POSTED IN Militære/våpen/teknologi, Norsk politikk

Vi lever i 2021, ikke i 1921.

Den politiske tenkningen i Norge er for lengst utgått på dato.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Norge og EU-staten

Jan Hårstad

Jeg leser masse meldinger på kommentarfelt for å skaffe meg et inntrykk av hva folk tenker.

Nå er det sjokk på sjokk, men rammene for allmen tenkning stammer fra et Norge som har gått ut på dato for minst tyve år siden. Det er bare de færreste som vil forstå at helt siden frau Merkel var æresgjest ved åpningen av Den Norske Opera, har Norge vært et forbilledlig Nato og EU-land. Best i klassen.

Når det gjelder Nato så har media hjernevasket de norske med ideen om at det er for lite våpen og for få soldater.

List of countries by military expenditures - Wikipedia
Det brukes ikke for lite til det militæret i Nato-området. Det brukes for mye

Rødt overgikk alle andre partier med foreslåtte penger til Nato-forsvaret og dette forsvaret jublet nylig over at SV foreslo enorme overføringer til dem i budsjettdebatten. Nato-forsvaret.

Allerede den gang Fogh Rasmussen var Nato-sjef meldte han at «NATO GOES GLOBAL». Det nye konseptet var at Vestverdenen anført av USA skulle ha det militære hegemoniet i hele verden. Av dette ble det som kjent en rekke barbariske kriger som SV applauderte, bortsett fra Irak mars 2013.

Går du inn på forsvaret.no ser du jo at norske soldater har befunnet seg over hele verden og deltatt i alle kriger.

Soldatene har befunnet seg i Latvia, i Irak, Jordan, Kurdistan, Afghanistan – langt borte fra som naturligvis koster milliarder i logistikk-utgifter med Hercules transportfly. Vittige folk sa at det fantes ikke soldater nok til å forsvare Slottet i Oslo, men årsaken til det var jo soldatene i f.eks Latvia sto under tysk kommando. Våre fregatter har befunnet seg alle andre steder og står ofte under amerikansk kommando.

Fregatten Fridtjof Nansen. Hvor befinner den seg under USA-kommando? På vei mot krig i Sør-Kinahavet?

ENERGY SECURITY er ikke et norsk partipolitisk problem som mange norske innbiller seg. ENERGY Security er et militært problem for NATO. Nato ville at det skulle bli et FELLES EU MARKED FOR ELEKTRISITET. Militær Security dette.

Og her starter en årelang krig mot Tyskland som ville ha Nord Stream 2 gassen. Ikke nok med det: Det var kjent at basen Bütchel hadde tatt imot 20 amerikanske atomvåpen, men nå truet Jens Stoltenberg med at Tyskland rokket Nato med å vegre seg for ytterligere amerikanske atomvåpen utplassert. Natos Nuclear-sharing arrangement. Det tyske folk vil helst ikke ha atomvåpen, men russisk gass og derfor begynner politisk lava å røre på seg i Tyskland.

En FDP politiker sier nå: «Revolution liegt in der Luft.»  Det er forklaringen på at Tyskland har satt en Nato-offiser, generalmajor Carsten Breuer, til å lede Corona-Kristenstab og han har 8000 soldater til disposisjon- til innlandsbruk.

Situasjonen er nå så høyspent at Tyskland tør ikke offentlig gå ut med sine frustrasjoner om allierte USA og skriver brev som liksom skal være hemmelig. Bloggen axios.com fikk tak i brevet av 19. november til USA hvor det heter at «USA damage transatlantic unity and weaken the credibility of the US government.»

20% av gassen som forbrukes i EU stammer fra Gazprom. Etter at Jens Stoltenberg i et helt år har hisset til atomkrig mot Russland/Hviterussland, begynner faktisk Lavrov-Putin å miste tålmodigheten. Vi kan oss slå oss på sanksjoner om dere vil ha det. Vi kan stenge alle gass og oljeledninger som går via Hviterussland og Ukraina. Hva vil dere gjøre da?

I stort tror det norske folk at dette med ACER og de 16 utenlandskablene kan la seg reparere via snakking i det norske Stortinget og i NRK. Det er dessverre ikke mange som forstår at dette er energiens geopolitikk som er det sentrale motiv i moderne krigføring, faktisk i alle krigene Nato har ført i de siste 30 år.

I øyeblikket ser det ut som om det går mot nye kriger i Europa. Energiproblemet og ledningene spiller en hovedrolle.

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Pieter Bruegel the Elder, Triumph of Death (detail), c. 1562, Museo del Prado, Madrid

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • I hundre år har Norge vært lakeier for store internasjonale organisasjoner og dets eiere.
    Nygaardsvold var et utmerket eksempel.
    Og de fleste på venstresiden er deres nyttige idioter. De Grønne kanskje enda mer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Offentlige tall fra England forteller:

Vaksinene beskytter ikke mot Covid-19 slik produsentene skryter av.

Forrige innlegg

Ukraina mot stupet.

Maktamp i eliten og rykter om statskupp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.