POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Vestlige medier er nå helt stille:

Motoffensiven som ble et nederlag.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det fryktelige ved denne meldinger er innholdet. Ukraina har satt i verk en militær motoffensiv som mange militære hadde advart mot på forhånd. Hensikten er uklar men en del av årsaken skyldes sannsynligvis politisk press fra vest. Boris Johnson var nylig i Kiev og han ønsker at den håpløse krigen for å svekke Russland skulle fortsette.

Men det store spørsmålet er egentlig når Ukraina gir opp krigen og på hvilken måte det skjer.

Vi har hele tiden sagt at denne krigen ikke skulle startet. Det hele kunne vært avgjort og løst med fredelige forhandlinger innenfor de rammene partene forpliktet seg til etter Minsk 1 og Minsk 2-avtalen. Men vesten ønsket en krig av ulike grunner som de også la opp til. Propaganda-gevinsten fikk vesten siden Russland startet krigen. Men utfallet har hele tiden vært gitt og det er det som teller i det lange løp.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina mister kontrollen etter hvert som motangrepene mislykkes.

Av Larry Johnson. (Tidligere CIA-analytiker)

Den ukrainske offensiven nær Kherson i sør og Kharkov i nord ser ut til å mislykkes. 

Det forklarer hvorfor den ukrainske presidenten Zelensky forrige dagen innførte  restriksjoner på hvilke nyheter vestlige korrespondenter kan rapportere fra fronten.

Faktisk har mange av disse reporterne blitt trukket vekk fra frontlinjene.

Tror du Ukraina ville gjøre det dersom de banket livskiten ut av russerne og tvang russerne til å trekke seg tilbake? Å nei! Da ville Vesten bli oversvømmet av videoer av triumferende ukrainske tropper som feiret seieren.

I stedet for feiringer finnes det videoer som viser ukrainske tap etter det mislykte forsøket på å gjeninnta Zaporhyzhia atomkraftverk. IAEAs sjefsinspektør Grossi bekreftet i dag at IAEA kommer til å bli på kraftverket.

I mellomtiden har den vestlige pressen avslørt Ukrainas påstand om at det er Russland som skyter på kraftverket.

Hvordan kan det ha seg?

Ukrainerne innrømmer selv at de taper flere steder mot russerne, både i Kherson-området, rundt Kharkov og i Donbas. At russerne nå har erobret byen Peski betyr at Russland nå har åpen vei til elven Dnepr i vest. Det betyr ikke at ukrainerne ikke vil prøve å ta tilbake Zaprhyzhia atomkraftverk.

Men nå kan ikke ukrainerne lenger peke på Russland som kjeltringen. IAEA-inspektørene på stedet ved kraftverket er frivillige menneskelige skjold.

Dersom Ukraina dreper eller sårer noen av disse inspektørene vil det nok føre til en forandring av FNs holdning overfor Den Russiske Spesielle Militære Operasjonen. Etter hvert som Ukraina taper i sine mot-offensiver og dette blir allment kjent, så vil nok de politiske uenighetene i Zelenskys regjering vokse.

Det eksisterer en video på nettet i Ukraina der en ukrainsk general slår fast at de ukrainske tapene er «flere hundre tusen». Dette er et faktum det ikke er mulig å skjule. Og det vil nok øke inntrykket av det kaoset som virvler rundt Zelensky.

Hvor lang vil det ukrainske folket støtte en politikk der deres sønner og ektemenn blir brukt som kanonføde? Det er en kritisk indikator for hva som vil skje i september.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: maleri av Christopher Reid

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valget av Liz Truss som ny statsminister:

Foretrekker Boris Johnson henne for å forberede sin retur som statsminister?

Forrige innlegg

Det ble slik mange advarte om.

Et fryktelig nederlag i Kherson.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.