POSTED IN Afrika, Russland

Putin: Vesten mister sin makt.

Afrika blir et «nytt maktsenter» med Russlands hjelp.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv

En ny verden dannes. En «multipolar verdensorden» basert på gjensidig respekt, sa president Vladimir Putin i et møte med afrikanske ledere. Afrika og Russland vil sammen bygge denne nye verdenen, forklarte han.

Vestens tidsalder og nykolonialismen nærmer seg slutten. Nå reiser Afrika seg – sammen med Russland, uttalte president Vladimir Putin.

Uttalelsen ble gitt under toppmøtet mellom Russland og Afrika i St. Petersburg.

– Foran våre øyne er det afrikanske kontinentet i ferd med å bli et nytt maktsenter. Dens politiske og økonomiske rolle vokser eksponentielt. Og alle vil måtte ta utgangspunkt i denne objektive virkeligheten, sa Vladimir Putin ifølge RT.

Putin ønsker å ta Russland og Afrika til «et nytt, mer avansert nivå» når det gjelder politikk og sikkerhet, så vel som på det økonomiske og sosiale området, fortsatte han.

– Vi er overbevist om at toppmøtet i St. Petersburg vil hjelpe oss å nå dette hovedmålet fullt ut. Vi ser på fremtiden med optimisme fordi forholdet mellom Russland og Afrika hviler på et solid fundament av vennskap og gjensidig hjelp, en kollektiv positiv opplevelse av vårt felles arbeid og en virkelig rik og begivenhetsrik historie.

De tidligere imperialistiske maktene prøver fortsatt, selv i dag, å utøve hegemoni i området, men deres innflytelse svinner, sa han videre.

Ifølge den russiske presidenten forsøkte regjeringen i Sovjetunionen allerede å hjelpe Afrikas uavhengighet.

Det er like viktig å merke seg at i dag står Russland og de afrikanske landene sammen for dannelsen av en rettferdig, multipolar verdensorden basert på prinsippene om suveren likhet mellom stater, ikke-innblanding i indre anliggender og respekt for menneskers rett til å bestemme sin egen skjebne, fortsatte Putin.

Mange i Afrika kjenner til dette ordtaket: «Hvis du vil gå fort – gå alene, hvis du vil nå langt – gå sammen». Vi er seriøst klare til å arbeide for fremtiden hånd i hånd med våre afrikanske venner, og bygge ekte strategisk interaksjon og partnerskap.


Fra Swebbtv, publisert 28 juli 2023.
Oversatt av Northern Light fra svensk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Putin: Väst förlorar sin makt – Afrika ”nytt maktcentrum” med Rysslands hjälp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  29 juli 2023 16:33

  Russland har ettergitt 23 milliarder dollar i afrikansk gjeld.

  Putin: Russland vil også bevilge ytterligere 90 millioner dollar til utvikling på kontinentet.

  Av RT.
  Den russiske regjeringen har avskrevet over 20 milliarder dollar i gjeld som afrikanske nasjoner historisk skylder til Russland, sa president Vladimir Putin fredag, da han talte på et plenum i Russland-Afrika-forumet i St. Petersburg.

  Han sa at Moskva også ville bevilge flere midler for å hjelpe til med utviklingen av kontinentet.

  «Den totale gjelden til de afrikanske landene som er avskrevet av Russland beløper seg til 23 milliarder dollar, med ytterligere 90 millioner dollar som skal bevilges til de samme formålene», sa Putin, med henvisning til historiske handels- og finansforbindelser mellom Moskva og Afrika.

  Torsdag sa presidenten at Russland ville gi hardt pressede land på kontinentet gratis korn. Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somali, Den sentralafrikanske republikk og Eritrea vil hver motta mellom 25.000 og 50.000 tonn korn, mens Moskva skal dekke leveringskostnadene for sendingene.

  I mars fremhevet den russiske lederen veksten av gjensidig handel mellom Russland og afrikanske land, og sa at det kunne åpne for ytterligere muligheter for prosessen med å etablere det afrikanske kontinentale frihandelsområdet (AfCFTA).

  Fra RT, publisert 28 juli 2023.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: Moscow has forgiven $23 billion in African debt – Putin.

  Svar
 • Northern Light.
  29 juli 2023 16:45

  Russland sender gratis korn til de fattigste landene i Afrika.

  Putin: Forsendelser til noen av de fattigste nasjonene på det afrikanske kontinentet vil være klare i løpet av måned.

  Fra RT.
  Russland vil være klar til å sende gratis korn til noen av Afrikas fattigste nasjoner i løpet av de neste tre til fire månedene, har president Vladimir Putin kunngjort. Han avga løftet under en tale på toppmøtet mellom Russland og Afrika som ble holdt i St. Petersburg.

  Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somali, Den sentralafrikanske republikk og Eritrea vil hver motta 25.000 til 50.000 tonn korn, sa den russiske lederen. Moskva vil også dekke leveringskostnadene for forsendelsene, la han til.

  Kunngjøringen kommer en uke etter at Moskva nektet å fornye Black Sea Grain Initiative (kornavtalen), en ordning som hadde tillatt Ukraina å eksportere korn med kommersielle skip. Den FN- og Türkiye-medierte avtalen ble utpekt som en humanitær innsats for å beskytte verdens fattigste nasjoner mot stigende matvarepriser.

  Moskva har imidlertid lenge insistert på at avtalen ikke hadde oppnådd sine påståtte mål og hadde blitt til et rent kommersiell foretak. Putin gjentok at FNs manglende evne til å overtale vestlige nasjoner til å oppheve økonomiske sanksjoner mot russisk mat- og gjødseleksport, som var en del av avtalen, hadde ødelagt hele begrunnelsen for operasjonen.

  Russland forklarer hvordan kornavtalen kan startes på nytt.
  «De skapte hindringer selv for våre planer om å donere gjødsel til de fattigste nasjonene som trengte dem,» sa den russiske lederen. «Av 262 000 tonn gjødsel som er blokkert i europeiske havner, har vi klart å sende bare to partier: bare 20 000 tonn til Malawi og 34 000 tonn til Kenya. Resten forblir i hendene på europeerne».

  Med tanke på deres forsøk på å undergrave russisk eksport, er vestlige ledere hyklerske når de anklager Moskva for å forårsake ustabilitet på det globale matmarkedet, hevdet Putin. Til tross for vestlig pålagte sanksjoner, øker Russland forsyningene til Afrika, både kommersielle og humanitære, la han til.

  Putin understreket Russlands rolle som en stor eksportør av hvete, et nøkkelprodukt for matsikkerhet. Nasjonens andel av markedet er 20 %, sammenlignet med mindre enn 5 % for Ukraina, bemerket han.

  – Dette betyr at Russland gir et betydelig bidrag til global matsikkerhet og fungerer som en pålitelig og ansvarlig internasjonal leverandør av landbruksprodukter. De som benekter dette og fokuserer på den såkalte kornavtalen, forvrenger fakta eller lyver,» sa han. «Faktisk har dette vært praksisen til noen vestlige nasjoner i flere tiår, om ikke århundrer».

  Presidenten talte under en plenum i Russland-Afrikas økonomiske og humanitære forum, som blir deltatt av gjestedelegasjoner fra mer enn 40 nasjoner. Kreml sa at afrikanske dignitærer har motstått vestlig press, og har samlet seg i St. Petersburg.

  USA og dets allierte prøver å isolere Russland internasjonalt, og hevder at de må straffes på grunn av Ukraina-konflikten. Moskva oppfatter fiendtlighetene, sanksjonene og diplomatiske manøvreringen fra Vesten, som en del av en USA-ledet proxy-krig mot Russland.

  Fra RT, publisert 27 juli 2023.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: Putin pledges grain aid to Africa.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  29 juli 2023 18:18

  Russland stiller med mat og pengar og inviterer til samarbeid. USA driv utpresssing, sabotasje og våpensal. Nyleg har landet pressa fleire rakettar på Australia. «Raketthjelp» kallar norske aviser det.

  USA pumpar opp Taiwan med våpen sjølv om USA godtek at Taiwan er ein del av Kina. Kva om Kina skulle finna på å fylla opp Hawaii med kinesisk «raktthjelp»?

  Svar
  • wasan Totland
   29 juli 2023 23:03

   Basert på hva USA gjorde i Syria er jeg spent på hva som skjer når kornåkrene står modne i Russland og Ukraina dette året.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    30 juli 2023 12:10

    Det kan me spekulera på. Ukrainsk korn er mindre attraktivt etter at Kiev tok i bruk uranammunisjon. Russisk korn kjem til å stå høgt i kurs, det vil seia vera svært utsett for USA-plyndring.

    Du skal vera ganske svolten før du tek til takke med ukrainsk uran-infisert mat.

 • Det afrikanske kontinentet er jo blitt forsøkt holdt nede, som en råvareleverandør, skjult gjennom vestens ‘hjelpeprogram’ ( Valuta- manipulert av vestlige bankkarteller/FED/IMF. ) i tiår etter tiår.
  ( Libyas forsøk på løsrivelse fra dette valuta-grepet ble jo bombet i stykker med Norge/Stoltenberg/Ap og NobelsFredspris- Norges sin hjelp)

  Dette enorme kontinentet med sine resurser kan nå stå foran sin renesanse.
  – Med frykt fra disse som gjerne vil styre alle sine kolonier w-w. , og ha En verden, En leder, – og En valuta.
  De skjønner de har tapt.
  Men med sin psykopatiske kultur kan vi nok vente det verste. De har startet verdenskriger og brukt atomvåpen tidligere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rapport fra Storbritannia:

Covid-vaksinerte unge voksne har 91 % høyere dødsrisiko enn uvaksinerte jevnaldrende!

Forrige innlegg

Den bestrålte generasjonen:

Helsefarene ved dagens trådløse teknologi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.