POSTED IN Endring av politikken, Olje-Energi

Et slag i ansiktet til USA/EU:

OPEC+ reduserer oljeproduksjonen.

0

Denne meldingen er interessant og instruktiv av flere grunner. Den viktigste er at oljeproduserende land ikke følger sanksjonspolitikken overfor Russland, men forfølger egne økonomiske interesser. Det forteller at Natos (USAs) innflytelse er synkende.

Det andre er at vedtaket om å sette en makspris på russisk olje (slik USA og EU har gått inn for) ikke vil fungere. I utgangspunktet var hele prosjektet meningsløst. Hvorfor skal Russland selge olje til under markedspris fordi EU og USA krever det? Hadde det vært vennligsinnede stater kunne en kanskje tenkt seg dette som en mulighet. Kanskje.

I praksis er OPEC+ vedtaket et et slag i ansiktet til USA og EU og forteller hvor liten politisk innflytelse de i deg har på energiprisene på verdensmarked. I OPEC+ pluss er det Russland som har innflytelse.

Redaksjonen

OPEC+ vil kutte oljeproduksjonen

Produksjonen vil reduseres med 100 000 fat per dag fra og med oktober

OPEC og allierte oljeproduserende land, inkludert Russland, ble mandag enige om å kutte sine forsyninger til den globale økonomien med 100 000 fat per dag for å styrke de fallende prisene.

Gruppen sa i en uttalelse at reduksjonen vil starte fra oktober, stanse den mindre økningen av mengden i september og bringe forsyningene (produksjonen) tilbake til augustnivå.

De påpekte at økningen i september bare var for den måneden, og at gruppen kunne møtes igjen når som helst for å ta opp markedsutviklingen.

brown camel walking on brown sand during daytime
Kongeriket Saudi-Arabia, vanligvis omtalt som Saudi-Arabia, er et land med geografisk beliggenhet i Midtøsten, og det største landet på Den arabiske halvøy. Landet har 35 millioner innbyggere.

Oljeprodusenter, spesielt Saudi-Arabia, har motstått oppfordringer fra USAs president Joe Biden om å pumpe mer olje for å senke høye bensinpriser. Økende bekymring for den fallende oljeetterspørselen, delvis på grunn av Covid-relaterte restriksjoner, har imidlertid sendt prisene ned fra junitopper på over $120 per fat til under $100 per fat.

G7s siste initiativ for å begrense prisene på russisk oljeeksport har også økt bekymringene.

Oljeprisen steg til værs som følge av OPEC+-nyhetene, og forsterket tidligere oppgang. 

Internasjonal benchmark Brent-oljefutures steg 3,9 % til $96,63 per fat, mens US West Texas Intermediate (WTI) futures hoppet 3,6% til $90 per fat.

https://www.rt.com/business/562216-opec-to-cut-oil-output/

Forsidebilde: iStock1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 335 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Folk vil begynne å stille spørsmål om ansvaret.

Energikrisen er ikke skapt av Russland, men i EU.

Previous Post

Det ble slik mange advarte om.

Et fryktelig nederlag i Kherson.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.