POSTED IN Storbritannia

Blir Liz Truss UKs nye statsminister etter Johnson?

Hun vil bruke atomvåpen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke mye å kommentere til dette. Den krigerske retorikken er nok ment for innvortes bruk. Stakkers briter. Begge lederkandidatene til frakoblet virkeligheten. Landet går mot en fryktelig inflasjon og noen strømpriser de aldri har opplevd før. Og så skylder de for egen misere på Putin som har åpne gasskraner. Problemet er ikke Russland men sanksjonspolitikken som de selv har iverksatt. De struper seg selv for å straffe Russland.

Når begge lederkandidaten ikke klarer å forholde seg til effekten av egne handlinger, hvordan kan de da løse krisen landet befinner seg i. En forutsetning er å forstå hvordan krisen henger sammen med egen politikk. Men den erkjennelsen sitter langt inne. Da er det bedre å skylde på Russland.

Bortsett fra at det ikke løser noe som helst. Stakkars briter. Dessverre ser det ikke ut til at Labour er noe særlig bedre. Det finnes ikke alternativer i dagens UK. Da blir det opprør til vinteren. I en slik situasjon er atomvåpen ubrukelige.

Knut Lindtner
Redaktør

Storbritannias håpefulle statsministerkandidat «er klar til» å bruke atomvåpen.

Liz Truss sier hun er forberedt på å slippe løs atomødeleggelse i en lederdebatt  mellom de konservative lederne.

Liz Truss føler seg «klar» til å bruke Trident atomvåpen .

Dette erklærte en av frontfigurene blant de konservative lederkandidatene på t valgmøte i Birmingham på tirsdag. 

Hun sa at en slik beslutning er «viktig for en som vil bli statsminister».

Liz Truss – Wikipedia
Mary Elizabeth Truss er en britisk politiker som er utenriksminister i Boris Johnsons regjering. Truss har sittet i regjering siden 2014. Wikipedia. Hun sliter med geografi som er viktig å vite noe om som utenriksminister. vinter visste hun (i møte med Lavrov) ikke hva som var ukrainske og russiske byer. Hun roter også med hva som er Svartehavet og Østersjøen

Som utenriksminister har hun ikke gått nærmere inn på hvilket land Storbritannia kan bli overtalt til  å bruke atomvåpen mot. Men hun har levert mer enn nok krigsretorikk i løpet av krigen, spesielt mot Russland. Og hun er en ivrig forkjemper for Ukrainas sak.

Truss har også lovet å øke utgiftene til det militære til 3 % av brutto nasjonalproduktet fram mot slutten av dette tiåret.

Begge statsministerkandidatene skylder på den russiske presidenten Vladimir Putin for den elendige tilstanden i britisk økonomi. De er plaget av høy inflasjon, høye gasspriser og en uoverkommelig økning i levekostnadene.  

Det er en vanlig oppfatning at dette skyldes ensidige restriksjoner som er pålagt London og deres allierte.

Truss og Sunak har også tatt opp saken om at Putin planlegger å delta på det kommende G20-møtet i Indonesia. Sunak vil ha han helt utestengt, men Truss sier at hun vil foretrekke å konfrontere han personlig på møtet.

På tirsdag lå Truss 26 poeng foran sin rival, den tidligere finansministeren Rishi Sunak, ifølge Politico. Den som vinner vil erstatte Boris Johnson som statsminister.

Mens Sunak var en av de første til å forlate sin post i Johnsons regjering, så var Truss blant den håndfull høytstående ansatte som nektet å gjøre det, tross stadig flere skandaler. Hun henviste til lojalitet som grunnen til at hun ble.

Forsidebilde: Man Ray

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Som utenriksminister har hun ikke gått nærmere inn på hvilket land Storbritannia kan bli overtalt til å bruke atomvåpen mot.»

    Sikkert mot USA, England, Frankrike, eller Norge, som gikk til ikke-provosert angrepskrig mot Irak, Syria, Libya og Afghanistan?
    Ånei, disse er nok allerede glemt. ;-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

CIA-analytiker:

Motoffensiver fra Ukraina er umulig. Russland har fullt luftherredømme.

Forrige innlegg

Hvorfor attentat mot Alexander Dugin og hans datter?

Hvem stod bak attentatet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.