POSTED IN Russland, Virkelighetsforståelse

Vestlig propaganda går på en ny smell:

Putin mottas som en konge i Midt-Østen.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som er interessant med denne korte artikkelen fra Putins reise til UAE er den mottagelsen han får ved ankomst. Som en æresgjest eller konge verdig. Det dette forteller et at det bildet mange har i vesten av Russlands leder ikke deles i store deler av verden.

Både i Midt-Østen og i Afrika er holdningen til Russland en helt annen enn hos oss. Vi har levd høyt på på forestillingen at Putin skulle bli arrestert når han reiste til utlandet fordi den internasjonale straffedomstolen sier at Russland har kidnappet ukrainske barn. Men realiteten er at det er foreldreløse barn som er flyttet ut av krigssonen og inn i Russland.

Den samme straffedomstolen klarer samtidig ikke å sende ut arrestordre på israelske ledere som har massakrert mange tusen palestinske barn. Det forteller bare at denne domstolen er et vestlig (Nato-) redskap. Og dens tidligere historie forteller at den bare forfølger serbere eller afrikanere, ikke våre krigsforbrytere som fex. nå avdøde Kissinger, George W. Bush jr. eller Tony Blair.

Men Putin fikk kongelig mottakelse og det knuser enda en forestilling vi holder oss med og som viser seg å være bunnfalsk.

Knut Lindtner
Redaktør

De Forente Arabiske Emirater (UAE) ønsker «vår kjære venn»  Putin velkommen.

Den russiske presidenten vil diskutere bilaterale bånd og situasjonen i Midt-Østen i løpet av besøket, sier Kreml.

Vladimir Putins fly har landet i Abu Dhabi på den russiske lederens første tur til De Forente Arabiske Emirater siden 2019. Ved begynnelsen av møtet kalte deres president Mohamed bin  Zayed Al Nahyan Purin for «kjære venn». Han sa han var «glad» for å se sin russiske motpart igjen.

(Videoen som viser mottakelsen kan sees her)

De to lederne møttes sist i juni under St.Petersburg International Economic Forum (SPIEF). Der var lederen for UAE en æresgjest. Putin peker på at forholdet mellom Moskva og Abu Dhabi nylig har nådd «et høyt nivå uten sidestykke».

Militærfly fra Emiratene tegnet de tre fargene i det russiske flagget på himmelen over nasjonens hovedstad som en hilsen til Putins ankomst. Kamelryttere og offiserer til hest hilste til Putins bilkolonne da de reiste fra flyplassen og til presidentens palass.

Kreml har tidligere sagt at lederne for de to landene vil diskutere «muligheter for framtidig utvikling av et mangefasettert samarbeid mellom Russland og UAE. De vil også diskutere internasjonale saker, med hovedvekt på situasjonene i Midt-Østen».

Forhandlingene i Abu Dhabi vil foregå både i utvidede og i en-til-en formater  ifølge Juri Ushakov, den russiske presidentens mann.

Den høy-profilerte russiske delegasjonen inkluderer også utenriksminister Sergej Lavrov, første visestatsminister Andrej Belousov, visestatsminister Aleksandr Novak, handelsminister Denis Maturov, direktør for den russiske sentralbanken Elvira Nabiullina, og lederne for Russlands atom- og romfarts-avdelinger.

Etter at Putin har avsluttet sitt program i Abu Dhabi skal han reise til Riyadh for samtaler med kongen og kronprinsen av Saudi-Arabia.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/588605-putin-visit-uae-president/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  11 desember 2023 9:52

  Kor fattige og svoltne må nordmenn bli før dei ynskjer at Noreg normaliserer tilhøvet til Den russiske føderasjonen? Er stemninga for pengar og våpen til Kiev-styret framleis like overveldande som i fjor? Er det nokon som ser teikn til nytenkjing?

  Takk til Derimot.no for interessant artikkel og til redaktør Lindtner for endå ei prima innleiing.

  Svar
  • Russerhatet i Norge er for sterkt. Nordmenn sulter og fryser heller før de inngår noe samarbeid med Russland.

   Svar
   • Ja Jan, og går glipp av land og retter også hvilket om så skjer bare vil lede til at Russland enda mer demoniseres uten tegn til norsk selvransakelse, for de norske de tror på Dagsrevyen og landets forretningsministerium for USrael som sannhetsvitne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sveits nye folkehelse-strategi:

Styrk naturlig immunitet!

Forrige innlegg

Pass auf, mine venner.

Tyskland og hele Europa omgjøres til sosiale tikkende bomber.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.