjon under slike forhold. Det kan se ut som USA prøver å kvitte seg med to brysomme industrielle konkurrenter dvs Tyskland og Kina. (Kan det ha noe med antatt fremtidig ressursmangel å gjøre?)

  Mulig at USA kunne ha foretrukket en storkrig i Europa mellom europeiske NATO-land og Russland (krig til siste europeer uten involvering av USA-soldater) for skikkelig å ha redusert Europas makt og også Russlands makt (det siste er trolig vanskelig/umulig). Men det hele kunne ha resultert i en ubehagelig atomkrig.

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   7 mars 2024 16:50

   Satan går rundt som en brølende løve og prøver å sluke alle han kommer over fordi han vet at han bare har en kort tid igjen før han blir bundet i 1000 år. Han prøver å drepe så mange mennesker som mulig før han blir utslettet for all tid.

   Svar
  • stayfree..
   8 mars 2024 11:00

   Russland bør øke sitt synlige engasjement i USA sine nære havområder for å vise at USA også kan bli en del av en krig i Europa. Amerikanere flest bør bli minnet litt oftere på hva deres ledere holder på med. De føler seg trygge , langt der borte. Den tryggheten bør Putin og Russland ta fra de. Kanskje kan USA endre politikken sin når folket føler seg usikre.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    8 mars 2024 17:08

    Russland må ofte ha vore freista til å tenkja i slike banar, men Putin og Dumaen er ikkje so provoserande.

    Dersom Russland hadde oppført seg som USA, hadde me for lengst hatt saboterte oljeleidningar og oljelager i Nord-Amerika og kvikke russiske rakettar på Cuba. Og 40-50 russiske miltærbasar i Mexico. Men det ser ut som russarar både er sindigare og meir langsiktige i politikken sin.

    Ola Tunander har nyleg skrive ein fin artikkel om korleis Russland tenkjer tryggleik:

    https://tronderrod.no/fredsarbeid/russisk-militaer-tenkning-og-norden/

    Russland vil ha buffersoner og nøytralitet. Begge deler er ein styggedom for USA og Noreg. Hadde me høyrt på Russland, kunne det jo bryta ut fred både her og der.

  • «Mulig at USA kunne ha foretrukket en storkrig i Europa mellom europeiske NATO-land og Russland (krig til siste europeer uten involvering av USA-soldater) for skikkelig å ha redusert Europas makt og også Russlands makt (det siste er trolig vanskelig/umulig). Men det hele kunne ha resultert i en ubehagelig atomkrig.»
   Dette har de allerede tatt første stikk gjennom Pfizer og vaksinasjonsprogrammet sitt. Det er og var jo Amerikanske helsemyndigheter som sto bak hvilken «norm» som skulle brukes ved pandemiens utfoldelse. Vi kommer til å se en saktig avfolking av de fleste industrialiserte land. 5-10 år. Innbyggerene i mange av de ikke industrialiserte landene, nektet jo å ta skuddet, og dermed reddet seg og sine. Bare til Tedros og Bill får viljen sin. Håper de aldri får det til.

   Svar
 • Furubotnik
  9 mars 2024 18:51

  62 høres ut som en bra alder å pensjonere seg i hvis muligheten er der, hun vil vel skrive sine memoarer og tusle litt på stranden?

  I en mer rettferdig verden ville hun selvfølgelig tilbringe resten av livet sitt i fengsel om da ikke dødsstraff var mulig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

WWF:

Investeringer i skatteparadis, millionlønninger, beskyldninger om drap og tortur.

Forrige innlegg

Vår verden omgjøres til en makt-boble.

Det er løgn og propaganda som gir den oppdrift.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.