POSTED IN Helse, Norge

Skandale av dimensjoner!

I Norge misbrukes psykiatri for å kneble kritikere!

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Skribent

Mange vet allerede at Trond Harald Haaland igår vant over makta som ville ha ham innelåst på psykiatrisk lukket avdeling.

Det at han i det hele tatt ble innlagt er en skandale av enorme dimensjoner. Dette bør lede til gransking av hele saken, og slik saken fremstår nå, bør det stilles spørsmål om noen i helsevesenet i det hele tatt er skikket til å jobbe med det som de gjør nå.

Vi kopierer tekst hentet fra to forskjellige artikler publisert idag på den gode nettavisen Steigan.no. Vi gjør det for å bidra til at informasjonen om det som har skjedd, blir mest mulig almennkunnskap om hvordan overgrep blir begått i Norge, med noen i helsevesenet som villige eksekutører. – For uten lydige medløpere så klarer ikke makta å gjennomføre maktovergrep av denne typen.

Redaksjonen, Derimot.no

Haaland-saken : Full seier!

Trond Harald Haaland som har vært tvangsinnlagt på psykiatrisk enhet på SUS i Stavanger i ni dager på grunn av saker han har postet på Facebook kunne gå ut i det fri etter møte i kontrollkommisjonen fredag 28. juli 2023.

En fastlege og to lekdommere fungerer som jury i en slik sak. «Dommen» mot vedtaket og den ansvarlige overlegen, som også var til stede, var enstemmig.

Tvangsvedtaket ble umiddelbart opphørt og Trond Harald Haaland kunne spasere ut som en fri mann sammen med advokat Barbro Paulsen (bildet), hans mor og noen venner som var tilstede for å støtte.

Overlegen brukte i svært stor grad de såkalte konspiratoriske Facebookinnleggene som argument for at han var manisk, psykotisk paranoid og ikke realitetsorientert gitt innleggenes frekvens og innhold.

Som oppfølging på dette parerte advokaten ved å spørre overlegen om hun hadde lest innleggene. Hun vedkjente at hun ikke hadde lest dem fordi hun ikke har Facebook.

Hovedpersonen selv, Trond Harald Haaland, uttalte etter møtet at det hele har vært en parodi.

Det var rørende å se gleden hos både Trond Harald og hans mor i dag.

Det etterlater seg liten tvil om at dette er en psykiatrisk tvangsinnleggelse som er gjort på grunnlag av politiske ytringer på Facebook med ellers helt fraværende grunnlag.

Det har foreløpig mislykkes advokaten å få utlevert identiteten til de som ble beskrevet som «bekjente» som hadde sendt inn bekymringen.

Dette kan bety at hvem som helst i Norge kan sende inn en bekymring på noen de er politisk eller faglig uenig med, kalle det konspiratorisk, få sendt lege med to politi på døren og sørge for at vedkommende låses inne på psykiatrisk klinikk uten at den psykiatriske ekspertisen tar seg tid til å lese innleggene det dreier seg om.

Det er mye å ta tak i her, men dette er først og fremst en seiersdag for individet, mennesket og rettsstaten Norge.

I Norge brukes psykiatri for å kneble politisk opposisjon

Saka omkring tvangsinnleggelsen av Trond Harald Haaland i Stavanger er ei sak av stor internasjonal betydning. For første gang er det bevist at psykiatrisk tvangsinnleggelse er blitt brukt for å kneble en brysom kritiker i Norge.

I en artikkel 26. juli reiste vi spørsmålet: Brukes psykiatrien for å kneble politisk opposisjon i Norge?

Etter møtet i Kontrollutvalget i Stavanger 28. juli kan vi stryke spørsmålstegnet.

Det gikk fram av forklaringa til overlegen som tvangsinnla Haaland at det var Haalands innlegg på Facebook som var den direkte årsaken til at hun besluttet å tvangsinnlegge ham. Kjetil Tveit skriver:

Overlegen brukte i svært stor grad de såkalte konspiratoriske Facebookinnleggene som argument for at han var manisk, psykotisk paranoid og ikke realitetsorientert gitt innleggenes frekvens og innhold.

Advokat Barbro Paulsen spurte overlegen om hun hadde lest disse Facebook-innleggene. Det måtte hun beskjemmet innrømme at hun ikke hadde. Det var det den anonyme varsleren som hadde gjort, vedkommende som hadde tystet på Haaland i form av en «bekymringsmelding».

En slik praksis vekker til live minner om Stasi-angivere i Øst-Tyskland som anga sine medborgere til sikkerhetspolitiet og fikk dem buret inne.

Her kan vi sjekke ut neste punkt: Psykiatrien, her i form av denne overlegen, godtar anonymt angiveri som tilstrekkelig grunnlag for tvangsinnleggelse på politisk grunnlag.

Og vi kan sjekke ut enda et punkt: Her er et så drastisk tiltak som tvangsinnleggelse utført uten at besluttende overlege har lest saksdokumentene, eller bevisene i saka.

Likner dette veldig på en rettsstat?

Men det bringer oss til fjerde sjekkpunkt: Den anonyme angiveren må ha vært en person høyt oppe i systemet. Det faller på sin egen urimelighet at det kan ha vært en tilfeldig person fra gata som anmeldte Haaland. Det må ha vært en maktperson med så stor autoritet at overlegen uten videre godtok påstanden, og dermed ofret sin egen integritet i tillit til angiverens ord.

Vi vil ikke en gang finne på å insinuere at det kan ha vært Statsforvalteren i Rogaland, Bent Høie, som er den anonyme angiveren. Men det må ha vært en person med tilsvarende posisjon og status for at en overlege skulle stole blindt på vedkommende.

Og før eller seinere vil det bli kjent. Og dette reiser enda et punkt, et punkt som foreløpig står ubesvart: Hvor mange andre slike eksempler finnes det?

Denne saka er ikke over med dette. Trond Harald Haaland har naturligvis krav på både oppreisning og en klekkelig erstatning for dette overgrepet. Dessuten må offentligheten få vite hvem angiveren var.

Og ikke minst bør saka bli kjent internasjonalt. Denne typen overgrep mot motstandere av lockdownregimet, tvangsvaksinering og koronadiktaturet er kjent fra mange land. Men det er ikke mange saker som er vunnet så totalt som saka til Trond Harald Haaland.

Medienes rolle

Vi har ikke oversikt over hva andre medier har gjort med denne saka. Vi vet at vi i steigan.no har tatt den fra første dag. Men hva har våre kolleger i de «redaktørstyrte mediene» gjort? Det skulle vi like å vite. Så langt vi kjenner til har Stavanger Aftenblad, VG, Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen vært fullstendig tause.

Det forteller i grunnen alt vi trenger å vite om deres redaktører.


Teksten er hentet fra to artikler publisert på Steigan.no i dag;
Haaland-saka: Full seier!
og; Det er bevist: I Norge brukes psykiatri for å kneble politisk opposisjon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  29 juli 2023 9:59

  Rogaland, hvor Haakand ble tvangsinnlagt, er et HØL uten like. Et korrupt rottereir som det må røskes opp i.

  Svar
  • Jone Bjørheim
   31 juli 2023 7:27

   Absolutt intet om dette i Rogalands dominerende avis, Stavanger Aftenblad. Det begynner å ligne på en sammensvergelse når ei dominerende avis ikke finner det bryderiet verd å nevne en tvangsinnleggelse på et meget tynt og ikke eksisterende faglig grunnlag.

   Svar
 • Denne saken demonstrerer veldig enkelt at rettstaten Norge er en illusjon. Takk for at dere sprer denne artikkelen! Selv såkalte alternative medier som Document og iNyheter har ikke skrevet et ord om dette. De dekker bare mindre viktig fjas denne helgen, så da kan en lure på hva de driver med?

  Svar
 • Northern Light.
  29 juli 2023 12:34

  Dr. Mercolas, hans ansattes og familiemedlemmers konti stengt av JP Morgan Chase Bank.

  Big Pharma prøver å stoppe og straffe en av sine største covid-vaksine kritikere, Dr. Joseph Mercola artikler er velkjente for Derimots og Steigans lesere. Det tette forholdet mellom Chase og Big Pharma er åpenbart med angrepet på Mercola, ansatte og deres familier. Chase ignorerte fullstendig Floridas lov som forbyr «finansinstitusjoner å nekte eller stoppe banktjenester basert på politisk eller religiøs tro».
  ( Det samme hendte Nigel Farage. Siste: The Exposes konti stengt av bank og PayPal.) ovs.anm.

  Av Brendon Leslie.
  Ansatte i et Florida-basert firma med helsemat, sa at JP Morgan Chase Bank plutselig stengte deres personlige bankkonti og firmakonti uten en forklaring. En av de ansatte mener stengingen av kontoene var politisk motivert og på grunn av Dr. Mercolas kontroversielle holdning til covid-19.

  En annen Mercola Market ansatt sa at den plutselige beslutningen om å stenge kontoen hennes skaper flere hindringer med å sende penger til mannen hennes, som er sengeliggende med demens på Filippinene. Eieren av Mercola Market, Dr. Joseph Mercola, har kritisert covid -vaksiner og U.S. Food and Drug Administration (legemiddeltilsyn).

  Som svar på rapporten sa Chase til Florida’s Voice onsdag at kontoene ikke var stengt av politiske grunner». Av personvernhensyn kan vi ikke diskutere kundeforhold, men vi stenger ikke kontoer på grunn av politiske tilknytninger, og vi gjorde ikke det i denne saken,» sa de.

  Mercola Market selger drikker, helsemat, kosttilskudd og andre helseartikler. Den 13. juli mottok Mercola Market, sammen med administrerende direktør, finansdirektør og noen av deres familiemedlemmer, lignende brev fra Chase Bank som sa «de har bestemt seg for å stenge» deres individuelle personlige og forretningskontoer.

  Brevene innhentet av Florida’s Voice ga ingen grunn til at kontiene plutselig ble stengt. Florida’s Voice tok kontakt med Chase Bank for å få svar. En talemelding fra en Chase-representant til administrerende direktør Steven Rye sa at årsaken til å stenge hans personlige og kones konti ikke kan avsløres «av juridiske årsaker». Rye mener imidlertid at kontiene hans plutselig ble stengt på grunn av Dr. Joseph Mercolas meninger om covid.

  «Jeg tror de stengte alle kontiene på grunn av Dr. Mercolas meninger». «Han har hatt et kritisk syn på hele covid-narrativet hele tiden, og var medforfatter av bestselgerboken The Truth About covid-19 som avslørte sannsynligheten for at dette viruset ble konstruert i et laboratorium finansiert av NIH».

  Rye sa at han ble fortalt at barna hans ikke ville kunne ha konti hos Chase Bank i fremtiden. «Det er vanskelig å tro at familien din, kona din, barna dine ikke kan ha en bankkonto på grunn av meningene til arbeidsgiveren din, og de har aldri gjort noe galt», sa Rye. «Vi har alle helt rene rulleblad». En talemelding fra en Chase Bank-representant oppfordret Rye til å sende inn dokumenter slik at kontoene deres kan revurderes. «Vi kommer til å prøve fordi du er en god kunde av oss», sa Chase-representanten i en telefonsvarer.

  Amalia Legaspi, finansdirektør i Mercola Market, sa at både hennes og sønnens personlige konti ble oppsagt. Sønnen hennes bruker kontiene til å betale for college. «Jeg mottok brevet i løpet av helgen, og jeg ble overrasket over at vi mottok brev for bedriftskonti med nøyaktige samme ordlyd,» sa Legaspi.

  Legaspis felles brukskonto med ektemannen, som har demens og er sengeliggende på Filippinene, ble også stengt. Hun bruker kontoen til å sende penger til hans medisinske behov og sa at hun ikke har lov til å åpne en annen bankkonto i hans navn. «Jeg må fremlegge all juridisk dokumentasjon, inkludert attesterte legers erklæring fra Filippinene for å bevise at mannen min ikke er i stand til å håndtere sin økonomi, og be myndighetene om å sette inn pensjonen direkte til min egen personlige konto», sa Legaspi. Når det gjelder selskapets kontoer, sa hun at Chase ikke vil gi dem en grunn for stengingen for å beskytte personvernet til kundene deres.

  Dr. Mercola sa at han publiserte artikler om fordelene med vitamin D, sink og quercetin for å styrke immunforsvaret. Han publiserte også vitnesbyrd fra en sykepleier som hevdet at pasienter ble «drept med vilje av ventilatorer». FDA sendte også et brev til Dr. Mercola der han ba ham om å ta «umiddelbare tiltak» med kosttilskuddene legen sa ville hjelpe mot covid, og kalle dem «ikke-godkjente nye legemidler» som er «feilmerkede».

  Fra Techocrazy, publisert 27 juli 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Leslie er grunnlegger av Florida Voice, og har en grad i jornalistikk fra State University New York.
  Orginalartikkel: JP Morgan Chase Bank Suddenly Terminates Dr. Mercola, Employees And Family Members.

  Svar
 • Ei høgst bekymringsverdig sak, som Saksyndig òg har dekt. Dette viser at systemet slik det er no opnar opp for at kven som helst (?) kan levere inn bekymringsmelding på nokon dei ikkje likar trynet og/eller meiningane til, slik at ambulanse og politi troppar opp på døra heime hjå vedkomande. Det er, som Pål Steigan heilt korrekt påpeiker, mykje det same som skjedde i det gamle DDR, der folk tysta til det berykta sikkerheitspolitiet – og, diverre, det som skjedde under «pandemien», då folk tysta på naboen som hadde litt for mange gjester på besøk då det var ei begrensning på fem personar i private heimar.

  Når det gjeld identiteten til varslaren, er det på sin plass å påpeike at Høie langtifrå er den einaste i maktapparatet i Rogaland som har interesse av at slike som Haaland blir offer for psykiatri, rettsvesen og liknande. Det vil nok bli kjent kven som varsla, ettersom SUS openbert kjenner identiteten til vedkomande.

  Svar
 • Haaland er ikke den første som er tvangsinnlagt for sine meninger. Synnøve Fjellbakk Taftø ble også tvangsinnlagt for noen år siden.

  https://www.nyhetsspeilet.no/2010/05/sunnøve-fjellbakk-taftø-tvangsinnlagt/

  Svar
 • «Som oppfølging på dette parerte advokaten ved å spørre overlegen om hun hadde lest innleggene. Hun vedkjente at hun ikke hadde lest dem fordi hun ikke har Facebook.

  Hovedpersonen selv, Trond Harald Haaland, uttalte etter møtet at det hele har vært en parodi.»

  Noen MÅ jo lage et teaterstykke av dette!
  Uten å underslå Bjørneboes ‘Semmelweis’.
  En tragi-komedie om hva det politiske Norge har blitt til.

  – Og det skulle ikke forundre meg om Høie er involvert i dette.
  Jeg husker i programmet ‘ Debatten’ med Solvang.
  Der Solvang , helt betimelig , stilte spørsmål til Høie om nytten av å bruke munnbind mot virus. ( Munnbind som er laget for å stoppe bakterier, og som har liten eller ingen positiv virkning mor virus som er 1/1000-del i størrelse. – Det blir som å stoppe fluer med en hønsenetting. )
  Den hotellfaglige utdannede ‘helsedirektøren’ stoppet Solvang øyeblikkelig med et bryskt mine & stemme ved å si. ‘ Stopp å betvile dette. Dette er alvorlig! ‘

  Og det ER alvorlig .
  Når ( U- KYNDIGE ) autoriteter/myndigheter har tilranet seg en makt som kan stoppe nødvendige ( KYNDIGE) kritiske stemmer.

  Svar
 • Norulv Øvrebotn er og en som ble forfulgt av psykiatrien. Han har rømt landet og er i Istael. Hvor han og ble innlagt på opplysninger fra norske myndigheter. Israelske psykiatre konkluderte Derimot at han ikke var sinnsyk og slapp han ut. Så denne saken er så graverende og må få følger. …tror vi det skjer!? Nei beg er redd klikkhorene (les de som kaller seg journalister) er helt uinteressert. Eller media er eiet av «eliten»! Og de gjør som de vill! Og folket jubler! «Få tatt disse konspirasjonsteoretikerne som bare skaper faenskap en gang for alle! De skaper bare problemer. Og jeg tvinges til å ta stilling til saker jeg gir faen i!»

  Svar
 • Haaland-saka har no fått merksemd i engelskpråklege uavhengige media:

  https://www.planet-today.com/2023/07/norwegian-man-forcibly-confined-in.html

  Svar
 • Hva skrev Haaland, som gjorde at det politiske Norge måtte få ham innlagt?
  At Stoltenberg er en drapsmann, og brøt Grunnloven i Norge når han missbrukte våre militære forsvarskrefter og bombet/ødela et annet land?
  At Solberg brøt Grunnloven når hennes regjering stengte ned landet & små-næringslivet, og truet norske innbyggere?
  At Ap ved Støre og Vedum bedro norske innbyggere gjennom ‘strømstøtte’-tyveriet og derigjennom inflasjonsbedraget med høyere renter ?
  Det er så mye å ta av, så:
  Hva skrev Haaland egentlig?

  Svar
 • Norge er faktisk på Amnesty International sin liste over land som benytter seg av tortur for å nå bestemte mål. Tro det eller ei – dette er fakta!

  https://amnesty.no/tortur

  «Dessverre har Norge noen utfordringer i forhold til grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling av fanger, spesielt knyttet til langvarig isolasjon av innsatte med psykiske lidelser i norske fengsler. Dette skyldes ikke ond vilje fra fengselspersonalets side, men et fengselssystem som ikke er godt nok tilrettelagt for å ta vare på de mest sårbare fangene. Dette får Norge regelmessig kritikk for av både FN, Europarådet og menneskerettighetsorganisasjoner»

  Dette avsnittet er bare for å pynte på fakta. Har selv blitt satt på glattcella for å tilstå noe jeg ikke hadde gjort – og da jeg ikke ville tilstå etter et opphold i det buret – fikk jeg beskjed om at: da putter vi deg inn igjen så får du sitte der og «mørne» en stund til … Og dette er ikke eneste eksemplet. Jeg kjenner flere – og flere blir det fremover nå når ytringsfriheten skal «innstrammes».

  Husk på hva landsmo(r)deren sa: https://www.nettavisen.no/meninger/gunnarstavrum/gro-harlem-brundtland-og-felles-sannheter/s/12-95-3423570311

  Enkelte ting må vi aldri glemme!

  En god del ansatte i fengselsvesenet (fangevoktere) er psykopater og sosiopater. Du ender ikke opp som ansatt i en slik institusjon uten at du liker det du holder på med. (Riktignok ikke alle, men noen kommer seg gjennom «kontrollen»).

  Det skal en god bonde til for å plukke ut råten eplet fra toppen av tønna og erklære resten for friske … og som kjent så vokser det mer i hagen enn det gartneren har sådd.

  Resultatet er at tilbakefallsprosenten i Norge er rund 80

  Det ble så billedlig fremstilt fra en på åpen soning på Bastøya at jeg aldri glemmer det – «Du kan ikke dressere en hund som sitter i bur»

  Man skal vite mye for å vite hvor lite man egentlig vet. Folk kan aldri vite nok om andre til å dømme rettferdig (Sigrid Undset)

  Svar
 • Sitatet fra Sigrid Undset var sterkt og veldig sant.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Money bruker sin makt.

Bankkonti stengt på grunn av «feil» Covid-meninger.

Forrige innlegg

Rapport fra Storbritannia:

Covid-vaksinerte unge voksne har 91 % høyere dødsrisiko enn uvaksinerte jevnaldrende!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.