POSTED IN Økonomi

Verden i endring.

Dollaren svekkes i internasjonal handel.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Der ryker dollaren, Kina gjør opp første LNG-handel i Yuan

Kina har nettopp fullført sin første handel med flytende naturgass (LNG) avgjort i yuan, ble det meldt fra Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange tirsdag.

Den kinesiske statlige olje- og gassgiganten CNOOC og TotalEnergies fullførte den første LNG-handelen på børsen med oppgjør i kinesisk valuta, heter det i en uttalelse fra Reuters.

Handelen involverte rundt 65 000 tonn LNG importert fra De forente arabiske emirater (UAE), la Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange til.

En av verdens største LNG-handlere, bekreftet overfor Reuters at handelen involverte LNG importert fra UAE, men nektet å kommentere avtalen ytterligere.

Kina har i årevis vært ute etter å etablere flere handelsavtaler i yuan for å øke betydningen til sin valuta på de globale markedene og utfordre den amerikanske dollarens dominans i internasjonal handel, inkludert energihandel.

Under et statsbesøk i Riyadh i desember sa Kinas president Xi Jinping at Kina og de arabiske gulf-nasjonene burde bruke Shanghai Petroleum and National Gas Exchange som en plattform for å gjennomføre yuan-oppgjør av olje- og gasshandler.

«Kina vil fortsette å importere store mengder råolje fra GCC-land, utvide importen av flytende naturgass, styrke samarbeidet innen olje- og gassutvikling, ingeniørtjenester, lagring, transport og raffinering, og gjøre full bruk av Shanghai Petroleum og National Gassbørs som en plattform for å gjennomføre yuan-oppgjør av olje- og gasshandel,» sa Xi i desember.

Mens den kinesiske valutaen har gjort inntog i global handel, utgjør yuanen bare 2,7 % av markedet, sammenlignet med den amerikanske dollarens andel på 41 %.

I løpet av det siste året har Russland vendt seg til handel med yuan i kjølvannet av de vestlige sanksjonene mot sin eksport, import og energihandel, ettersom den kinesiske valutaen har blitt Putins eneste alternativ for å redusere eksponeringen mot amerikanske dollar og euro.

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Der ryker dollaren, Kina gjør opp første LNG-handel i Yuan.
  Der ryker også det norske oljefondet sammen med dollaren. «Gitt bort» til Wall Street, med elendige papirer som «bytteverdi».
  Dette er selvfølgelig planlagt, norges sparekasse skal overføres til de «vanlige mistenkte» uten at det norske folk får noen goder av «pengene».
  Det som nå blir skadefryden er at de som har brukt hele verden til sin fordel gjennom svindel, bedrag, vold og utpressing, blir nå sittende med hauger av papirlapper som ingen andre vil ha, de blir nå etter hvert like fattige som de de stjal fra.

  Svar
 • Northern Light.
  2 april 2023 15:42

  Tidligere statssekretær i USAs finansdepartement: Hvis amerikanske dollar mister sin status som global reservevaluta, vil det bli en fullstendig økonomisk implosjon.

  Av Ethan Huff.
  Slik ting går nå, vil USAs dollar, en fiat-valuta som trykkes i det uendelige av det private Federal Reserve-bankkartellet, til slutt miste sin status som verdensreservevaluta. Når det først skjer, vil det være game over for den nåværende globale økonomiske orden.

  Tidligere statssekretær i det amerikanske finansdepartementet, Monica Crowley, advarte denne uken om at konsekvensene av at den amerikanske dollaren mister sin status som verdens reservevaluta, vil være «katastrofale» for myndighetene.

  «Det ville bety slutten på den amerikanske dollaren,» sa hun, og la til at «det ville være en fullstendig implosjon av det globale økonomiske systemet» hvis det skjedde – og det ser ut som om det kommer til å skje, det er et spørsmål om tid.

  Relatert: I følge Russlands President Vladimir Putin, arbeider BRICS-landene, som inkluderer Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika, for å introdusere ny global reservevaluta som ikke er kontrollert av korrupte Vestlige makter som den amerikanske dollaren.

  Etter å ha blitt fjernet fra støtten av gull av Nixon, har den amerikanske dollaren mistet verdi og tillit som verdens reservevaluta. Crowley dukket opp på Fox News for å advare om fremvoksende økonomier andre steder i verden som dropper dollaren, og beveger seg mot andre valutaer som den kinesiske yuanen. Den amerikanske dollaren har allerede mistet sin status som verdens dominerende valuta, innrømmet hun.

  «Det er virkelig vanskelig å overvurdere nøyaktig hvor katastrofalt det ville være å forlate den amerikanske dollaren som verdens globale reservevaluta,» la hun til. Helt siden avslutningen av andre verdenskrig har dollaren blitt ansett som en trygg havn-valuta. På den tiden var den fortsatt støttet av gull, men ble tatt av gullstandarden av president Nixon for rundt 50 år siden.

  Helt siden den gang Nixon frigjorde dollaren fra gull, er det eneste som støtter Monopol-pengene den oppfattede «styrken og økonomiske makten» til USA, som har avtatt dramatisk siden andre verdenskrig. En annen bekymring er at resten av verden vil slutte å handle olje ved å bruke dollar, derav hvorfor den omtales som petrodollar. «Hvis det skulle ta slutt,» sa Crowley, «ville det bety slutten på den amerikanske dollaren».

  Å ha den amerikanske dollaren som verdens reservevaluta hele denne tiden «har vært et virkelig privilegium,» fortsatte Crowley, og la til at «vi har misbrukt privilegiet med en fullstendig hensynsløs penge- og finanspolitikk i så mange år, i hvertfall de siste årene, noe som virkelig har devaluert dollaren».

  «På toppen av det,» la hun til, «nå har du denne perfekte stormen av Bidens svakhet, hans krig mot amerikansk innenlandsk energiproduksjon og Ukraina-krigen. På grunn av alle disse tingene har vi USAs fineder, ledet av Kina, som danner en ny økonomisk blokk».

  Det eneste som mangler nå for å detronisere USA og dets fiat-dollar, er at Saudi-Arabia for eksempel, åpner opp oljehandelen for andre valutaer – og saudierne har allerede antydet at de er åpne for å gjøre dette. (Saudi-Arabia er nå i samtaler med Beijing for å prise oljesalget til Kina i yuan i stedet for amerikanske dollar).

  «Hvis det skulle skje, ville det være en fullstendig implosjon av det globale økonomiske systemet, men absolutt det amerikanske økonomiske systemet,» advarte Crowley. «Og hvis det skulle skje, ville du se en skyhøy inflasjon som bare fortsetter, som i Weimarrepublikken. Hvis du synes inflasjonen er ille akkurat nå, bare vent».

  Fra Natural News, publisert 31 mars 2023. Skrevet ev Ethan Huff.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Former Treasury official: If U.S. dollar loses global reserve currency status, there will be a complete economic IMPLOSION.

  Kommentar:
  Nå må en kunne kreve, at Oljefondets sjef snarest redegjør for hvordan så mye som mulig av Oljefondet kan reddes, siden mye av fondets investeringer er i dollar. Dollarens demise har blitt spådd mange ganger, men denne gangen blir det alvor, nå som det ser ut som petrodollaren forlates av Saudi Arabia, og BRICKS-landene vil handle seg i mellom og med andre med egne valutaer.

  Svar
 • Northern Light.
  2 april 2023 17:24

  EU presser på med å «kriminalisere» kontanter med ny lov mot hvitvasking av penger.

  Av Peter Caddle.
  Et parlamentsmedlem advarer mot at EU står i fare for å «kriminalisere» bruken av fysiske kontanter, med sine nye lover mot hvitvasking av penger,.

  Dr Gunnar Beck, en representant for partiet Alternativ for Tyskland (AfD), har advart om at EU ser ut til å presse på for «kriminalisering» av bruken av kontanter, med nye lover mot hvitvasking av penger. Brussel har lenge fundert på en øvre juridisk grense for verdien av kontant-transaksjoner i EU, med planer om å forby europeere å bruke over €10 000 i kontanter for en enkelt transaksjon.

  Europaparlamentet har imidlertid nå stemt for at en slik foreslått grense, skal reduseres til så lite som €7 000, som en del av arbeidet med å slå ned på hvitvasking av penger og skatteunndragelse, med representanter som også stemmer for at kryptovalutatransaksjoner som betaling for varer og tjenester som er verdt over € 1000 skal forbys.

  Mange i parlamentet ser ut til å rettferdiggjøre beslutningene som et viktig skritt for å begrense kriminalitet i Europa, selv om Beck advarer om at grensene for kontantbetalinger nå ser ut til å ha gått for langt. Beck understreket at selv om AfD ønsket ytterligere innsats for å takle hvitvasking og terrorfinansiering velkommen, avviste det parlamentets krav om å begrense kontanttransaksjoner.

  «Selv om vi bør fokusere på hvitvasking av penger fra organisert kriminalitet og islamistiske terrorister, velger EU å skjerpe sin overvåking av tyske spare- og pensjonisttransaksjoner», sa Dr. Beck. «Dette er feil». Han fortsatte med å hevde at AfD nå er det «eneste partiet som forsvarer kontantfrihet» i Tyskland.

  Dr. Beck uttrykte også bekymring tiltakene Brussel ønsker å vedta, med det faktum at eurokrater angivelig har bestemt seg for å velge «for en forordning i stedet for et direktiv», noe som betyr at individuelle nasjonalstater ikke vil kunne unngå å implementere reformene mot kontanter, selv om de ønsker å beskytte bruken av kontanter i sine egne land.

  Dr. Beck fortsatte imidlertid med å bemerke at ting kunne ha vært mye verre, men EU-parlamentarikerne sies å ha avvist en enda lavere grense for kontanttransaksjoner før de kom frem til €7000-tallet. «Heldigvis ble det opprinnelige forslag på € 3000 økt betydelig, også takket være press fra AfD i forhandlingsprosessen», sa Beck, men la til at han og hans parti ville ha foretrukket å se den foreslåtte grensen forbli på €10 000.

  Tiltaket for å begrense kontanttransaksjoner innenfor EU ser ut til å være en del av en større trend i Europa og Vesten mer generelt, med Australia som en av de første nasjonene som erklærte at de iverksatte et forbud mot kontanttransaksjoner på 10 000 AUD (~$6 600) eller mer.

  Selv om nasjoner på den sørlige halvkule mistet interessen for å faktisk iverksette politikken, har nasjoner i Europa virket langt mer opptatt av å begrense kontanter, med tyske politikere som for tiden krangler om hvorvidt en lovlig grense for slike transaksjoner er en god idé.

  Andre europeiske nasjoner har allerede slike tiltak på plass, med Nederland som forbyr kontanttransaksjoner på over €3000. Ting er enda strengere i Frankrike, hvor innbyggere i landet ikke kan betale for varer eller tjenester med kontanter der transaksjonen vil beløpe seg til over 1000 euro, et tall som til og med er under prisen for mye elektronikk, som bærbare datamaskiner og smarttelefoner.

  Fra Global Research, publisert 31 mars 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: EU Pushing the ‘Criminalisation’ of Physical Cash with New Anti-Money Laundering Law.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et svensk Nato-medlemskap.

Et skritt mot avgrunnen.

Forrige innlegg

Ukrainakrigen bidrar til nasjonal krise i USA.

Politisk stormvarsel i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.