POSTED IN Helse

Ansiktsmasker?

Har de noen effekt mot virus?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er også omstridt i hvilken grad ansiktsmasker har helse-effekt. Helseministeren vil ikke en gang diskutere dette og regner kritiske spørsmål om maskebruk som undergravende.

Slik en kan se på gatene i våre største byer men også overalt i verden, brukes slike masker i alle slags størrelser og varianter. Noen er hjemmelagete av vanlig kles-stoff andre er produsert med slik bruk for øyet.

Kan det være hensiktsmessig å ta av å på masker som skal filtrere smitte. Er ikke masken infisert etter bruk?

Maskene taes av og på alt etter som det passer. Noen spiser med dem på haken andre tar dem av og på hele tiden som om det er et påbudt plagg i visse situasjoner, f.eks. i offentlig transport.

Slik det brukes nå har det lite med helse å gjøre. Hverken plagg eller bruk følger vanlige forskrifter som heller ikke er formidlet til befolkningen. I praksis funger de som noe mange ikler seg for å vise solidaritet og for å dempe egen angst for å bli smittet. Etterhvert kanskje også for å unngå bøter.

Artikkelen under viser til effektiviteten av masker som er laget for å filtrere luft. De som brukes av mange i dag i det offentlige rom er av en helt annen og dårligere kvalitet og er sannsynligvis uegnet til noe som helst i helsemessige forstand.

Slik ansiktsmaskene i dag brukes har de først og fremst en funksjon som et politisk signal om at en underkaster seg regjeringens korona-politikk.

Så langt ser det ikke ut til at særlig mange denne gangen bruker dem, men det kan naturligvis endre seg hvis skremmingen fortsetter.

Knut Lindtner
Redaktør

Ansiktsmasker mot virus

Av Fred Josh.

«Jeg har drevet med ren luft – «steril» luft – rensing og ventilering for spesielle miljøer i snart en mannsalder, og har litt kunnskap om dette»

Disse hjemmelagete maskene har sannsynligvis liten helsemessig effekt om noen.

Disse maskene – munnbindene, klassifiseres som mekaniske filter. 

Mekaniske filter har et arbeidsområde ned til 5 my (5 tusenedel av en millimeter) de beste ned til 1 my og derved dekke for 

ca 65% av støvpartikler 

– 40% av støv 

– 40% av metallrøykpartikler 

 – 100% av sementstoff partikler 

  – 50% av aerosol partikler 

  – 50% av fargepartikler 

  – 75% av askepartikler, og ca 

  – 75% av bakterier.

Virus er i størrelsen 0,05 my og ned til 0,005 my

 Altså 0.00005milllimeter og ned til 0,0000005millimeter

Disse maskene har ingen effekt på virus.

Virus har en hel motorvei helt alene rett gjennom masken uten noen som helst hindring.

Det eneste en kan oppnå med slike masker ved bruk over lengre tid, er en stor ansamling av bakterier som igjen kan forårsake andre sykdommer.

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • FHI bekrefter at munnbind ikke begrenser korona-smitte.
  På FHI sine sider finnes referanse til en artikkel med tittelen:
  ”Does wearing a facemask stop or slow down the spread of respiratory viruses?”

  I artikkelen står det, oversatt til norsk:

  Stanser eller bremser man spredningen av luftveisvirus ved å bære ansiktsmaske?
  Publisert 09.04.2021
  Et Cochrane Review viser at bruk av ansiktsmaske gjør liten eller ingen forskjell i hvor mange som får en influensalignende sykdom, sammenlignet med ingen ansiktsmaskebruk. Det gjør sannsynligvis liten eller ingen forskjell i hvor mange mennesker som har influensa bekreftet av en laboratorietest.
  https://www.fhi.no/en/publ/2021/does-wearing-a-facemask-stop-or-slow-down-the-spread-of-respiratory-viruses/

  Det skal bli interessant å se hvor lenge politikerne, myndighetene og pressen klarer å kolportere løgnene om at munnbind begrenser korona-smitten. Informasjon om at munnbind ikke beskytter mot korona-smitte er tilgjengelig for alle som gidder å slå det opp.
  Halvor Næss, som er overlege ved Haukeland sykehus i Bergen,  har vist til undersøkelser som konkluderer at munnbind ikke hjelper mot spredning av virus.
  – Det er gjort en rekke randomiserte studier hvor munnbind er testet under influensaepidemier. Alle er negative. Munnbind hjelper ikke mot spredning av influensa i befolkningen. I fjor vår ble det gjort en randomisert munnbindstudie i Danmark. Det er den eneste av sitt slag under coronaepidemien og den var negativ.
  Det finnes altså ingen randomiserte studier (eller metaanalyse) som viser at munnbind hindrer smittespredning av luftveisvirus i den generelle befolkning, sier Halvor Næss.
  Referanse til den danske fagfellevurderte studien som viser at munnbind ikke forhindrer spredning av smitte:
  https://fee.org/articles/new-danish-study-finds-masks-don-t-protect-wearers-from-covid-infection/

  Svar
  • Kort og Godt – Masker hjelper ikke – men gir deg generellt kun dårligere helse og pustebesvær ! – Ta en tur innom et bakeri og kjenn etter om du kan kjenne lukten fra bakeverk – sannsynligvis ikke ;) – Det er akkurat så effektiv en maske er ! Hjelper masker mot pollenallergi ? – Så absolutt ikke – pollenkorn varierer fra få mikrometer til over 200 mikrometer – Så var det virus da … de har en størrelsen på ca 20 – 300 nanometer .. 1 nanometer er 1/1000 av en mikrometer så då så ! – Masker hjelper kun «syke» til ikke å ikke spre salvia og større mengder dråpesmitte ved «utbrudd», – men for friske mennesker (syke også) kan masker være livstruende ved langvarig bruk ! – Det eneste du oppnår ved maskebruk er å «kultivere» bakterier og virus dersom du har pustet dem inn og vil sørge for at de ikke unnslipper gjentatte inhalasjoner ! – I tillegg nevnes at økt nivå av Co2 i lungene vil medføre en økende produksjon av ACE2 receptorer (ACE2 reseptorer er eneste tiførselvei for virus inn i cellene dine) ! – Disse fungerer som reseptorer for SARS-CoV-2-viruset og lar deg lettere bli infisert av både virus og bakterier ! – Kort sagt – Masker er faktisk livsfarlige – Unngå dem dersom du kan ! – Hadde nesten lyst til å si at hvis du ønsker å opprettholde en god helse bør du helst unngå rådene fra «helsemyndighetene».;) – Dette Gjelder både Vaksiner og Masker … men jeg tror dessverre det ikke hjelper !
   Nyt helgen og få mest mulig frisk luft – Den beste Medisin – God Helg !

   Svar
   • Er svært enig i dette ig øvrige 2 sine kommentarer. Har jobbet som rådgiver i flere tiår ig kan understreke det som fremføres i det nedslagsfeltet personlig verneutstyr jeg ha rådgitt ledelse og personale på. Når det gjelder kroppens gassutveksling så vil jeg bere legge til at det er 300 ganger større affinitet for CO enn O2. Da går det ikke lenge før utpusten medfører farlige CO nivåer.

 • Tjener ikke til noe.. Gir bakteriell lungebetennelse.
  Sperrer human kommunikasjon.

  SÅ stygt alt sammen

  Svar
 • Er svært enig i dette og øvrige 2 sine kommentarer. Har jobbet som rådgiver i flere tiår og kan understreke det som fremføres i det nedslagsfeltet personlig verneutstyr jeg ha rådgitt ledelse og personale på. Når det gjelder kroppens gassutveksling så vil jeg bere legge til at det er 300 ganger større affinitet for CO enn O2. Da går det ikke lenge før utpusten medfører farlige CO nivåer.

  Svar
 • Northern Light.
  3 desember 2021 17:04

  Åpningene i det vevde stoffet som de lyseblå munnbindene består er i mikrometerområdet, det er ca. 1000 ganger større en et virus i korona-familien av virus, som influensa og forkjølelsesvirus som er i nanometer området. Virusene blåses uhindret igjennom åpningene, omtrent som en humle flyr i gjennom et fotballmål.

  Dette ble fastslått ganske tidlig, og i fjor laget Stanford universitetet en studie som beviste dette. Mange professorer på Norges Tekniske Høyskole må ha en link til Stanford universitet på pc-skjermen, og må ha lest studien, men ingen uttalelse fra NTNU om at ingen behøver å bruke munnbind. Ingeniør-organisasjonene protesterer heller ikke. Høyskoler og universiteter er for lengst politisert kan det virke som, og advarer ikke folket som betaler for dem over statsbudsjettet.

  Munnbindene ble fort en egen industri, og det selges munnbind av alle slag av mange slags tøy, som har mange ganger større åpninger. Det tillates også munnbind som er strikket og heklet, og de som bruker dem blir ikke stoppet av politiet, selv ikke i Australia, for å sjekke om de er foret med et filter, eller om det er et lyseblått «medisinsk» munnbind på innsiden.

  Munnbind har ingenting med helse å gjøre, de er heller for kontroll og lydighetstrening. Hadde folk visst at munnbind er virkningsløse, måtte de også ha forstått at en meters og to meters regelen, og begrensinger på antall personer i lokaler, rom og tilstelninger, nedstengninger og vaksinepass, har like lite vitenskapelig og medisinsk grunnlag som munnbind. Det er for å opprettholde panikken i befolkningen, og gjøre dem ukritiske til mRNA-injeksjonene kalt vaksiner.

  Hadde folk forstått dette, hadde regimets koronapolitikk som de gjennomfører for den globale storkapitalen de tjener, raknet. Det er lite trolig dessverre, til tross for at de vestlige befolkningene er mer belest enn noen gang, noe som en skulle tro ville føre til at flere er kritiske, og stiller flere spørsmål til politikken som blir ført av regimet, gjør de ikke det, det er for få som protester.

  Et klart flertall er ukritiske, hjernevasket og indoktrinert av en autoritativ vestlig presse og media som har samme eiere som legemiddelgigantene som fremstiller injeksjonene. Det har vært noen demonstrasjoner, men for få i forhold til folketallet til at det for noen virkning, når det også blir underslått i media.

  Nordboere er mer for seg selv og sitter på sin egen tue som het heter, og kommer ikke sammen for å diskutere og demonstrere som folk i sørligere europeiske land. Der er det større demonstrasjoner, men så er det sosiale sikkerhetsnettet dårligere, og koronatiltakene av regimene får større negative konsekvenser for mange flere enn her i Norge og skandinaviske land.

  Flere her i Norden er fornøyde siden tiltakene fra regimene ikke rammer så mange, og dermed er vi lettere å kontrollere, og myndighetene kan introdusere totalitære kontrollverktøy som vaksinepass på en befolkning som ikke forstår konsekvensene på lengre sikt.

  Legemiddelgigantene kan gni seg i hendene, befolkningene vil villig rulle opp ermet og stille seg i kø for å få injeksjoner for omikrom viruset , som de også vil tjene mange hundre milliarder på hvert år i mange år. En vaksineplikt i Europa vil føre til at aksjene vil gå til himmels, og kapitalforvaltningsselskapene vil kunne rapportere om gigantgevinster til verdens rikeste mennesker de investerer pengene for. Det globale kuppet som storkapitalen står bak går som planlagt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Offentlige tall fra England forteller:

Vaksinene beskytter ikke mot Covid-19 slik produsentene skryter av.

Forrige innlegg

Ukraina mot stupet.

Maktamp i eliten og rykter om statskupp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.