POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

Vestlige oljeselskap stopper samarbeid.

Oljeproduksjonen stopper nesten opp.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sanksjonene skader ikke bare Russland, men hele verdensøkonomien. Under er et eksempel på hvordan de får konsekvenser for russisk oljeproduksjon i det fjerne østen. Når også dette produksjonsvolumet faller bort bidrar det til prisstigningen på olje og energi i sin alminnelighet, en prisstigning som rammer hele verden.

Jeg forstår mindre og mindre av hva de politiske lederne i vest tenker, men for meg virker dette hodeløst – uten mål og mening. Er det ingen som tenker på konsekvensene for deres egen befolkning? Russland er kanskje det landet som i minst grad berøres av dette, for de har mer enn nok olje til eget bruk og tjener på prisøkningen som følger av tiltaket.

Knut Lindtner
Redaktør

Sammenbrudd i Sachalin-1 oljeproduksjonen

photo of factory

Olje- og gassproduksjonen fra Sakhalin-1-prosjektet (det russiske fjerne østen) kollapset etter at Exxon-Mobil og Shell trakk seg ut på grunn av ensidige vestlige sanksjoner.

Den falt fra 220 000 fat om dagen til bare 10 000, det vil si 22 ganger mindre.

Det registrerte tapet beløper seg til 38 milliarder rubler. Prosjektet skulle påvirke hele utviklingen av Sibir.

Det plutselige produksjonsavbruddet har skadet infrastrukturen. Når det tas i bruk igjen, vil noen av hydrokarbonene (oljen, red.) gå tapt og vil ikke kunne utvinnes.

https://www.voltairenet.org/article217626.html

Forsidebilde fra iStock



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 243 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Jeg tror at USA regnet med at sanksjonene mot Russland (sammen med tap av russiske soldaters liv i Ukraina) til sammen ville føre til økonomisk og politisk sammenbrudd inkl regimeskifte i Russland. Men det har altså ikke skjedd, og nå må vestlige land (spesielt Europa) betale regningen for dette i form av et økonomisk sammenbrudd. Ref ordtaket: «Den som graver en grav for andre som man selv faller i».

    Det er godt mulig at vestlige politikere og befolkning ikke forstår hvor viktig energi (billig energi) egentlig er for industrisamfunnets eksistens og overlevelse. Tankegangen er at hvis man mangler epler kan man jo bare spise pærer.

    Svar
  • Northern Light.
    9 juli 2022 13:02

    Prisen på olje går kraftig opp, og kull har doblet seg siden februar, og, til glede for landene som utvinner og benytter disse pålitelige energiressursene. Og til enorm glede for de som investerer stort i olje, naturgass og kull.

    Når produksjonen av noe så eksistensielt som energi går ned, går prisen raskt opp. Hvem tjener enormt på at prisen på olje går opp, og hvem eier og er finansielle eiere av Exxon.Mobil og Shell? Er Exxon- Mobil og Shells tilbaketrekning fra prosjektet strategisk, for å få prisen på olje ytterligere opp i den konstruerte energikrisen? Spørsmålet må stilles. De finansielle eierne, de mektigste kapital-forvalterselskapene BlackRock, Vanguard og StateStreet, og investorene Soros og Buffet investerer til sammen mange hundre milliarder dollar i olje, gass og kull, samtidig som de snakker høyt og klart om «det grønne skiftet». BlackRocks CEO Larry Fink oppfordrer sine største selskaper om å satse på energi som ikke kommer fra fossile kilder.

    Spekulasjons-økonomi på det mest kyniske. For å få prisen på olje, gass og kull ned, sponser de organisasjoner og bevegelser som Gretas, som virker for en fremtid med fornybar energi. Så orkestrerer de en energikrise, samtidig som de kjøper seg opp i olje, gass og kull for å selge når prisene blir høyere som nå, og når energikrisen er et faktum også for Vesten.

    «BlackRock er klar på verdens behov for å gå over til en karbonfri økonomi, og verdens største pengeforvalter har presset sine porteføljeselskaper til å sette mål for å nå en nullutslippsverden.
    Men en BlackRock-talsperson uttalte: «Vi vil fortsette å investere i og støtte fossile brenselselskaper, inkludert fossile brensel-selskaper i Texas,» skrev BlackRock i et januarbrev. Notatet, adressert «Til hvem det måtte gjelde,» ble sendt til tjenestemenn i Texas og lokale handelsgrupper».
    Kilde: CBSnews com. Artikkel: BlackRock touts investments in fossil fuels after threat from Texas official.

    «Verdens tre største pengeforvaltere har bygget en samlet investeringsportefølje på 300 milliarder dollar i fossilt brensel ved å bruke penger fra folks private sparing og pensjonsfond, kan The Guardian avsløre. BlackRock, Vanguard og State Street, som sammen forvalter verdier verdt mer enn hele Kinas BNP, har fortsatt å øke milliardinvesteringer i andeler av de mest karbonintensive selskapene siden Paris-avtalen, viser tallene. De to største kapitalforvalterne, BlackRock og Vanguard, har også motarbeidet forslag fra fossile brenselselskaper som ville ha tvunget direktører til å ta mer grep om klimaendringer, avslører analysen».
    Kilde: The Guardian com. Artikkel: World Top tree asset managers oversee 300 bn fossil fuel investments.

    «Gigantiske globale kapitalforvaltere har 82 milliarder dollar i kullprosjekter, 468 milliarder dollar i olje og gass. Gigantiske globale kapitalforvaltere investerer fortsatt titalls milliarder dollar i nye kullprosjekter og hundrevis av milliarder dollar til store olje- og gasselskaper. Det er ifølge en rapport Onsdag fra Reclaim Finance, en organisasjon som avslører finanssektorens investeringer i fossilt brensel. Rapporten, med tittelen «The Asset Managers Fueling Climate Chaos», fant at til sammen 30 kapitalforvaltere har 82 milliarder dollar i selskaper som utvikler nye kullprosjekter og 468 milliarder dollar i 12 store olje- og gasselskaper.
    Kilde: CNBC com. Artikkel: Giant global asset managers have $82 billion in coal projects, $468 billion in oil and gas.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Globalister bruker alle verktøy de har!

Krig mot småbøndene

Previous Post

Nå hardner det til i Nederland:

Kampen om matproduksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.